A fityma hátrahúzva tartásánál kialakulhat parafimózis? 19f
Ha könnyen hátra tudod húzni, akkor nem hinném, hogy fitymaszűkületed van. Fitymaszűkületed akkor lenne, ha egyáltalán nem-, vagy csak nehezen tudnád hátrahúzni.
Ha nincs fitymaszűkületed, akkor a parafimózis kialakulása is valószínűtlen.
Hatrahuzva sokan tartjak a fitymat, de azert levagatni hulyeseg, nekem pl levagtak es semmi jot nem talalok benne, sot.
Par nap vagy het alatt nem derul ki, hogy milyen vedelem nelkul a makk szamara, nalam es evek kellettek ahhoz, hogy a makk felulete borzaszto legyen. Nem azonnal lett rossz tapintasu, meg ronda.
Van egy lichen sclerosus nevű betegség, ami fitymaszűkületet okozhat. A fitymaszűkület mellett a makk hámlása, foltosodása ennek a betegségnek a tünete. Sokan tévesen azt gondolják, hogy ezt a körülmetélés okozza, pedig éppen fordítva van. Ez a betegség vezet fitymaszűkülethez, amit aztán körülmetélés követhet. Ha valaki ilyen tüneteket tapasztal, azzal érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.
Itt egy videó erről a betegségről:
Engem korulmeteltek es a makkom az evek alatt lett kerges, foltos es rossz tapintasu es eleg sok orvos latta, akik kozul egyik se mondta, hogy ez egy betegseg tunete lenne, hanem azt mondtak, hogy ez sokakkal elofordul, akiket korulmetelnek.
Szoval erdekes, hogy most tele van egy csomo kerdesnel ezzel a valasszal minden, de nem csak ez a betegseg okozhat ilyen tuneteket, hanem bizony a korulmeteles is.
Vagy ha nem, akkor az a kb 100 orvos, akinel jartam, mind hazudott es nem tudjak, mi a helyzet. Hmm.
És ha az általad említett kb 100 orvos (ami nyilván nem túlzás)egyike sem nevezte nevén ezt az elváltozást, akkor biztosan nincs is neve?
Egyébként meg nem hazudtak. Igazat mondtak, mert valóban többeknél előfordul, akiket körülmetélnek. Pontosabban akinél előfordul (lévén hogy egy gyulladásos autoimmun betegségről van szó) ott gyakran fitymaszűkületet okoz és körülmetéléshez vezet.
Nem állítom, hogy Neked is ugyan ez a bajod, de legalább utánanézhettél volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!