Mellékhere ciszta (Spermatocysta) Mit tegyek?
Figyelt kérdés
A téma adott. Jelenleg már majdnem 1 éve egy borsó méretű ciszta van a bal mellékherém mellett/felett. Többször voltam már urulógusnál de azt mondta hogy felesleges műteni mert nem olyan nagy. Viszont nekem időszakonként annyira elkezd fájni hogy az nem igaz... Akinek volt ilyenje vagy van az írhatna hogy ő mit csinált, érdemes-e kiműteni mert én már abba is benne lennék. Válaszaitokat előre is köszönöm! Segítsünk egymásnak ha tudunk!2014. szept. 10. 14:58
1/10 anonim válasza:
Remélem nem haragszol,hogy nőként írok hasonló problémával.Nekem lassan 3 éve,hogy petefészekcisztám volt.Nálam nem járt különösebb tünettel,felajánlották a műtétet,de hozzátették,hogy magától megoldódó probléma is,így én tünetmentesség lévén inkább kivártam.
Ha neked fájdalmat okoz a cisztád,akkor mindenképpen jelezd az orvosodnak.Konzultáljatok,és mondd el,hogy szeretnél műtéti úton megszabadulni tőle.Ha elmondod,hogy gondot okoz,szerintem meg fogják csinálni.Érdemlegesebb tanácsot nem hiszem,hogy bárki adna,de várj még egy kicsit,hátha mond valaki okosabbat.
Vigyázz magadra!
2/10 anonim válasza:
A doki szerintem arra gondol ,hogy ez a vizzel telt hólyagocska majd magától felszívódik .Szerintem ha azt mondod elszeretnéd távolítatni,akkor ad is műtétre ídő pontot .
3/10 A kérdező kommentje:
Dehogy haragszok örülök hogy írtok! :) Ez a ciszta nem a here belsejében található mert ha így lenne akkor igen, magától felszívódhatna. Ennyi a tudnivaló róla.. A "ciszta" nem magában a herében, hanem az azt felülről borító mellékherében alakul ki, és ez esetben nem valódi cisztáról van szó, hanem az elvezető csatornák elzáródása miatti folyadékgyülemről. Ilyenkor a konfliktustípus is más, mert az elvezető csatornák, vezetékek külső csíralemezből alakultak ki, míg a here középső csíralemez-származású.
2014. szept. 10. 16:27
4/10 anonim válasza:
Első vagyok.Ez esetben minél előbb kérj műtétet,nehogy rosszabbra forduljon,és minél előbb végrehajtják,annál kevesebb fájdalommal kell szembenézned.:)
5/10 anonim válasza:
Jol irjak.
ha nagyon faj meg kell kerned az orvost hogy tavolitsa el ::))
6/10 anonim válasza:
Előre nem szabad semmit sem adni.A ciszta eltávolitását kérheted .A gyógyulás útját nem tagadhatják meg .Legyél kicsit rámenősebb .
7/10 A kérdező kommentje:
Ez eddig oké.. de tényleg nagyon pici ez a ciszta!! De egyszerűen néha úgy fáj hogy megőrülök tőle. :(
2014. szept. 10. 21:11
8/10 anonim válasza:
Nekem 1 hete fedezte fel a doki uhval. Nem fáj hála Isten. A jobb mellékhere fejében van. Nekem is azt mondta h vizzel teli akkora mint egy nagyobb borsó.. Hát remélem fel szívódik. Nem kell műteni azt mondta. Én eszek rá c vitamint meg tafedim teát :) hátha segít nektek is.23-f
9/10 anonim válasza:
Nekem 3mm-es. Jobb mellékhere fejében. Ez az apró is nagyon fáj, de ennek a műtétét kifejezettn nem ajánlja az urulógus, és azt mondta nehezen találnék orvost aki vállalná.
10/10 anonim válasza:
Szia
Ki műtötték?
Nekem is van egy 8 mm es és annyira fáj hogy megőrülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!