Várható valamilyen változás?
Orrsövényműtét elé nézek! (Gyermekkoromban eltört az orrcsontom, és nem vették észre a balesetin, így rosszul forrt össze.)
A lényeg, hogy most már nagyon aktuális lenne a műtét. A beszédhangomon ez fog változtatni? Jelenleg nem nagyon szeretem magam visszahallani felvételről, mert nem vagyok kibékülve a hangommal. (Vannak ismerőseim, és nagyon kellemes orgánumuk van, kb. mint a TV2 ajánlójának hangja.)
A műtét után fog ez valamit mélyülni? Illetve lehet műtét közben kérni, hogy mélyítsenek rajta? Van rá mód?
26/f
Nem elképzelhetetlen,hogy van rá mód.Nem tudom(igazából)
ezt inkább egy orvostól kéne megkérdezni.
Orvoshallgató vagyok, ferde az orrsövényem és énekléssel is foglalkoztam, ezek alapján:
A hangod mélységét a hangszalagod szabja meg.
A rezgő közeg, mint pl az orrüreg, a felharmonikusokon keresztül a hangszínedet.
Orrsövényműtéttől a hangszíned fog megváltozni, valószínű kevésbé lesz orrhangod.
Ezentúl egy hajlott orrjáratban a kóros légörvények irritálhatják az orrnyálkahártyát, ami tartósan termelhet ezért plusz nyálkát, ami lefolyva a garatodba zavarhatja a tiszta hangképzést, ha ilyen panaszod is volt, ez is változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!