Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mit csináljak? Fitymaszűkület!

Mit csináljak? Fitymaszűkület!

Figyelt kérdés

Sajnos szüleim kiskoromban "elfelejtették" megemlíteni,hogy hátra kéne húzni,és én soha nem húztam hátra..meg is lett az eredménye,most már nem is tudom,lankadt állapotban megy kb a negyedéig,de már ott is fáj..Tisztítani próbálom,de így még azt is elég nehéz..15 éves vagyok,elég messze attól,hogy bárkim is legyen,de egyre jobban zavar,hogyha esetleg találnék valakit nem kellenék így neki,stb.Úgy szeretném,hogy szüleim,családom ne szerezzenek tudomást róla,de suliban se derüljön ki,tesitanárnak se szívesen vinnék olyan papírt,hogy miért nem tesizhetek..Gondolom ennek van egy jó ára,főleg altatásban,ezért nem tudom..Szüleimmel más kapcsolatom van,ilyenről sose beszélnék velük..Szeretném,ha nyáron erőt tudnék meríteni,de a többit még nem tudom >< Félek.:c

Meg nem akarom,hogy odalent fogdossanak>< Szerintetek hogyan csináljam?:( Milyen fajták vannak,ilyen erős fitymaszűkületre mi kell?:/

2014. febr. 23. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

..hát.. szüleid valóban jól kibsztak veled. Ezt akkor kellett volna elintézni, amikor kicsi volták.

Menjel orvoshoz.. ott lesz egy kis műtét azt kész.. ezt muszáj megcsinálni, mert begyulladhat és az elég kellemetlen.

2014. febr. 23. 14:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban itt a szüleid a hibásak .Ahogy leírtad a dolgokat,abból kiíndulva csak egy lehetőséged van.

Orvoshoz fordulni .A leírtak lapján nálad komoly szűkület van .Inkább a végső megoldást írnám,a mi a körbemetélés lenne.A szüleidnek mindenképp szólni kell,mert 18 év alatt nincs orvosi beavatkozás nélkülük .Erre engedélyt csak ők adhatnak .A műtétet a nyári szünet elejére kell tervezni .A te korodba altatásban történik a műtét,semmit sem érzel a dologból .Utána az első 6-8 nap kicsit kellemetlenebb ,aztán megszokod az új helyzetet.

2014. febr. 23. 14:44
 3/6 anonim ***** válasza:
81%

Ezzel sajnos már muszáj orvoshoz fordulni, ha lankadt állapotban sem megy a hátrahúzás. És ne halogasd, mert csak baj lesz belőle, súlyosbodni fog, illetve gyulladások várhatók. Ezen kívül a szexuális élet ilyen fitymaszűkülettel elképzelhetetlen.

Ennek a megoldása műtéti lesz. Hogy mekkora műtét kell (teljes körülmetélés, vagy esetleg kisebb beavatkozás, részleges körülmetélés vagy bemetszés is elég), azt az orvossal tudjátok megbeszélni.

Urológushoz elmehetsz egyedül. Ő megvizsgál, és a tőle kapott papírt meg tudod mutatni a szüleidnek. Így kicsit könnyebb "beszélni róla", a kínos dolgokat nem kell élőszóban elmondanod.

2014. febr. 23. 18:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Na valóban a szüleid a hibásak és el kellene menned urolugiai vizsgálatra,oda egyedül is elmehetsz csak telefonon kell időpontot kérni,a helyi kórházba,ez ingyenes.

Fitymaszükület kezelésére ma már van fityma plasztika és bemetszés is,ekkor a fitymán egy vágással lazítanak.Ez gyorsan gyógyul.Mindenképpen orvoshoz kellene menned és megvizsgáltatnod magad,azt elmondhatod az orvosnak ha lehet akkor a fitymád szeretnéd megmenteni,megtartani.Tehát megmondhatod hogy nem szeretnéd hogy körülmetéljenek.

Elég súlyos a szükületed így nem tudom a fenni kettő műtét tud még segíteni rajtad.A

Akármilyen műtétre is kerüljön sor,kapsz felmentés tesiről majd,és elég nem kell a tanárnak tudnia miért is kellett téged műteni,azt is mondhatod hogy vakbél műtéted volt ezért nem tesizhetsz ez magánügy.

De ami fontos ha ráveszed magad hogy orvoshoz menj és esetleg műtét lenne,hogy az orvostól kérdezd majd meg műtét után hogyan is cserélj kötést,vagy hogyan kenegesd gyógykrémmel magad,esetleg hogyan tisztálkodj.

A műtétek kb 15-20 percesek és még aznap lehet is haza menni.Viszont az van hogy 18 éven alulinál a szülőnek kell

2014. febr. 28. 19:00
 5/6 anonim ***** válasza:

beleegyező nyilatkozatot írnia a műtétbe,viszont orvoshoz a szülők tudta nélkül is elmehetsz.

De még egy fontos dolog,a tisztálkodásról:

A makkot tisztán kell tartani,tehát a fitymát hátra kell húzni és a fityma alatti részt megmosni,mert smegma rakodik le ami szükülethez,letapadáshoz,gyulladáshoz vezethet.ÉS a heréket is meg kell mosni.

Aztán az otthoni fitymatágításról:

Bár nem tudom ez tud e neked segíteni,meleg vízben,esete,fürdkéskor célszerű csinálni.Előbb érdemes csak ázni kicsit a vízben 10 percig,addigra fellazul az ember bőre és utána megpróbálni a fitymát hátrahúzkodni többszös is annyira ameddig tudod,nem durván szépen,lassan és ennek a napi rutin része kell hogy legyen,elvileg ez segíthet pár hét,max. 1 hónap alatt ha nem olyan súlyos a szükület,ha nincs javulás(tehát nem tudod könnyebben hátra húznia fitymát,nem feszül már kevésbbé akkor sajnos már nem segít a módszer).Ekkor a hátrahúzkodáskor fehér anyag válhat le,ez a smegma.

Ezeket tudod megpróbálni,de valóban ha megvárod a nyarat,akkor nyár végére meg is gyógyulhat műtéted.

2014. febr. 28. 19:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Urologushoz nyugodtan menj el és max megtudod mit tudna csinálni a szükületeddel és utána meg tudod beszélni hogy amit ajánl arra nyáron kerüljön sor,akkor senki nem tudja meg a suliba sem.

Az urologia vizsgálat nálad,mivel konkrét gonddal mész ,előbb beszélgetéssel indul ahol elmondanád se mereven,se lankadtan nem tudod hátrahúzni.Tehát beszélgesz majd megkér vedd le a nadrágod,vagy húzd le és h úzd hátra a fitymád,vagy ő húzná hátra.

Az otthon fityma tornáztatásd megpróbálhatod,de jobb lenne ha urologushoz mennél.

Mire jutottál?

Ne szégyled beszéld meg a szüleiddel?

2014. febr. 28. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!