A fityma hátrahúzva tartásánál kialakulhat parafimózis? 19f
Ha hátra tudod húzni a fitymát, akkor nem fenyeget semmi baj ha úgy tartod. Akinek nagyon szűk és csak fájdalmasan hátrahúzható, azokat fenyegeti hogy hátrahúzás után a megduzzadó makk kizáródik és elhalhat (ha sokáig úgy hagyja és elszorítja a vérellátást - de ez napokig tart és nagyon fáj). De a hátrahúzástól és úgy hordástól általában tágul nem szűkül.
A körülmetélést jól meg kell gondolnod, mivel visszafordíthatatlan folyamat. De nekem például se érzéketlenebb nem lett utána se szárazfoltos. Jól teszed hogy mielőtt belevágsz kipróbálod hogy rád hogy hatna. A Lichten-ről igaz amit leírtak előttem, de ez egy nem tisztázott eredetű betegség, az is lehet, hogy genetikus, valakinek van hajlama rá, de van akinek nincs. És ha megvan a hajlam akkor sem biztos hogy ki fog alakulni ez az amúgy semmiképpen sem kellemes állapot.
Az teljesen normális, ha manuálisan kell hátrahúzni, ha könnyen megy, akkor minden rendben van a fitymáddal és egyáltalán nem valószínű, hogy parafimózis kialakulna.
Remélem megtartod, jó az ott, akár hátrahúzva is ;)
Ha könnyen hátra tudod húzni a fitymát, akkor valószínű nem lesz parafimózisod - ahogy már korábban is írták. Illetve írtad, hogy már rövidebb-hosszabb időre hátrahúzva is tartottad, ezután szerintem nem kell a parafimózistól tartanod.
Én már több mint 10 éve tartom hátrahúzva a fitymámat, és szerintem is szebb, higiénikusabb fedetlen makkal. Nem lépett fel se foltosodás, se hámlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!