Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Akkor most már nem lehet...

Akkor most már nem lehet gyerekem?

Figyelt kérdés
Fiú vagyok, 14 éves és a bal herém.. hát hogy is mondjam, nem tudom mióta (több éve) össze van ,,roncsolódva". Rendesen működnek, de nem tudom hogy milyen problémát okozhat ez a helyzet. A jobb herémmel semmi baj, de féltem hogy súlyos gondokat is okozhat ez. Olyan mintha sok kis darabban lenne.
2015. jún. 23. 21:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy herével is lehetsz apuka, de az az össze van roncsolódva leírás nem tetszik nekem. Ha nem volt azon az oldalon sérülésed, műtéted, ami ezt magyarázza, akkor el kell menned urológushoz.
2015. jún. 23. 21:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Én elmennék orvoshoz minden kép!
2015. jún. 23. 21:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ!
2015. jún. 23. 22:16
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nincs összeroncsolódva csak úgy érzed. Több minden van ott mint maga a here. Ha össze lenne roncsolódva akkor meglehetősen erős fájdalmat okozna amivel orvoshoz fordultál már volna. Több képletet is kitapogathatsz a herezacskóban például a mellékherédet, az ondóvezetéket, a vénákat, izomszöveteket és hasonlókat. Ezek mind fura dolgot válthatnak ki belőled, ha elsőnek tapogatod őket ki és akár a mellékherét is csomóként érzékelheted.Hogy tisztába legyél a helyzettel körülbelül leírom a herezacskóban lévő anatómiát amivel elindulhatsz valamerre.

Tehát van maga a here. A here mögött helyezkedik el a mellékhere. A mellékhere a here felső pólusától egészen az alsó pólusáig tart és illeszkedik a heréhez. Ez a kettő alkotja együtt a heregolyót. A mellékherét felül érzékelheted csomóként, de olykor nem tudod kitapogatni. A mellékhere feji része lehet tömöttebb és az mellékhere farki része is. Amit nehéz kitapogatni az a mellékhere teste. Az egész mellékhere a here hátsó részén húzódik. A mellékhere alját is ki lehet tapogatni. Ez olykor úgy érezhető, hogy kapcsolódik a heréhez (Tehát mintha rá lenne égetve és ott is valamiféle csomó lenne). Olykor meg mintha kicsit arrébb lenne. Az ondó vezetéket végig ki tudod tapogatni ez egy vastagabb cső. Ami a here alsó részétől megy felfele a hasüregbe. Valamikor csak a mellékhere feji részénél kezdheted el kitapogatni végig a hasüregig, de az is lehetséges, hogy már a here aljától képes vagy végig kitapogatni, mert nem a herével együtt van, ilyenkor hosszabbnak érzed és furábbnak, de jól van az úgy.Vénát is ki tudsz tapogatni, főleg ha vékony vagy és alapból a herezacskód is vékony. Nem baj az, ha ki tudod. Ez is mehet a here felső részéhez például bal oldalt. (Itt alakulhat ki hereviszér tágulat, amikor ez a véna megnagyobbodik). A jobb oldali herénél kicsit másképpen tapogathatod ki ezt az eret. Ha a here felszínén találsz valamilyen kemény göböt akkor az rák gyanús. Ez kizárólag a here felszínén alakul ki. Lehetnek külön álló csomók amik nem kapcsolódnak semmihez. Ezek a ciszták. Ártalmatlanok. Ha zavar akkor lehet műtéti úton eltávolítani.

Remélem segítettem. A heréd biztos nincsen darabokba. Ha fájdalmat tapasztalsz vagy esetleg meg akarsz nyugodni fordulj nyugodtan egy urológushoz, beutaló nem kell, csak időpont.

2015. jún. 23. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!