17 éves fiú vagyok, mértem vérnyomást teljes nyugalmi állapotban voltam az eredmény: 150/72, a pulzus: 113 Ez sok? Mert szerintem sok.
Mielobb egy alapos orvosi vizsgalatra menj el!
Tobb fele oka lehet, ami miatt a VNY-od emelkedett!
Nem normalis 17 evesen ez az ertek!
Kedves EE!
Dohányzom 6 éve.
Zsíros kajákat is sokszor eszek,de napi 2x étkezek(pedig sokszor kéne keveset!)
Nem sportolok.
Testnevelés órán nem fáradok el.
Gyümölcsöt 1 hónapban kb.4x eszek(már a körmöm ki volt fehéredve,ami C-vitamin hiányra utal)
Orvosnál nem voltam.
Suliorvos egy héten keresztül mérte a vérnyomást és csak nagy nehezen engedett szakmára tanulni.
Hétvégén alkoholt is fogyasztok(Minden hétvégén)
Szerintem ez elég sok baj és csak magamnak köszönhetem...
Hali ismét!
Ez utóbbi nem is kérdés,... sajnos.
Tudod... az emberek zöme általában megvárja, míg lepereg az életük, és csak akkor veszik rá magukat kényszerből és kínkeservesen a változtatásra, amikor késő.
Mindaz amit írsz, tisztára olyan, mintha korai magömlésről beszélnénk... ott is uez a baj: A gyerek csinálja magának valahogy, ahogy rossz, s ez így is rögzül benne. Aztán rájön, hogy ez rossz, és változtatni akar, de nem elég elszánt, mert ott az a kínzó vágy, hogy "márpedig igenis menj el méghamarabb... minél előbb kielégülsz, annál jobb lesz..." ... FRÁSZT!
Fiatalabb koromban volt egy spanom, aki úton-útfélen hangoztatta: Ő NEM FOG SOHA SEMMI ILYET CSINÁLNI (ami káros), fél évvel később ő volt a környéken a legnagyobb dohányos, pedig egy elég visszahúzódó, önbizalomhiányos gyerek volt... most is az, csak most már ezt a bagózással, piával próbálja leplezni. Amikor találkoztunk és láttam kezében a cigit, emlékeztettem arra, amit mondott, elvörösödött és magyarázkodni kezdett... NEKEM! Vagyis... nem is nekem, inkább magának. Tudta, hogy "bűnös"...mégis csinálta... gyenge gyerek kicsi önbizalommal... Ígérgette, hogy leteszi meg minden... jah... előttem nem is csinálta... na de láttam, hová bújt be, hogy mások ne lássák...
Innentől kezdve eszem ágában nincs megmenteni azokat az embereket, akik nem akarják a változást, tehát...
. . . N E M ˙ A K A R N A K ˙ M E G G Y Ó G Y U L N I ! ! !
Ezek az emberek ugyanis nem nekem számolnak el, hanem saját maguknak. Én is csak azokkal foglalkozom, akiken látom a szándékot hogy meg akarnak gyógyulni.
A te esetedben azt érzem így elsőre, hogy kiírtál egy témát ide a GyK-ra, mert tudni akartad, hogy annak, amit csinálsz (egészségtelen életmód) annak egy tünetét (magas vérnyomás) tapasztalod-e magadon.
Ami nem lep meg, hogy a szokásos bűntudatig eljutottunk, ám azt dícséretesnek tartom, hogy gyakorolsz önkritikát és mindezt őszintén leírtad ide magadról. Azonban ha segítséget kérsz, az csak a te tényleges és elszánt közreműködéseddel fog működni, ha ez hiányzik: nem!
Mielőtt bármit is mondanék segítségül neked, tudni szeretném, most ezután mit szeretnél? Hogyan tovább?
(Őszintén!!!)
EE
Összegezvén tehát nem azt mondom, hogy nem segítek, csak akkor, ha akarsz ezen az állapoton változtatni. Mer' az kétségtelen kedves Kérdező, itt mielőbb drasztikus életmódváltoztatásra lenne szükség a te esetedben!
"Zsíros kajákat is sokszor eszek,de napi 2x étkezek(pedig sokszor kéne keveset!) " (Tudod, mit kéne helyesen csinálni mégsem teszed, emiatt bűntudatod van...)
Ha most elmondok egy megoldóképletet, elég eltökéltnek érzed magad ahhoz, hogy azt felhasználva megoldd a problémádat??? Képes leszel rávenni magadat a változtatásra?
Szóval... szeretném hallani őszintén:
_ Mit szeretnél?
_ Hogyan tovább?
_ illetve a megválaszolatlanul hagyott kérdéseimre a pótolt válaszokat. Ha eltökélted, hogy meggyógyulnál...
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!