Ez lehet hererák? Aki csak tippet tud kerem az is irjon
52%-os, neked külön fétised ez a szülő előtt nem vizsgálhat meg az orvos, csak jelzem, hogy engem aztán vizsgálhatott 12-13 évesen, sőt később is, engem nem zavart, és jobb ha van az emberrel valaki, akit ismer, aki tartja benne a lelket, akivel beszélgethet amíg várni kell, és akivel meg tudja beszélni mi a következő lépés, ha netán szükséges mégis.
és már bocsánat de én soha nem szégyelltem a testem a szüleim előtt, ők neveltek fel, kitörölték a szaros s.e.g.g.em, látták már a kukim, nincs ebben semmi szégyellnivaló
szal 52-es mindenki más. neked ez a fétised, ami nem baj, de ne gondold azt, hogy mindenki másnak is úgy kell élnie ahogy neked.
Nem fétisem (hogy fonetikusan írjam le),hogy szülő nem legyen ott,de ha olvasgatsz akkor nagyon sok kamasz nem akarja hogy a szülője megtudja hogy mi is a problémája,egyáltalán van e baj,mert sokszor nincs semmi baj,csak éppen felfedezte a kamasz a testét,ki tapintott egy mirigyet,egy mellék herét,egy eret akár és még lehetne sorolni.Tehát én erre írtam le hogy bizony egy kis kamasz is elmehet egyedül is akár orvoshoz ha nem akarja hogy az ki tudodjon.
Aztán meg mivel én is voltam kis kamasz,meg a többi osztálytársam ott például amikor már szőrősödtünk akkor a legtöbbünknek már kellemetlen lett volna ha anyuka ott van bennt, sokszor még egy kis kamasz lány sem akarná az édesanyja előtt megvizsgálják így,mert más az a szitu hogy fürdesz és bemegy valamiért a szülő és más az hogy ott áttapogatják az intim testrészedet,vagy hátrahúzkodják,vagy lánynál úgye tudjuk ott bonyolultabba azt ennyire az anyuka is csak 2-5 éves korig látja a gyereknél.
Én nem azt írtam hogy semmiképp ne legyen ott szülő,de ha ettől félne,nem akarná akkor elmehet már egyedül is,sőt akár barát,nagyobb testvér,unokatestvérrel is,de azt mindenképpen beszéljék meg hogy a kísérője az bemenjen vele,vagy ha szégyenlős akkor várja meg kinnt.
Persze hogy jó ha van kísérő,addig is leköti a gyerek figyelmét,de ha a gyerek szégyenlős akkor kínos lenne már a vizsgálat,már önmagába is sok gyerek szégyenlős,tehát ezt tisztázni kell.
Még valamit már egy kisbaba,egy kisgyerek és más egy szőrös kamasz is.Van bizony aki már 9 évesen nem szereti ha bemászkálnak hozzá,de sok amint elkezd változni a teste már zavarba jön.Tehát ezt tiszteletbe kell tartani.Ahány család annyi szokás,de a gyereket tiszteletbe kell tartani és ez nem neveltetés kérdése mi 3-an vagyunk tesók és én,meg a nővérem nem szerettük már viszonylag korán sem ha valaki csak úgy bemászkált hozzán,minimum kopogjon,a bátyán az elvolt,neki se tetszett,de ő másabb.De ettől függetlenül másra tekintettel van.
Én kamaszként már biztos nem vizsgáltattam volna a nemiszervem a szülőm előtt,ahogy az osztálytársaim se.De van aki meg igényli hogy végig legyen valaki ott,de sok meg attól fél pont,hogy oda had mehessen inkább egyedül be.
Tehát ezeket alaposan át kell beszélni.Ahány ember annyi szokás,annyi igény,egyszerűen különbözünk és tiszteletben kell tartani kinek hogyan kellemesebb,kényelmesebb és ha van rá lehetőség is akkor élni is kell vele.
Kérdező!
Gondoltam hogy így gondoltad,hogy kísérjen el a váróba és majd bemész egyedül,csak vannak fiatalok,akik meg arról írtak hogyan szóljanak otthon hogy oda már ne menjen be vele a szülő.
Részvétem az apukád miatt!Nem lehet könnyű,pont most kamaszodsz.
Szerintem ha jó a kapcsolatod anyukáddal akkor nyugodtan szólj neki hogy mi aggaszt,és hogy szeretnéd ha elvinne az orvoshoz,megbeszéled vele te mit hogyan szeretnél,mi hogyan legyen és ennyi.De ha van a közeledbe valamilyen barát,rokon,tesó akárki aki ráér ő is elkísérhet.Döntsd el neked hogyan lenne jó.
Szerintem továbbra sincs semmi baj veled,de hogy megnyugodj menj el nyugodtan orvoshoz.
66%-os!
A kuki és a pénisz között azért nagy különbség van.És egy kisbaba,kis gyerek és kamasz,vagy már majdnem férfi között is.
Hiába furcsa neked de a többség még az azonos nemű szülője előtt sem végeztetne el genitális vizsgálatot.Egy kamaszlányhoz sem megy be az anyja,ahogy az anya sem a lánya előtt vizsgáltatja meg magát nőgyógyásznál,vagy apa.
A többség intim részek esetében már nem szeretné ha a szülő egy bizonyos kor után ott lenne.Van olyan kérdése amit csak az orvossal akar akár megvitatni.
Hány kis csaj van aki arról írt,hogy anyja el akarja vinni nőgyógyászhoz,de nem az anyja orvosához akar menni,meg nem is az anyjával,meg egyedül szeretne az orvossal lenni,négyszemközt beszélgetni vele.De fiúknál is sok kérdés volt,hogy a szülő tudta nélkül el tud menni urologushoz.
Nem vagyunk egyformák,ezért kell odafigyelni a másikra.Mert ami az egyiknek természetes és nem kényelmetlen az a másiknak kínos is lehet.
jó, 52-es akkor vannak szégyenlősebbek meg kevésbe
ezzel semmi baj nincs
nekem azzal volt problémám, hogy azt emelted ki, hogy a szülő semmiképpen be ne menjen a gyerekkel, mert az valami iszonyat (világvége, stb) - lehet nem ezt akartad írni, de én ezt értettem ki belőle. sajnos ez ilyen, sokszor félreérthető ki mit ír
majd a gyerek eldönti
fétis szó létezik a magyarban
igen ezt akartam írni,sok gyerek nem is tudja hogyan zajlik egy vizsgálat és ha őt zarvarja,szégyenlősebb típus akkor beszélje át a szülőjével hogy neki hogyan lenne kevésbbék kellemetlen.
De valóban gépen de még sokszor szóban is amit mondunk akár több értelmű is lehet.Abban meg igazad van hogy sokszor írom hogy várja meg kinnt a szülője,és kimarad azt amit fontos lenne oda írnom,akkor maradjon kint a szülő ha a gyereket az zavarja.
De iszonyat,meg világvége nem lenne,ezt nem is írtam.:-)
De kamaszkorban már elég ciki lenne ha ott húzná,voná,nyomkodná a doki a szülő előtt,mert tök más szitú az hogy éppen rádnyitnak ha fürdesz,vagy öltözöl,a szülő oda sem néz,van hogy el is kapja a fejét.A vizsgálat azért az másabb szitú.Ezért írtam hogy jobb ha kinnt megvárja,meg néha vannak olyan kérdések a gyerekben is amit jobb ha négyszemközt tud az orvosnak feltenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!