Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Baj van? 16/F Ez probléma...

Baj van? 16/F Ez probléma lehet, mit tegyék, vagy ne aggódjak?

Figyelt kérdés
A makkom peremén kicsi, fehér valamiket véltem felfedezni amik kicsi pattanásra hasonlítanak! Sorban helyezkednek el a makk peremén!
2014. márc. 23. 13:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódnod, ez teljesen normális, szinte minden férfinek van.
2014. márc. 23. 13:11
 2/4 anonim válasza:

Valószínűleg megnagyobbodott mirigyekről van szó, angol nevén pearly penile papules, keress rá. Egyes statisztikák szerint minden negyedik férfi esetében jelenik meg valamilyen mértékben ez az elváltozás. Nem betegség, nem okoz gondot. Nekem is volt, de engem zavart, főleg attól féltem, hogy mit szól majd a csaj, ha meg kell mutatni, ezért kerestem rá megoldást. Pesten van egy orvos, Fekete Ferenc, aki egy egyszerű lézeres beavatkozással el tudja ezeket távolítani. Gyakorlatilag egy kis energiájú lézerrel leégeti, lehámlik, és új bőr nő a helyére, ami már "pattanásmentes", 2-3 hét, mire teljesen meggyógyul. A beavatkozás ára 50.000 Forint volt, de számomra teljesen megérte.

Itt egy videó, az a doktor mesél erről, akiről beszéltem:

http://www.youtube.com/watch?v=a9DvxYzAJp8

És itt egy angol nyelvű oldal a PPP-ről:

[link]

2014. márc. 23. 14:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értek ezzel egyet az 1 válaszolóval .

A kérdésed leirásából a következőre gondolok.

Ezt a dolgot papillomatosisa-nak nevezik .

Leírása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]A hímvessző ártalmatlan papillómái olyan jóindulató bőrdaganatok (szemölcs-szerű bőrkinővések), amelyek elsősorban a makk peremén fordulnak elő. Színük a makkéval megegyezik, vagy annál valamivel világosabbak. Számuk és méretük igen változó lehet. Előfordulhat mindőssze néhány darab, de gyakran több sorban, sűrün helyezkednek el körben a makk felszínén. A bőrfelületből való kiemelkedésük a fél mm-től a néhány (4–5) mm-es méretig terjedhet. Kialakulását egy kötőszöveti mag körül kialakult túlnőtt sejtcsoport jóindulatú burjánzása okozza.

A papillómák jelenléte a makk bőrének egy speciális élettani állapota, nem számít betegségnek és nem vírusfertőzés (például HPV) okozza.[forrás?] A szexuális tevékenységre nincs befolyással. Nem keverendő össze a hímvesszőn előforduló Fordyce-foltokkal. A különböző tanulmányok az előfordulás gyakoriságára más-más adatokat adnak meg. Egyes felmérések szerint a férfiak akár 48%-nál is előfordulhat, míg más tanulmányok csak 8%-ra becsülik az előfordulás gyakoriságát.

A jelenség nem igényel orvosi beavatkozást vagy kezelést. Az esetleg zavaró nagyobb kinövések, vagy esztétikai megfontolások miatt a papillómák szén-dioxidos lézeres kezeléssel eltávolíthatók.

2014. márc. 23. 14:15
 4/4 anonim ***** válasza:

A PPP és a hímvessző papillomatosisa ugyan annak az elváltozásnak kétféle megnevezése. Sőt még egy 3. neve is van egyébként.

Arról, hogy milyen gyakorisággal fordul elő, több elmélet van, de ez végül is lényegtelen.

Ha valakit zavar, akkor ahogy első válaszoló írja, el lehet tüntetni. Ha nem zavaró, akkor nem kell kezelni.

2014. márc. 23. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!