Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületem van, mit...

Fitymaszűkületem van, mit csináljak?

Figyelt kérdés
15 éves fiú vagyok és lassan 2 éve fitymaszűkületem van.A szüleimnek meg nem mondtam el.egyaltalan nemtudom hatra húzni a bőrt. Önkielegites után beduzzad a fitymam. Eleget vártam most mar teszek érte valamit hogy jó legyen. Nem akarom hogy körbe meteljenek csak ,hogy azt a részt távolítsák el. Sportoló vagyok ezért is zavarna ha korbemetelnenek. Tudtok valami jo megoldást?
2015. nov. 15. 20:21
1 2
 1/13 RRR ***** válasza:
beszélj az őseiddel,mielőtt begyullad és akkor tényleg baj lesz a műszereddel
2015. nov. 15. 20:24
 2/13 anonim válasza:
Részleges körülmetélés, fityek marad, szűkület megy, aztán lehet tovább nyomni a sportot gangsztán.
2015. nov. 15. 20:25
 3/13 anonim ***** válasza:
Ugyanezt mondd el a körzeti orvosnak. Ő ad egy beutalót a megfelelő szakrendelőbe. Ott a dokinak mondd el, hogy nem akarsz körülmetélést. Megcsinálja a korrekciót, és elfelejted. Ennyike.
2015. nov. 15. 20:27
 4/13 Vicuska87 válasza:
Ezt jo lenne elmondani otthon es orvoshoz menni... Ez nem jatek ez egyre rosszabb lesz...
2015. nov. 15. 20:34
 5/13 anonim válasza:
Mit szoktál sportolni?
2015. nov. 15. 20:37
 6/13 A kérdező kommentje:
Jegkorongozom... De szerintetek kórházba vagy maganorvoshoz menjek?
2015. nov. 15. 21:54
 7/13 anonim válasza:
Kórház, tesó, egy magánorvos valószínűleg hálapénzt fog kérni. Urológiára nem kell bejelentkezni előre, simán fogadnak.
2015. nov. 15. 22:04
 8/13 A kérdező kommentje:
Ha részlegesen korbemetelnek akkor utána mennyi idő múlva lehet edzeni? És nehéz a megszokasa?
2015. nov. 15. 22:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Amikor az embernek az egészségéről van szó,akkor ne az legyen az első,mikor mehetek edzésre .Megjegyzem műtét után akár már másnap,ha képes lennél rá .Akkor lehetne rá mondani,te aztán fakír vagy . Nem szeretnélek elkeseriteni,meg nem is vagyok híve a körbe metélésnek ,de te a leirtak szerint a súlyosabb eset vagy . A részleges metélés is már nagyon közel van a teljes metéléshez .

A bemetszésre meg azt írják a fiúk,nem valami szép a forradás után .van akinek csak 1-2 mm vágnak le a bőr elejéből ,és máris jó lesz .Biztos sok mulik az orvosokon is .Magánrendelésre biztosan nem mennék,mert ottsem lát a doki mást,mint az SzTK ban .

Szüleid nélkül meg semmilyen orvosi beavatkozás nem lehet,egyenlőre .

KIcsit keményen masztizol is,ezért duzzad meg a bőr is .

Persze,kevés a rutinod ebben még .Ott kell izgatni a pő**ödet,ahol az elélvezési ideg központ van .

2015. nov. 16. 17:58
 10/13 anonim ***** válasza:
47%

14 éves kortól egyedül is elmehetsz urológushoz szülők tudta nélkül is,tb kártyát,személyit vigyél magaddal,mielőbb keresd fel,hogy megállapítsa a szűkületed mértékét,ha a körülmetélést javasolja nyugodtan mond el neki hogy a teljes körülmetélést nem szeretnéd és akkor talán tud rá más megoldást találni.

Az orvos meg fog vizsgálni,de mivel műtétre lesz szükséged azt csak a szülői engedéllyel,nyilatkozattal fogja elvégezni,a műtét időpontjában meg lehet egyezni,sokszor jobb szünidőre tenni mert 4-6 hét a teljes gyógyulási idő és további hónapok alatt a heg halványodni fog.2 hétig semmiképpen sem ajánlatos hogy sportolj.

Persze nem mindegy mit is sportolsz.

20-40 perces szokott a műtét lenni,helyi érzéstelenítésben végezve,általában 1-1,5 óráig figyelhetnek meg aztán mehetsz is haza.Lehet jobb lenne ha magát a műtétet szünidőre terveznéd akkor suliba sem lenne feltűnő az egész,mert jobb ha nem tesizel hogy a seb ne hogy sérüljön 1 vagy 2 hétig és ne tudodjon ki(ez magánügy) mi miatt nem tesizel,bár a háziorvos is írhat tesi alól felmentést és te is ha kérdezik bármit mondhatsz..

Az első 2 hétben lehet kellemetlenség,ekkor a seb nedvezhet,van hogy gézbe kell kötözni,ha a gézbe bele száradna akkor kamillával lehet leáztatni onnan és betadinnal érdemes kötözéskor bekenni,ez szárít,fertőtlenít.

Az első 2 hétben akkor vagy szerencsés ha nem lesz merevedésed mert az kellemetlen érzés tud lenni és van hogy jobb ülve pisilni mert a kötéstől szanaszét megy a vizelet,néha jobb wc-ben és nem piszoárba vizelni iskolában is,meg ha véletlenül nedvedzik a sebed és át kellene kötni ott meg tudod oldani akár.

De mindenkinél másképp van mert olyan is van akinek a sebe egyáltalán nem nedvedzik.

Csak mereven nem tudod hátrahúzni a fitymád?

Vagy ernyedten sem megy és ha nem megy ernyedten hogyan tudsz tisztálkodni ott?

2015. nov. 16. 19:00
1 2

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!