Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Voltam urologusnál és azt...

Voltam urologusnál és azt állapította meg hogy fitymatúltengésem van ( lapra ez van írva frenulum breve). De nem vészes. Mellékelek képet, többi lent?

Figyelt kérdés

Az a bajom hogy ha tartom a kezemmel a fitymát akkor olyan mint a képen(és feszül meg a hugycső állása is változik) de ha elengedem akkor vissza csúszik a makkra.És így ha óvszert is húzok rá ahogy elengedem felgyűri...doki mondta hogy használható stb.. de én nem ugy veszem észre igazz még nem volt rá alkalmam használni és nem tom mi van ilynekor mert nem akarok beégni jah körülmetélést javasolt...18F

[link]

[link]

2014. ápr. 20. 13:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%

elég ha csak egy kis részt vágnak le a fitymából,ill fitymaszükületet enyhét,tehát ahol mereven és lankadtan is a péniszről félig legalább vagy teljesen a makkról hátra lehet húzni azt lehet orvosolni zplasztikával,fityma plasztikáva.,bemetszéssel,ekkor nem vágják le a makkot fedő fitymát,csak lazítanak a fitymán.

De ha nagyon enyhe a szükület akkor otthoni fitymatágítás is segíthet,tehát meleg vízben a fityma hátrahúzkodása.

Mindenképpen menj több orvoshoz vele és mond meg hogy a körülmetélést el akarod kerülni,sok orvos azért ezt akarja választani mert a tb támogatja így ingyenes nekik.

2014. ápr. 20. 16:29
 12/16 anonim ***** válasza:
35%

Próbáltam mennél többet megtudni róla ,mert hogy az a túltengés,mikor a fityma jóval túl nő a makkon .Kicsit olyan ormány szerű is .Az enyém is ilyen,de ez semmilyen

különösebb problémát nem okozott szex terén,sem gumival,sem anélkül .Nálad inkább enyhe szűkületről lehet beszélni,amit egyátalán nem teljes körülmetéléssel lehet csak megoldani .Olvastam olyanról is,hogy a doki sikosító használatával ,"tornáztatást" javasolt.

Amit orvosi írásból kitudtam bogarászni azt ide belinkelem

A gyermekurológia leggyakoribb műtétei a phimozis (fimózis, fitymaszűkület, vagy tévesen fitymatúltengés) miatt végzett fityma plasztika, vagy circumcisio (körülmetélés),

Itt olvasható,hogy tévesen nevezik fityma túltengésnek .

2014. ápr. 20. 18:26
 13/16 anonim ***** válasza:
75%

A dokid hülye (már bocsánat).

– Fitymaféked ha túlzottan rövid lenne (az a frenulum breve), akkor ennél durvábban hajlana a makk a fék miatt, vagy nem is tudnád ilyen messzire hátrahúzni a fitymádat. Az amúgy hogy ha túlhúzza az ember és közben bukik a makk, az tök normális, ez laza fékkel is megesik. Ha szimplán a makk felszabadítása is már azzal jár, hogy a makk torzul, akkor kezdhetünk beszélni frenulum breve-ről. A képek alapján inkább tűnik úgy, hogy körben szorít a bőr, mintsem sréhen (ami a túl feszes kantár miatt lenne).

– A fitymatúltengésre azóta se láttam értelmes definíciót, csak azt, hogy „ha a fityma ormányszerűen túllóg a makkon” – viszont az meg normális.

– És ahogy előbb kiemelték: a fitymatúltengés „fogalmának” egészen pontosan semmi köze nincs a fitymaszűkülethez, amiből viszont neked van egy eléggé enyhe változat (mereven hátra tudod húzni bőven, csak van egy kicsit szorosabb gyűrű) – amit viszont nem körülmetéléssel, hanem nagy valószínűséggel tréninggel, vagy például fitymaplasztikával frankón orvosolni lehet. Utóbbi elve annyi, hogy áldozunk a fityma hosszából azért, hogy szélesebbé tegyük: alapesetben ejtenek egy hosszanti vágást, majd keresztbe varrják össze. Ennek variánsai (a betűkhöz való hasonlóság okán) a Z és W plasztika.

2014. ápr. 21. 14:31
 14/16 gungasam ***** válasza:
5%
A képen nem látszik fitymaszűkület sem hogy a fitymafék lenne rövid.Szerintem nem létezik, hogy az óvszert nem tudod a farkadon megtartani. Elképzelhető, hogy valamennyi visszatűrődik és ott vastag gyűrű képződik fitymából és gumiból de , hogy teljesen lehúzza a gumit rólad az lehetetlen. A képződő gyűrűből még előnyöd is lehet...vastagít.
2014. ápr. 22. 10:00
 15/16 anonim ***** válasza:
69%
ha merev allapotban hatra tudod huzni (le a makkrol), de egy kicsit feszul a fityma a makk alatt, akkor az frenulum breve (rovid fitymafek). Ebben az esetben nem kell korulmetelni.
2014. ápr. 23. 16:16
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Én is túlzásnak tartottam volna a körülmetélést...! Megnézetem még 1 két dokival csak azt nem tudom hogy hol...ha nem sztkba ?

gungasam nevű felhasználó: hát rajta tudom tartani ha a végét fogom vagy talán akkor se ...a képen nem látszik de a kezemmel tartom mert vissza csúszna a fityma, még hogy előnyöm...érdekes lenne

2014. ápr. 24. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!