Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületem és ha a...

Fitymaszűkületem és ha a makkomhoz valami hozzáér az fáj. Ha ilyen gondom van urológushoz vagy nemibeteggondozóba vagy hova tudok ezzel menni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 6. 09:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Tényleg csak a teljes fityma levágása jöhet szóba?

Vigyázz, mert utána már nincs visszaút, ha azt levágják, már nem nagyon van semmilyen plasztika, hogy az úgy nézzek ki később, mintha lenne valami...

A volt pasim levágatta magának és aztán utóbb bánta, mert lehetséges plasztikákkal is megoldani... én úgy tudom.

2009. dec. 22. 09:46
 12/20 anonim ***** válasza:
Condyloma elég durva képeket ad ki a keresőben :O
2009. dec. 22. 09:47
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Aláírom. :[

Hali ismét!

Tehát a rettegett HPV okozta Condyloma acuminatum (>> [link] )a diagnózis, ami miatt kell körülmetélni. Értem, és nagyon sajnálom, hogy idáig fajult. Mit éreztél akkor, amikor a doki közölte a tényállást? Mikor fogják elvégezni a műtétet rajtad?

Amúgy tényleg érdekelne, honnan indult ez az egész, mikor vetted észre az első jeleket, akkor miért nem mentél orvoshoz, és miért vártál idáig? Eleve azon csodálkozom, hogy bírtad idáig?! Szex előtt legalább óvszerrel védekeztetek?

Ezen felül még az is pocsék érzés lehet, és nagyon nem irigyellek. Már csak azért sem, mert a HPV okozta condylomáid miatt fel kell hívnod az összes partneredet, akikkel eddig szexuális kapcsolatot létesítettél, mert el kell menniük HPV-szűrésre mihamarabb. Mert ez innentől kezdve nem vicc, és a HPV ugye méhnyakrákot okoz! Ájjjj... >8O

A fitymáddal kapcsolatban sztem még1x beszéljétek át az orvossal, hogy mennyi előbőr maradt viszonylag épen, mert ha ez a tény most sokkolt, (nem tudom, hogy fogadtad, de sztem sokakat sokkolna ez így, hogy kényszerűségből kell ennyire drasztikus megoldással megválnod a fitymádtól,) és szíved szerint hiányozna a fitymád nagyon, akkor később a maradék fitymából a TLC-fitymanyújtó kúppal valamekkora mértékben visszanöveszthető lenne, ha sikerülne vmennyit megmenteni. Nagy kár lenne, ha ebből az esélyt sem kaphatnád meg!

Ha lezajlott a műtét, azért majd írd meg mi és hogy volt, hogy mások is tanulhassanak belőle! Kitartás!

Amúgy az alapsztorid (amit a 2. kommentedben röviden részleteztél) részletesebben továbbra is érdekelne, kedves Kérdező!

2009. dec. 23. 04:05
 14/20 A kérdező kommentje:

Üdv!

Megmondom őszintén, az egészet még nem fogtam fel ezt a Condyloma meg ilyen dolgokat. Még nem volt szexuális kapcsolatom (a fitymaszűkület miatt) tehát nem értem, hogy hogyan kaptam el a Condyloma-t... Édesanyám azt mondta, amiért használok nyilvános wc-t azért lehet, hogy valahogy elkaptam, de mindig leterítettem wc papírral tehát nem értem...

Alapjába véve, semmilyen fájdalmat nem érzek a Condyloma vírus miatt... Csak azt, hogyha valami hozzáér a makkomhoz akkor sikítani tudnék a fájdalomtól, meg párszor van az hogyha pisilek, akkor csíp, meg amikor a doki lehúzta a bőrt a makkomról az is egy pici mértékbe fájt... Jövő hónapba lesz a műtét, születésnapom előtt 3 nappal... Szerintem nem lesz ünneplés, ágyban döglés lesz az tuti, meg a másik dolog amit nem értek, kérdeztem a dokit: A műtét után ugye ilyen hálóinget, meg minél lazább dolgokat kell hordani? Erre mondta hogy nem, szoros boxert kell hordani. Hát kiváncsi leszek, meddig fogom kibírni fájdalomcsillapítok meg nyugtatók nélkül...

2009. dec. 23. 10:15
 15/20 anonim ***** válasza:
Tényleg kérdezz rá a dokinál, hogy miként lehet a legtöbb fitymát meghagyni, csak nem kell az egészet vágni... mennyire terjedt el? Az egészen végigment és végignézted hónapokig? Hogy van ez, nem értem...?
2009. dec. 23. 11:12
 16/20 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Sztem kérdezz meg a biztonság kedvéért egy másik dokit is, mielőtt elvégzik rajtad a "szülinapi ajándékodat..." :-(

Nemcsak egy urológus van itt Győrben...

