Miért nem kapok éjszakánként (néha) levegőt?
Sziasztok!
19 éves vagyok, pánikbeteg (már hónapok óta gyógyszert szedek) és egy újabb problémával küzdök...
Egy hónapja történt az egész. Egyik este amikor a barátnőmnél aludtam arra évredtem fel olyan 1 és 4 között, hogy nem kapok teljesen levegőt... Majd másnap tök jól voltam és tudtam aludni is... És ez azóta kb. 4-szer előfordult...Borzasztóan idegesít, mert nem tudok aludni tőle és olykor kicsit sípol is a hangom, ha erőteljesen probálok levegőt venni.
Orvoshoz most egy kb. két hétig nem tudok, menni , mert külföldön vagyok most.
Köszönöm a segítséget!
Szia, Kedves Kérdező!
Habár nem vagyok a téma hivatásos szakértője, én arra tippelnék, hogy ez az alvási apnoe jelensége, ami egy alvásfüggő légzészavar.
Volt régen egy ismerősünk, egy idős és nagyon túlsúlyos férfi, akinél fennállt ez a probléma. A felesége mesélte, hogy éjszaka volt olyan, hogy felébredt, a férje pedig nem lélegzett, aztán egyszer csak felébredt a bácsi és újra vett levegőt. Nála, úgy emlékszem, az extrém elhízás miatt alakult ki ez a betegség, de biztosan kiválthatja más is, szerintem lelki oka is lehet.
Amikor hazajössz, mindenképp menj el vele dokihoz, mert veszélyesnek hangzik.
Mihamarabbi gyógyulást kívánok Neked!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!