Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » A fityma hátrahúzva tartásánál...

A fityma hátrahúzva tartásánál kialakulhat parafimózis? 19f

Figyelt kérdés
Tudom h vkik úgy gondolják hülyeség, de nekem vhogy jobban tetszik ha hátra van húzva a fitymám, higiénikusabbnak tűnik illetve a jövőben szeretném is körülmetéltetni magam ezért így akarom kipróbálni h ha szárazabb lesz a makkom nem e kezd el hámlani nagymértékben. Olvastam h különféle technikák vannak arra hogyan tartsák a fitymát vissza, nos nekem nincs szükségem erre mert simán hátul marad csak nagyon ritkán csúszik előre magától illetve este mikor alszok. Mivel másoknak magától előre csúszik úgy gondoltam van egy enyhe fitymaszűkületem mivel nekem azért csak este vagy ritkán csúszik magától előre. Egyébként merev állapotba se jön magától egyáltalán hátra, de hátra tudom könnyen húzni teljesen fájdalom mentesen. A probléma az h ha van egy kis enyhe fityma szűkületem és olvastam h ha így hordjuk a fitymát a makk kicsit megnőhet esetleg a fityma összébb mehet akkor kialakulhatna-e parafimózis? Vagy ez nem fityma szűkület h magától nem csúszik előre illetve merev állapotban hátra kell húznom mert magától nem jön hátra? Megismétlem minden gond nélkül hátra jön csak, nem magától.

2014. márc. 30. 23:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%

Ha könnyen hátra tudod húzni, akkor nem hinném, hogy fitymaszűkületed van. Fitymaszűkületed akkor lenne, ha egyáltalán nem-, vagy csak nehezen tudnád hátrahúzni.

Ha nincs fitymaszűkületed, akkor a parafimózis kialakulása is valószínűtlen.

2014. márc. 31. 01:19
 2/15 anonim ***** válasza:
68%

Hatrahuzva sokan tartjak a fitymat, de azert levagatni hulyeseg, nekem pl levagtak es semmi jot nem talalok benne, sot.

Par nap vagy het alatt nem derul ki, hogy milyen vedelem nelkul a makk szamara, nalam es evek kellettek ahhoz, hogy a makk felulete borzaszto legyen. Nem azonnal lett rossz tapintasu, meg ronda.

2014. márc. 31. 09:04
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm hasznosak voltak a válaszok. Ha vki tud még egy két hasznos dolgot nyugodtan írjon még.
2014. márc. 31. 09:17
 4/15 A kérdező kommentje:
Egyébként miért van az h vkiknek körülmetélés után tök normális a makkjuk egyesek meg azt mondják h nagyon nagy mértékben hámlik meg foltos lesz a makk? Nem lehet vmi hidratáló tusfürdővel mosni reggel este, mert a szappan kiszáríthatja vagy ezzel lehet vmit kezdeni?
2014. márc. 31. 10:28
 5/15 anonim ***** válasza:
75%

Van egy lichen sclerosus nevű betegség, ami fitymaszűkületet okozhat. A fitymaszűkület mellett a makk hámlása, foltosodása ennek a betegségnek a tünete. Sokan tévesen azt gondolják, hogy ezt a körülmetélés okozza, pedig éppen fordítva van. Ez a betegség vezet fitymaszűkülethez, amit aztán körülmetélés követhet. Ha valaki ilyen tüneteket tapasztal, azzal érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Itt egy videó erről a betegségről:

[link]

2014. márc. 31. 12:51
 6/15 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha nincs fityma szűkületem akkor valószínűeg ez a betegségem sincs?
2014. márc. 31. 14:10
 7/15 anonim ***** válasza:
62%
Ezt én nem tudom eldönteni helyetted. De ha nincsenek ilyen panaszaid, akkor nem hinném, hogy aggódnod kellene.
2014. márc. 31. 14:46
 8/15 A kérdező kommentje:
Hát nincs semmi gondom tehát remélem nincs. Ilyen dolgokon úgy feltudom magam idegesíteni h szinte már bebeszélem magamnak a bajokat.
2014. márc. 31. 14:51
 9/15 anonim ***** válasza:
34%

Engem korulmeteltek es a makkom az evek alatt lett kerges, foltos es rossz tapintasu es eleg sok orvos latta, akik kozul egyik se mondta, hogy ez egy betegseg tunete lenne, hanem azt mondtak, hogy ez sokakkal elofordul, akiket korulmetelnek.

Szoval erdekes, hogy most tele van egy csomo kerdesnel ezzel a valasszal minden, de nem csak ez a betegseg okozhat ilyen tuneteket, hanem bizony a korulmeteles is.

Vagy ha nem, akkor az a kb 100 orvos, akinel jartam, mind hazudott es nem tudjak, mi a helyzet. Hmm.

2014. márc. 31. 15:06
 10/15 anonim ***** válasza:
17%

És ha az általad említett kb 100 orvos (ami nyilván nem túlzás)egyike sem nevezte nevén ezt az elváltozást, akkor biztosan nincs is neve?

Egyébként meg nem hazudtak. Igazat mondtak, mert valóban többeknél előfordul, akiket körülmetélnek. Pontosabban akinél előfordul (lévén hogy egy gyulladásos autoimmun betegségről van szó) ott gyakran fitymaszűkületet okoz és körülmetéléshez vezet.

Nem állítom, hogy Neked is ugyan ez a bajod, de legalább utánanézhettél volna...

2014. márc. 31. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!