Mennyire veszélyes a herevisszér?
Másfél éve vettem észre hogy vmi nincs rendben, elmentem urológushoz, és azt mondta h enyhe visszér, nem kell műteni, most viszont elkezdett fájni, bár külsőre nem változott, amennyire meg tudom mondani, ugyanúgy ott vannak azok a kitágult erek a bal herém melett...
olvastam hogy emiatt meddő is lehetek, és a herém is sorvadhat.. bár nem tudom hogy ez mennyire ment végbe nálam, amennyire meg tudom állapítani kb másfélszer nagyobb a jobb herémém mint a bal, és tudom h a jobb mindig egy kicsit nagyobb, de ez nem túl sok már?
Előbb utóbb megszeretném műteni, mivel már a másfél év alatt is volt 1-2x hogy fizikai megterhelés után enyhe fájdalmat éreztem, most viszont nem lenne a legalkalmasabb a műtét számomra, szóval az érdekelne, hogy mennyire lehet ezt "halogatni", mennyire gyorsan megy végbe a folyamat? Másfél éve még tuti nem volt baj, mivel a doki is mondta, ennyi idő alatt viszont lehet már sokkal rosszabb? Vagy ha csak most kezdett igazán zavarni, és nem műtetem meg azonnal, akkor mégis mennyi időm van még? Gondolom azért ez egy olyan folyamat ami évek alatt megy végbe, nem lesz vki egyik napról a másikra meddő..
Már úgy 2 hete van ez a kellemetlen érzés, enyhe fájdalom.. .amikor először kezdődött rendesen fájt, de aztán enyhült, viszont még most is két hét után többször elő jön az enyhe fájdalom, na nem egész nap de azért elég gyakran... ha tovább folytatóduk akkor tuti elmegyek és megműtetem, de ha a napokban teljesen elmúlik akkor várok vele még 1-2 hónapot, amikor már lesz időm.
Az enyhébb herevisszeret, ha panaszt nem okoz, nem műtik azonnal. Ha viszont már fájdalmaid vannak, akkor érdemes visszamenned ellenőrzésre!
Az orvos tudja megítélni a vizsgálat után, hogy mennyire sürgős a műtét.
Nem leszel egyik napról meddő és ha műteni kell, a műtét után sokat javulhat a termékenységed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!