Mit csináljak az arcomon lévő 1,3cm átmérőjű pattanással?
Figyelt kérdés
Nagyon rossz helyen van, a szemem alatt kb 2cm-re, az orromtól 1,5cm-re, nem merem megnyomni. Már régóta ott van, de eddig nem volt gyulladt és ekkora. Korábban ha megnyomtam akkor enyhén feldagadt az arcom, és nem jött ki. Elég sok mitesszer van a szemem alatt, olyan mint ha sok egyesült volna a bőr alatt. Gentamycin Wagner kenőccsel kenem, de nem nagyon használ. Mit tegyek?2014. jún. 30. 13:49
1/18 anonim válasza:
Egy kozmetikust ajánlanék erre.Az legalább szakszerüen távolitja el.A mitisszereket is kigőzölné,így lehet tökéletesen megszabadulni tőlük.
2/18 anonim válasza:
Először is ne piszkáld. Majd magától megérik.
Kenegesd valamilyen mentolos ecsetelővel és néhány nap múlva talán visszahúzódik.
Ha mégis meggyűlne akkor kamillával mosogasd és ecseteld tovább és szépen elmúlik.
De a legjobb az lenne ha elmennél egy kozmetikushoz ő tudna szakszerű tanácsot adni neked.
Egyszer ki lehet bírni anyagilag is.
3/18 anonim válasza:
Meg kéne nézetni bőrgyógyásszal. Pont olyan helyen van az arcon, ahol tilos nyomkodni a pattanásokat. Ha helyileg ható antibiotikumos kenőcs (Gentamycin...) nem jó, akkor elképzelhető, hogy szájon át kéne szedni antibiotikumot. Ezt csak orvos tud felírni, így érdemes megmutatni.
4/18 A kérdező kommentje:
Kozmetikushoz nem igazán szeretnék menni.. elég kellemetlen ez nekem
2014. jún. 30. 14:03
5/18 anonim válasza:
AZ már a te bajod, hogy nem vagy hajlandó kozmetikushoz menni.. Majd szépen elkapargatod és egy jó nagy seb, később folt lesz az arcod közepén. Ilyen kis kenőcskékkel meg sokra nem mész.
6/18 A kérdező kommentje:
kapargassa a villám
2014. jún. 30. 14:17
7/18 anonim válasza:
Bőrgyógyászhoz menj, ne kozmeikushoz. Addig is Betadinnal kenegesd, nekem ez a nagy, kemény pannatános gumókat is mindig eltün teti, napjában többször kend át vele.
8/18 anonim válasza:
Bocs 7 es,de az ilyen dolgokban sokkal többet,tud egy kozmetikus.Neki ez a dolga minden nap.A bőrgyógyász meg csak esetenként találkozik ilyennel .A mitisszereket sem fogja nyomkodni ott .
9/18 anonim válasza:
Jah,az átkenegetés meg annyit ér,mint halottnak a csók.
Előző
10/18 anonim válasza:
Mégis miért ne találkozna pattanással ritkán egy bőrgyógyász? És mégis mi van, ha nem is pattanás, mert ugye jönni nem jön belőle genny, ahogy a kérdező írta. Ne haragudj, de szerintem igenis bőrgyógyásznak kellene ránéznie, mert mit csinál a kozmetikus? Jól kinyomja? Tudod mit okozhat azon a helyen, ha kinyomja a pattanást? Ezt: [link] A bőrgyógyász legalább tisztában van ezzel és megfelelő terápiával meg tudja gyógyítani. Lehet lepontozni nyugodtan. #3-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!