Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért van az, hogy amikor...

TheSmith kérdése:

Miért van az, hogy amikor feláll a farkam nem tudom lehúzni róla a bőrt, mert nagyon fáj próbáltam úgyis ha nincs felállva de úgyis csak félig ment le, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Még nem mondtam el anyukámnak ezt, nem akarom, hogy megtudja. Nagyon félek ettől, hogy valami bajom lesz vagy valami beteségt kapok bagy müteni kell. Segitsetek nekem.
2015. aug. 17. 13:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Fitymaszűkületnek hívják. Menj el orvoshoz..
2015. aug. 17. 13:16
 2/11 anonim ***** válasza:
32%

Sajnos rossz hírt kell közölnöm veled.Ezt fityma szükületnek nevezik .Mivel lankadt állapotban sem megy hátra,így ezt műtét nélkül nem lehet megoldani .Nem csak a körbemetélés van már csak megoldásként,az csak a végső eset .Amennyit csak lehet,meg kell a bőrből menteni .

Bővebbet priviben írnék,hogy kellene ezt a jövőben megoldani,ha érdekel .

2015. aug. 17. 13:19
 3/11 anonim ***** válasza:

Betegséget ettől nem fogsz kapni, legfeljebb azért, mert nehéz tisztítani, ha nem tudod teljesen visszahúzni. Ne félj, nekem is pontosan ez volt, végül elmentem és megműttettem - igaz, már 18 éven felül, tehát saját felelősségre, nem kellett bevonni ebbe a családomat.

Viszont ez egy relatíve gyakori probléma fiúknál, nincs mit szégyellni rajta. Magától a műtéttől sem kell félni, érzéstelenítenek, nem fáj. Utána néhány hétig kicsit kellemetlen lesz, de két hónap múlva már el is felejted az egészet, és akkor majd meglátod, mennyire megéri.

Szexelni sem lehet így normálisan, mert fájni fog, esetleg felszakad, akkor meg vérezni. Mindenképpen az orvosi utat javaslom, méghozzá minél hamarabb, hogy minél több időd legyen egészséges farkincával. :)

2015. aug. 17. 13:20
 4/11 anonim ***** válasza:
Fiatal fiukent ez eleg gyakori. Van aki "kinovi" (ertsd mikor elkezd maszturbalni akkor helyrejon), de esetedben valoszinubb hogy urologushoz kell menni vele, mert lankadt allapotban sem mukodik.
2015. aug. 17. 13:22
 5/11 anonim ***** válasza:
Ez azért van, mert fitymaszűkületed van.
2015. aug. 17. 13:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Szukulet,menj orvoshoz
2015. aug. 17. 15:13
 7/11 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam lankadt állapotban és menne egy pici fájdalommal de a fél makkomnál valamiért lila, nem láttam teljesen jól. Ez valamennyit segít?
2015. aug. 17. 18:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, olyan. Nem érdemes erőltetni. Ha teheted, fürödj meleg kád vízben, abban teljesen elernyed, a bőr is rugalmasabbá válik, és ott könnyebb visszahúzni tisztításra.
2015. aug. 17. 18:47
 9/11 A kérdező kommentje:
8-as azt nemtudom megcsinálni mert csak zuhanyzómvan. De már tanácsolták nekem ezt.
2015. aug. 17. 19:00
 10/11 anonim ***** válasza:

Meleg vízes tornáztatás,mivel nincs kádad,itt a megoldás:Valami kis lavort,vagy vödröt szerezzél be,abba öntsél meleg vízet és picit áztasd a nemiszervedet benne hogy átpuhuljon,lazuljon a bőröd,pár perc,majd óvatosan,lassan a fitymád kezd hátrahúzogatni,nem erőltetve ameddig nem fáj nagyon.Ha szerencsés vagy pár hét alatt javulást vehetsz észre,hogy könnyebben hátra tudod húzni.Ha nincs javulás urológushoz menj el.

Ha nincs javulás 14 éves kortól egyedül is elmehetsz urologushoz, ha nem szeretnéd hogy megtudják,csak tb kártyát,személyit kell vinned,a rendelésre elmenni.Csak ha műteni kell ahhoz kell szülői beleegyezés.

Ha elkísérne valamelyik szülőd vagy a váróba várjon meg és vizsgálat után menjen be az orvoshoz beszélni,vagy ha bemegy veled az orvosi szobába akkor amikor a dr. meg akar vizsgálni,nézzen másfele addig.

Az orvos elsőre lehet szteroidos krémet írna fel és visszarendelne kêsőbbi időpontra.

Ha műtétet javasolná,csak nagyon durva fitymaszűkületnél kell körülmetélni, viszont sok krvos ezt javasolja,ha ezt tennê meg kell mondani hogy ezt szeretnéd eljetülni és akkor más műtéti eljárást beszéltek majd meg.

Ha műteni kellene otthonra gézt(seb kötözésére),betadin oldatot(seb bekenésére,ez szárít,fertótlenít egyben),kammilát(sebet ebbe lehet áztatni) vegyél.

Itt egy másik srác is írt és neki se jött ernyedten és állva se a makk mögé a fitymája,az irvos metêlést javasolt,abba nem ment bele,fityma tornáztatást végez és sokat javult.Nem tudom ide másolni,de a kérdést ide beírom.Vele beszélgethetnél erről.

2015. aug. 20. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!