Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » A fityma hátrahúzva tartásánál...

A fityma hátrahúzva tartásánál kialakulhat parafimózis? 19f

Figyelt kérdés
Tudom h vkik úgy gondolják hülyeség, de nekem vhogy jobban tetszik ha hátra van húzva a fitymám, higiénikusabbnak tűnik illetve a jövőben szeretném is körülmetéltetni magam ezért így akarom kipróbálni h ha szárazabb lesz a makkom nem e kezd el hámlani nagymértékben. Olvastam h különféle technikák vannak arra hogyan tartsák a fitymát vissza, nos nekem nincs szükségem erre mert simán hátul marad csak nagyon ritkán csúszik előre magától illetve este mikor alszok. Mivel másoknak magától előre csúszik úgy gondoltam van egy enyhe fitymaszűkületem mivel nekem azért csak este vagy ritkán csúszik magától előre. Egyébként merev állapotba se jön magától egyáltalán hátra, de hátra tudom könnyen húzni teljesen fájdalom mentesen. A probléma az h ha van egy kis enyhe fityma szűkületem és olvastam h ha így hordjuk a fitymát a makk kicsit megnőhet esetleg a fityma összébb mehet akkor kialakulhatna-e parafimózis? Vagy ez nem fityma szűkület h magától nem csúszik előre illetve merev állapotban hátra kell húznom mert magától nem jön hátra? Megismétlem minden gond nélkül hátra jön csak, nem magától.

2014. márc. 30. 23:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%

Ha hátra tudod húzni a fitymát, akkor nem fenyeget semmi baj ha úgy tartod. Akinek nagyon szűk és csak fájdalmasan hátrahúzható, azokat fenyegeti hogy hátrahúzás után a megduzzadó makk kizáródik és elhalhat (ha sokáig úgy hagyja és elszorítja a vérellátást - de ez napokig tart és nagyon fáj). De a hátrahúzástól és úgy hordástól általában tágul nem szűkül.

A körülmetélést jól meg kell gondolnod, mivel visszafordíthatatlan folyamat. De nekem például se érzéketlenebb nem lett utána se szárazfoltos. Jól teszed hogy mielőtt belevágsz kipróbálod hogy rád hogy hatna. A Lichten-ről igaz amit leírtak előttem, de ez egy nem tisztázott eredetű betegség, az is lehet, hogy genetikus, valakinek van hajlama rá, de van akinek nincs. És ha megvan a hajlam akkor sem biztos hogy ki fog alakulni ez az amúgy semmiképpen sem kellemes állapot.

2014. márc. 31. 17:53
 12/15 anonim ***** válasza:
61%

Az teljesen normális, ha manuálisan kell hátrahúzni, ha könnyen megy, akkor minden rendben van a fitymáddal és egyáltalán nem valószínű, hogy parafimózis kialakulna.

Remélem megtartod, jó az ott, akár hátrahúzva is ;)

2014. márc. 31. 22:02
 13/15 anonim ***** válasza:
58%
Én 3 évig hordtam hátrahúzva, és 1 éve metéltettem, tehát 4 éve szabadon van a makkom. Köszöni szépen, jól van, nem foltos, nem hámlik!
2014. ápr. 1. 06:40
 14/15 anonim ***** válasza:
60%

Ha könnyen hátra tudod húzni a fitymát, akkor valószínű nem lesz parafimózisod - ahogy már korábban is írták. Illetve írtad, hogy már rövidebb-hosszabb időre hátrahúzva is tartottad, ezután szerintem nem kell a parafimózistól tartanod.

Én már több mint 10 éve tartom hátrahúzva a fitymámat, és szerintem is szebb, higiénikusabb fedetlen makkal. Nem lépett fel se foltosodás, se hámlás.

2014. ápr. 5. 23:30
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. ápr. 6. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!