Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mit lehet csinálni, hogy...

Mit lehet csinálni, hogy elérjem a maximum magasságomat?

Figyelt kérdés
165 centi vagyok és rohadttul zavar.Kissebbségi komplexusom van,rengeteget stresszelek miatta,már úgy vettem észre,hogy elkezdtem kopaszodni.Mit lehet csinálni,hogy apám magassáát elérjem?Ő 173 centi.Vannak ilyen növekedési horomserkentő táplálékkiegészítők,amit gyúráshoz ajánlanak,ezek segíthetnek?Meg lúdtalpas is vagyok.Az is visszaveti a magasságo,nem?Az ellen lehet valamit tenni?

2014. máj. 3. 14:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Semmit, genetika, nem tudsz vele semmit se csinálni. Ha még tini vagy, talán nőhetsz.
2014. máj. 3. 14:50
 2/11 A kérdező kommentje:

16/F

Meghülyülök,ha nem leszek legalább 170

2014. máj. 3. 14:55
 3/11 anonim ***** válasza:
16 évesen még bőven nőhetsz.
2014. máj. 3. 14:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Hány éves vagy? Gimnazista korukban még nőnek a fiúk általában. Ha amúgy normálisan táplálkoztál, elérted vagy el fogod érni a maximális magasságodat.

A lúdtalp max. fél centit jelent, és lábtornával lehet rajta javítani. Ezt minél fiatalabb korban kell elkezdeni, és rendszeresen végezni. Ha elmégy az ortopédiára, valószínű fognak lábtornát javasolni és kapsz is egy képsorozatot, ami be van mutatva, hogyan kell. De lehet, hogy a háziorvos is tud ilyet adni, vagy az iskolaorvos.

2014. máj. 3. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia! 16 évesen még szerintem is nőni fogsz.
2014. máj. 3. 14:57
 6/11 anonim ***** válasza:

Egy dolog van,ami s növekedést elősegíti.Minimum 8 óra éjszakai alvás .Ebben az időszakban termelődik a legtöbb

tesztoszteron férfi hormon is .

2014. máj. 3. 15:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Nos.. korábban nekem is voltak ilyen gondjaim. én 20 éves létemre vagyok 160.. gondolhatod, mennyire voltam én is kiakadva...

De amúgy jókat írnak a srácok, még simán nőhetsz :)

2014. máj. 3. 15:16
 8/11 anonim válasza:
50%

első válaszoló:nincs igazad.

Ha tényleg nőni akarsz( 16 évesen jó korban vagy )figyelj oda a táplálkozásodra,igyál sok vizet.

Második fontos dolog a nyújtás.Vannak külön erre a célra gyakorlatok.'

Harmadik lényeges rész az edzés.Sprintelj,ugrálókötelezz,huzockodj nyujton,kosarazz stb..

+ az alvás,bár ezt elöttem is megjegyezték,

próbálj párna nélkül ,hanyattfekve aludni.

2014. máj. 3. 15:27
 9/11 anonim ***** válasza:
8as: de igazam van, akkár egy bálnán is fejen állhat,a genetika az genetika.
2014. máj. 3. 15:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Meddig nőhet a testmagasság?Szerző: WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus Sokszor jönnek az endokrinológiai szakrendelésre betegek azzal a panasszal, hogy alacsony termetűek. A növekedési hormont már mesterségesen előállították, a gyógyítás szolgálatában áll. De lehet-e mindenkin segíteni?

A növekedési hormon (GH, growth hormon) az agyalapi mirigyben termelődik. Ez a hormon felelős a növekedésért, de ezen kívül vannak más hatásai is. Ilyen pl. az, hogy a test izom-zsír arányát az izom irányába tolja el.

Alacsonynövés gyermekkorban

--------------------------------------------------------------------------------

Alacsony növésű gyermekünkkel érdemes idejében orvoshoz fordulni. A jelenség sok esetben sikeresen kezelhető, de csak akkor, ha még a serdülőkor befejezte előtt felkeressük a szakembert.

Hogyan kezelhető az alacsonynövés? >>

A testmagasság addig nőhet, amíg a növekedési zónák (epifízisfuga) ezt lehetővé teszik. A növekedési zónák a csontok végeinél találhatóak. Gyermekkorban ezek nyitottak, lehetőség van az új csontszövet képzésével a csont hossznövekedésére.

Amikor ezek a zónák elcsontosodnak, további hossznövekedésre már nincs lehetőség. Ha ilyenkor túl sok növekedési hormon termelődik, vagy mesterségesen visznek be GH-t, már csak a porcos részei tudnak nőni a testnek, ill. a lágyszövetekben következik be méretváltozás, egyéb súlyos kísérő tünetek mellett. Ez az akromegáliának nevezett kórállapot.

Azt, hogy van-e lehetőség még a növekedésre, csontkor vizsgálattal lehet megállapítani. Ez leggyakrabban egy egyszerű kézröntgen felvétellel történik. Különböző módszerekkel, a betegről készült felvételt hasonlítjuk össze adott életkorú emberek kézröntgen felvételeivel.

lányoknál hamarabb zárul

A Napóleon-komplexus

--------------------------------------------------------------------------------

Napóleon komplexusnak azt a tünetegyüttest nevezzük, mely leginkább az alacsony emberekre jellemző. A betegség nevét egyre inkább alkalmazzák olyanokra is, akiknek valamiféle kisebbrendűségi érzéssel küzdenek, és állandóan túlkompenzálnak az élet egyéb területein.

Csak mítosz? >>

Átlagos esetben a lányoknál kb. 15-16 éves korban zárulnak be véglegesen az epifízisfugák, fiúknál ez 17-18 éves korig is kitolódhat. Normálisan a csontkor az életkorral megegyezik

2014. máj. 3. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!