Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért különböző minden férfi...

Miért különböző minden férfi "normál" tesztoszteron szintje?

Figyelt kérdés

Elviekben ez az érték 300-1000 ng/dl változhat.

Na most azért a 300 az nem ugyanannyi mint pl az 1000.

Ilyen esetben ha pl nekem az alsó határérték felé van, mit javasolnátok?

Nem akarom leélni az egész életem úgy mint egy "kislány".

A természetes tesztoszteron növelők szerintem nem nyomják fel 1000 közelébe ezt az értéket, mert már probáltam.

Egy haverom 20 évesen 5x férfiasabb mint én.

2015. szept. 8. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Hány éves vagy? És mik a problémáid? Mármint fizikailag, tehát a laborértéken kívül mi jelzi, hogy alacsonyabb a tesztoszteron szinted? Szőrtelen vagy, nem izmosodsz, melled van, nőies hangod, testalkatod?

(Mert nem csak magán a hormon mennyiségen múlik, hanem a receptorokon is amikhez kötődik, szóval lehet valaki ugyanannyira is férfias alacsonyabb tesztoszteron szinttel.)

2015. szept. 8. 12:36
 2/6 A kérdező kommentje:

25 éves. Problémáim, hogy nagyon fáradt vagyok, olyan lengék a végtagjaim is, mintha kiakarnának alólam csúszni.

Nem nagyon izmosodok, pedig 2 évig gyúrtam, de szerintem ez az ektomorf alkatomnak köszönhető inkább.

Nem igazán mély a hangom sem.

A dopamin receptorokra gondolsz gondolom, egy kicsit részletesebben eltudod nekem magyarázni ezt?

Igazábol azt sose mondtam, hogy vészesen alacsony lenne, csak az zavar alapvetően, hogy vannak ismerőseim, akiknek 2x mélyebb hangjuk van, pedig semmit se szednek és a nőknél is sokkal sikeresebbek mint én.

Akárki bármit mondd, a tesztoszteronnak nagyon is köze van a bátorsághoz.

25 évesen már kezdem unni a szarakodást.

Nem tudom mitévő legyek.

2015. szept. 8. 13:06
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Wikipédia:

"A hormonok a sejtek sajátos, a hormonokhoz térbelileg illeszkedni és kapcsolódni képes molekuláihoz, a hormonreceptorokhoz képesek megkötődni. (Ahhoz, hogy egy sejt reagáljon egy adott hormonra, rendelkeznie kell az adott hormont megkötni képes receptorral. Ahhoz pedig, hogy a hormonok a sejtműködést befolyásoló hatásukat kifejthessék a receptorokhoz kell kötődniük.)

A lipidoldékony hormonok, így a szteroidok és a pajzsmirigyhormon át tudnak jutni a sejtmembránon, így receptoraik a sejt belsejében találhatók. (A szteroidoké a citoplazmában, a trijódtironiné pedig a magban.)

A citoplazmában a receptorokhoz kötődött szteroidok bejutnak a sejtmagba, és a DNS-hez kötődve fokozzák a sejtek enzimtermelését elősegítő hírvivő (mRNS) képződését. Az ennek következtében termelődő enzimfehérjék megváltoztatják a sejt anyagcseréjét."

Valahogy így működik a tesztoszteron. Ezért is van aki kopaszodik ugyanolyan tesztoszteron mellett és van aki nem. De az alapvetően igaz, hogy a magasabb tesztoszteronszint feltűnőbb változásokat eredményez az emberen. Nyilván ezért működnek a dopping szteroidok. Ha nem így lenne, nem használná senki őket.

A bátorság agyban dől el. Kutatások azt találták, hogy a kockázat vállalási kedv egyenes arányban van a tesztoszteronszinttel, de ez nyilván ez nem CSAK a tesztoszteron függvénye. Sőt, oda vissza működik, a bátor cselekedetek növelhetik a tesztoszteron szintet.

Szóval nincs más hátra mint előre. Először agyban kell átállítanod magad.

És fektess nagy hangsúlyt az egészséges, fehérjében gazdag táplálkozásra és a mozgásra. A nagyobb izomtömeg szintén serkenti a hormontermelést.

A természetes tesztoszteron fokozók segíthetnek, de önmagukban nem érnek semmit, kiegészítésként viszont jó lehet.

Body builder blogokon, honlapokon biztosan sok jótanácsot találsz arra vonatkozólag, hogy hogyan lehet a test hormontermelését optimalizálni. Erről könyvek születtek, én nem akarok itt belemenni. :-)

2015. szept. 8. 13:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyszerüen azért ,mert nem vagyunk egyformák .
2015. szept. 8. 15:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolsó kommentelő, fején találtad a szöget, tehát ergo van aki kénytelen leélni így az életét mint egy csaj kb? :D

Csak mert manapság senkinek se kellenek az érzelmes férfiak.

Úgyh ez kb annyit jelent h beszívtam? király.

Én ebbe nem akarok beletőrödni.

2015. szept. 8. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Első jól írta, a receptorok azok, amik a tesztoszteront befogadják a sejteken belül. És itt jön a genetika, a gének határozzák meg a sejteken belül is, mennyire tud osztódni, szaporodni az adott sejt a tesztoszteron miatt.

Amúgy nekem meg az volt a bajom, hogy túl férfias lettem, holott nem akartam.

Mindenki olyan testbe születik, amivel nem elégedett. :(

A tesztoszteron növelőkkel ne vacakolj, csak sportolj, tartsd magad vékonyan, szálkásan, és meglesz a hatása.

2015. szept. 15. 03:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!