Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Várható valamilyen változás?

Várható valamilyen változás?

Figyelt kérdés

Orrsövényműtét elé nézek! (Gyermekkoromban eltört az orrcsontom, és nem vették észre a balesetin, így rosszul forrt össze.)

A lényeg, hogy most már nagyon aktuális lenne a műtét. A beszédhangomon ez fog változtatni? Jelenleg nem nagyon szeretem magam visszahallani felvételről, mert nem vagyok kibékülve a hangommal. (Vannak ismerőseim, és nagyon kellemes orgánumuk van, kb. mint a TV2 ajánlójának hangja.)

A műtét után fog ez valamit mélyülni? Illetve lehet műtét közben kérni, hogy mélyítsenek rajta? Van rá mód?

26/f

2014. máj. 24. 14:20
 1/2 anonim válasza:

Nem elképzelhetetlen,hogy van rá mód.Nem tudom(igazából)

ezt inkább egy orvostól kéne megkérdezni.

2014. máj. 29. 14:30
 2/2 anonim válasza:

Orvoshallgató vagyok, ferde az orrsövényem és énekléssel is foglalkoztam, ezek alapján:

A hangod mélységét a hangszalagod szabja meg.

A rezgő közeg, mint pl az orrüreg, a felharmonikusokon keresztül a hangszínedet.

Orrsövényműtéttől a hangszíned fog megváltozni, valószínű kevésbé lesz orrhangod.

Ezentúl egy hajlott orrjáratban a kóros légörvények irritálhatják az orrnyálkahártyát, ami tartósan termelhet ezért plusz nyálkát, ami lefolyva a garatodba zavarhatja a tiszta hangképzést, ha ilyen panaszod is volt, ez is változhat.

2014. jún. 3. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!