Korai kopaszodás (21-22 éves korban) ellen mit ajánlanátok a kiegyensúlyozott táplálkozáson/életmódon kívül?
Köszönöm az eddigi válaszokat! Rövidre vágva hordom a hajamat, de így is eléggé látszik, ezért zavar.
Ezekről a készítményekről van valakinek személyes tapasztalata, melyiket érdemes megvenni?
Nos, ugyanebben a helyzetben vagyok, mint te, csak nálam már 16 évesen lehetett egy picit látni, most már 20 éves vagyok, és sajnos eléggé észrevehető. A hajam ritkult, és nekem feltűnt.
Rengeteg honlapot elolvastam, és rá kellett jönnöm, hogy nincs megoldás. Azonban folytattam a "kutatásaimat", és megnéztem több angol nyelvű honlapot -nah már csak ezért megérte letenni a nyelvvizsgát-, ahol igen jó dolgokat olvastam, amik sajnos a magyar oldalakból kimaradtak.
Ha biztosan férfia típusú hajhullásod van, akkor egy hormon tehető felelőssé a DHT, ami a tesztoszteron hormonból alakul át. Ez idővel összenyomja a hajhagymákat, amik nem lesznek képesek hajat termelni.
Le kell csökkenteni a DHT szintet, ez legyen az első lépés. Zöld Tea ( a pontos mennyiség még egyelőre vita téma, azonban 2-3 csésze naponta (elosztva) jó hatással lehet), Saw Palmetto nevezetű kapszula, ami csökkenti a tesztoszteron szintet a véredben, ráadásul DHT blokkoló hatása is van. B-komplex vitamin készítmény, plusz cink, ami szintén DHT blokkoló hatással bír.
A napi hajmosás ajánlott, amivel leöblítheted a DHT-t a hajhagymák tövéből. Ne ilyen reklámozott smaponokat vegyél, hanem kímélő, természetes, esetleg csalánkivonatos, koffeines sampont.
Talán a Nisine is jó a dht blokkolás miatt, de az picit drága.
A Rogaine a minoxidil nevezetű szer miatt hatásos, sokan pozitívumokat mondtak róla. Sok embernél vissza is nőtt a haja. EZ egy hajszesz, amit naponta kétszer kell használni. A havi adag 5000FT körül van, ami nagyon nem olcsó, azonban ah az ember külföldről veszi és nagyobb tételben, akkor jóval olcsóbb is lehet.
Kezdetnek ennyi, van még egy gyógyszer, a propecia, de elég rossz mellékhatásokat lehet róla hallani, meg vényköteles, szóval meggondolandó.
Amiket itt leírtam, általában működnek, de nem 100%. Folyamatosan kell csinálni és szedni ezeket a dolgokat, akkor működik csak, és min. fél- egy év után lehet látni valami eredményt. Ha abbahagyod, a kopaszodás tovább romlik...
Havonta ez olyan 5-8ezer plusz költséget jelent. Van még sok más szer is, ezt neked kell ki kísérletezni, hogy mi hat neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!