Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fogok még nőni ha így néznek...

Fogok még nőni ha így néznek ki a dolgok?

Figyelt kérdés
Először is leírnám a saját testi adottságaimat és a szüleim magasságát, hogy jobban, pontosabban tudjátok megválaszolni a kérdésemet. Magasságom jelenleg 162 cm pontosan, Súlyom 51 kg, életkorom 16 év, csontkorom már 16 év, régen el volt maradva. Enyhén szőrös vagyok már, de még nem rég kezdett még csak el nőni a hónalj szőröm. Apukám 172 cm magas, anyukám 158-159 cm magas, testvérem 175-176 cm magas. Az én történetem a következő: 12 évesen kezdtem el a növekedési hormon kezelést, amit rendes orvos indokolt, hogy szükséges. A növekedési hormon kezelésem nagyon jól ment, 10 cm-t nőttem évente, ami az előző saját 3-4 cm-t jóval meghaladja- Ez ment körülbelül 14 és fél vagy 15 éves koromig amikor egyszer csak abbamaradt ez a "nagy" növekedés és megint elkezdtem úgy nőni mint mikor nem szedtem növekedési hormont. Most egy év alatt 2-3 cm-t nőttem ami nem sok, és nagyon nem is örülök neki, kicsit szomorú vagyok emiatt, nagyon sokat aggódom és rágom ezen magam amit tudom, hogy nem kéne, de egyszerűen zavar, hogy a családban mindenki magasabb nálam 1 kivételével. Osztályban is én vagyok az egyik legalacsonyabb fiú, ami IRDATLANUL zavar és idegesít. Így a tanulással és testépítéssel próbálom ezt kompenzálni, ami szerencsére két olyan dolog ami jó dolog :) Azt nem tudom viszont, hogy beindulhatok e még a növekedésben hirtelen vagy sem? Szeretnék olyan magas lenni mint apukám aki 172cm de ehhez még kéne 10 cm. Lehetséges ez? Elkezdhetek még megint nőni ilyen sokat mint néhány éve vagy nem? Mert én lassuló tendenciát érzékelek a növekedésemmel kapcsolatban. Félek, hogy már csak 1-2 cm-t fogok nőni. Az orvos egyébként nyár végére valamiért be akarja szüntetni a növekedési hormon adagolását, amit azzal indokol, hogy már nincs szükségem rá mert a csontkorom már elérte a normális állapotát tehát a korommal egyenlőt. Az epifízis fugám még nyitva van, tehát még nőni tudok(csontok végén található növekedési lemez vagy mi a jóég :D ). Még lenne egy 2. kérdésem is ami már nem olyan lényeges és csak azok tudnak segíteni akik maguk is kapcsolatban állnak növekedési hormonnal vagy álltak vagy a gyerekük ilyen kezelés alatt áll, vagy éppen te is egy ilyen gyerek vagy. :) Na akkor az lenne, hogy az számít, hogy hova adom az injekciót naponta vagy nem? Baj ha mindig ugyan oda adom, vagy muszáj, lényeges változtatnom a tű helyét? Köszönöm, hogy elolvastátok a hosszú leírást, de csak így tudtok pontos választ adni.
2014. júl. 26. 17:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
El se olvastam, mert tök mindegy, minden a genetikától függ, senki se fogja tudni előre kitől milyen magasságot örökölsz.
2014. júl. 26. 17:59
 2/14 A kérdező kommentje:
Ez egy kicsit más mert itt növekedési hormon hiányról beszélünk nem genetikáról. Ha nem kapnám a hormont akkor most lennék olyan 135-140 cm magas, és akkor mondhatnánk, hogy genetika miatt lettem ilyen alacsony nem betegség miatt de ez sajnos nem így van.
2014. júl. 26. 18:04
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem vagyok orvos (és nem is járok hasonló cipőben), de szerintem mindegy, hogy hova adod be magadnak, mert a lényeg az, hogy a szervezetedbe juttasd!

Előre még akkor sem tudnánk megmondani a végleges magasságodat, ha nem lett volna szükség a hormon pótlására. Erre legfeljebb az orvosod tudna valamilyen tippet adni.

A gyors növekedés más fiúknál sem tart hosszú éveken keresztül, tehát szerintem évi 10 cm-es növekedést már ne várj! De ha még nem csontosodtak el az epifízisfugák, akkor valamennyi növekedésre még számíthatsz.

2014. júl. 26. 19:37
 4/14 anonim ***** válasza:
Hiába más, nőssz amíg nőssz...
2014. júl. 26. 20:22
 5/14 anonim ***** válasza:
Hát az orvosoddal beszélni kellene és tőle tanácsot kérni,elég alacsony vagy,de az apukád magasságát örökölheted,lehet arról van szó hogy 17 éves korodra fogsz még nyúlni egy nagyott,egy 10 cm és utána meg is állsz nővésbe végleg.
2014. júl. 27. 18:25
 6/14 A kérdező kommentje:
Remélem így lesz utolsó, és tényleg az övét örököltem. Egy 7-8 cm is nagyon jó lenne, beérem még 5 cm-vel is.
2014. júl. 27. 19:10
 7/14 A kérdező kommentje:
Meg még eléggé éretlen vagyok, az arcom főleg valamiért gyerekes és alig vagyok még szőrős... Még van 2 tejfogam is.
2014. júl. 27. 19:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Az arcszőrzet az elég későn alakul ki sokakaknál sokszor 17 éves kor után,van akinek 20 éves kor után.és a gyerekes arc sem számít,hanem az egyéb fejlettség.

Ami fontos az a fanszőr megjelenése(átlagos fejlettség esetében 12-13 éves kor akinek utána az későnérő,majd a hónajszőr(13,5-14,5) és sperma(13--14)akiknek ennél később azok későnérők.

Írod nem régóta kezdtél csak szőrősődni,de még alul is kis fiús vagy,tehát a péniszed is inkább kisfiús mint középiskolás,felnőttes?Spermád van már?

Ha van spermád az igen jó jel,annak legkésőbb 16,5 éves korra azért kell lennie,ha nem endokrinologushoz kell vele menni.

Nézd a sztár világban is csomó igen későnérő ember volt,nem lettek magasak olyan 170 cm magasra nőttek,de 16,5-17 éves korukra kezdtek el férfiasodni.Lehet nálad is erről lesz szó.

2014. júl. 28. 19:12
 9/14 A kérdező kommentje:
14 évesen kezdett el nőni a fanszőröm. Hónalj szőr olyan 15,5 évesen. Sperma az 13 évesen körülbelül de már nem emlékszem rá teljesen pontosan. Péniszem vékony, de a hosszával nincs baj az 13 cm.
2014. júl. 28. 20:46
 10/14 anonim ***** válasza:

na van spermád nézd az igen jó jel,akkor biológiailag nincs baj,de igen furcsa hogy csak 14 évesen kezdett fanszőrőd nőni és már 13 évesen meg volt spermád,mert pont hogy általában az van előbb szőrősődnek a fiúk 12-13 éves korban és csak utána lesznek nemileg érettek.

Nézd amiket írsz hogy van fanszőr,van sperma az már igen jó jel.De mivel írtad hogy növekedést segítő gyógyszereket kaptál érdemes lenne az orvosod véleményét kikérned.

2014. júl. 29. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!