Hogy zajlik egy altalanos urologiai vizsgálat?
Hányan vannak bent? ( no/ferfi)
Mikor célszerű eloszor elmenni? ( ha nincs panasz)
Nektek milyen volt az elso "elmenyetek"?
Nekem herevisszerem van azért kellett mennem..
Bent van a doktor úr/nő (általában férfi) + az asszisztens.
Nekem az asszisztens előtt kellett levetkőzni, felfeküdni egy ágyra és megtapogatta a heréimet. De pont egy kókler orvost fogtam ki, azt mondta nincs semmi bajom, úgy mondtam nkei hadd álljak fel úgy is vizsgáljon meg... és persze hogy akkor már ki tudta tapintani a visszért. (De ezt neki klelene tudnia, ő az orvos nem én.. ha nem olvastam volna utána akkor meg se vizsgál normálisan.) Meg végig lekezelő volt. De ismerőseim akik voltak mind rendes orvost fogtak ki szóval 10-ből szerintem 1 a gyökér. Egyébként ez Mátészalkán volt ha érdekel az orvos neve megmondom. Kettő urulógus rendel, az egyik vezetékneve Olvasztó. A másikét nem írom le, nem akarom megsérteni, akit érdekel nézzen utána, ő volt az aki gyökér és lekezelő volt.
Nekem a szakorvosnál 7-10 perc volt. Kizárólag ketten voltunk bent a dokival, körbetapogatott, megultrahangozott, sérvkapukat nézett, picit megpöccintette a fitymát, majd jó alaposan megnyomkodta a prosztatámat! Annyi csillagot még a megasztárban se láttam életemben, mint akkor és ott!
Hogy mikor célszerű elmenni először, ha nincs panasz?
Pl. holnap, már akár!
De a fityma .net en van egy topik,ott részletesen és pontosan leírnak mindent, többek között azt is, hogyan is zajlik ez az egész vizsgálat.
2 hete voltam góckeresés miatt. Doki + asszisztens. Megkérdezte, volt-e valaha urológiai jellegű problémám, kórelőzményem. Ezután letoltam a gatyám, megfogdosta a heréim, farkam. Majd előre hajoltam, és benyúlt a végbelemen, hogy megvizsgálja a prosztatám. Egyáltalán nem volt rossz, nem fájt. El kell lazulni, ez a lényeg. Ezután lefeküdtem, és UH-val megnézte a hasam, veséim, hólyagom, prosztatám. Ennyi. Kb. 10 perc volt.
Ja, és gondolom kiderült, hogy pasi vagyok. Nőknél máshogy zajlik.....
Ha nincs panasz akkor nem kell menned.
De ez nem kötelező dolog,hanem ajánlott,de 45 éves kortól ajánlatos.
Jobb ha magán rendelésre mész,sok doki 5-8000 ft kér,de akkor szinte biztos hogy a vizsgàlat alatt az orvossal négyszemközt tudsz lenni,csak ő lát☺,úgy nem olyan égő.Általában van külön vizsgaló,majd ott vizsgál meg,az asszisztens meg a vizsgálón kívül rögzíti az asztalkájánál az orvos által mondotakat.
Az urológusok 90%-a férfi orvos!
De heréket,fitymát szokta megnézni,majd a prosztatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!