Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mi ez a fehér váladék a makkon?

Mi ez a fehér váladék a makkon?

Figyelt kérdés
Tegnap észrevettem hogy kis fehér váladékok vannak a makkomon, le lehet őket szedni, de ha újra lehúzom a fitymát akkor megint ott van ez a fehér valami. Fürdésnél már a fitymát is nehezebb volt lehúznom, ez így hirtelen jött, soha nem tapasztaltam még, csak ma meg tegnap. Nem büdös és nem is viszket... Hogy kezeljem? 17 éves vagyok.
2014. máj. 30. 18:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a smegma van rajta. Nincs más teendöd csak rendszeresen meleg szappanos vizzel mosni, és szárazra törölni.
2014. máj. 30. 20:11
 2/14 A kérdező kommentje:
Kösz! Megnyugtattál
2014. máj. 30. 20:12
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy szmegma! Ha eddig nem voltak ilyen panaszaid, akkor lehet, hogy ez most gombás fertőzés.

"Merev állapotban nehéz lehúzni a bőrt a péniszről. A makk érintéskor fáj, és naponta fehéres-sárgás lerakódás keletkezik rajta.

Gombás fertőzés okozza a tüneteket, mely a krónikus gyulladás miatt fitymaszűkületet okozott, ezért nem tudja merev állapotban hátrahúzni a bőrt. Minél előbb forduljon urológushoz vagy nemibeteg szakrendeléshez, mert a krónikus gyulladás és a fitymaszűkület később számos szövődményhez vezethet."

Részletek: [link]

2014. máj. 30. 20:34
 4/14 A kérdező kommentje:

Sikerült teljesen lemosni, de utána már kb 1 perc múlva megint lettek.

Nem hiszem, hogy szűkülés, mert a vízben merev állapotban is simán lehet húzigatni. Olyan mintha vagy ki lenne száradva a bőr és azért ragad le kicsit,vagy ragacsos az az anyag . Egyébként úgy néz ki mint a korpa. :D máshoz nem tudom hasonlítani. Bekenjem most canestennel?

2014. máj. 30. 21:38
 5/14 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod, de ha nem segít, akkor menj bőrgyógyászhoz!
2014. máj. 30. 21:48
 6/14 A kérdező kommentje:
Szerintem most jobb lett. Tegnap este bekentem és ma jó alaposan megmostam és fél órával később is kb csak 1 ilyen fehér cucc volt rajta. Bekenjem újra?
2014. máj. 31. 09:54
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha jobb lett, akkor kend be vele nyugodtan! Rá van írva, hogy egy nap hányszor kenheted!
2014. máj. 31. 16:32
 8/14 anonim ***** válasza:
ha elkezdted kenni, minimum 1 hétig kend, akkor is ha már nincsenek tünetek
2014. máj. 31. 23:54
 9/14 A kérdező kommentje:

Oké köszi!

Egyébként ma már nem is ragad és szmegma is csak 1 darab van :D. Vagy a sok fürdéstől vagy a canestentől, azt sajnos nem tudom.

2014. jún. 1. 19:17
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan ez van nem büdös nem viszket de csak nagyon ritkán jelennek meg, fel tudom húzni a bört felállva fájdalom nélkül. Ez nem fertőzés ugye?
2014. okt. 9. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!