Amit fontosnak látom hogy tisztázzunk, mert úgy látom kevered...: A condyloma jelentése, szemölcs, amit a nőknél a méhnyakrákot is okozó HPV Humán Papillóma Vírus okoz, ez utóbbi elsősorban nemi érintkezéssel terjed. Ezek a szemölcsök többnyire a meleg, nedves helyeken alakulnak ki, a fertőződést követően 16 hónap múlva, apró, vörös duzzanatok formájában jellegzetesen a hímvesszőn, a makkon, és a fityma alatti területen, míg nõknél a hüvely falán, méhnyakon fordulnak elő. Nőknél kétféle típusú HPV vírus is van, amelyek nem okoznak ugyan szemölcsöket, de komoly szerepük van a méhnyakrák kialakulásában. A betegségre teljes mértékben kielégítő terápia nincs. Legtöbbször a szemölcsöket valamilyen módszerrel eltávolítják. Eredményes lehet immunmodulátor alkalmazása, amely a sejtes immunválaszt befolyásolva növeli a szervezet saját védekezőképességét, ugyanakkor gátolja a vírusok szaporodását is. Ilyen készítmény az ISOPRINOSINE tabletta. (Forrás: >> [link] )

SEMMI SZEX ÉS MÉGIS??? Nem lehet, hogy a múltbéli fájdalmas élményed óta - amelyet elkezdtél részletezni a 2. kommentedben - lappangott nálad ez a Vírus? Mert úgy glom, hogy az eddig általad leírottak alapján némi összefüggés érez7ő a múltbéli és a jelenbéli történet között, pláne, ha a makkod ott mindig is érzékeny volt.

Ezek a szemölcsök emlékeid szerint mikor jöttek ki a dákón? Már csak azért is kérdezem, mert ha észlelés után AZONNAL elmentél volna dokihoz,...le7, MEGELŐZ7TED VOLNA a szülinapi műtét.

EE

2009. dec. 23. 12:17
 17/20 A kérdező kommentje:

Üdv Mindenkinek!

Hétfő óta tudom hogy vannak ezek a szemölcsök, amikor a doki lehúzta róla a bőrt, akkor mondta hogy ez van... amikor az egészet csinálta nem mertem odanézni, mondom jobb nem látni az egészet

[link]

Ezt a papírt kaptam a dokitól, azt írja hogy csak a peremén, tehát szerintem ez azt jelenti hogy még menthető...

2009. dec. 23. 14:15
 18/20 anonim ***** válasza:

Köszi, hogy megtiszteltél bizalmaddal.

Megnéztem a papírt. Számomra furcsa, hogy fitymatúltengést meg phimosist (fitymaszűkületet) ír, holott az is tény, hogy most már teljesen hátrahúz6ó.

Nem tudom, hogy azóta hátra merted-e húzni a fitymádat és megnézni a condylomákat, de sztem mindenképpen hasznos lenne szembenézned vele, akkor is, ha nem vágysz a látványára. Mondanám hogy fényképezd le, mert sztem mindenképpen hasznos lenne néhány képet csinálni róla, de ez a te döntésed.

Magamból kiindulva még sosem láttam élőben condylomát, nem véletlenül kérnélek rá, h. mutasd meg, ha nem vagyok túlzottan indiszkrét, vagy tolakodó...

Ha tényleg csak a szélén van, az neked lehet akár öröm is az ürömben, de FONTOS lenne, sztem, hogy a dokival műtét előtt leülj és megbeszéld vele, hogy mennyit vág6 le. Csak annyiba menj bele, amennyi feltétlenül szükséges, ezt nem le7 elégszer kihangsúlyozni!

Aztán ha egy olyan közepesen rövidre sikerülne a levétel, addig még van remény s esély hasonló méretűre visszanöveszteni-nyújtani a fitymádat, ha akarod.

Most pedig KKÜ-t! :-)

EE

2009. dec. 24. 06:36
 19/20 A kérdező kommentje:

Hali!

Nem merem hátrahúzni most, lehet karácsony után erőt veszek magamon és megcsinálom és feltöltöm a netre.

Boldog karácsonyt mindenkinek!

2009. dec. 24. 11:12
 20/20 anonim ***** válasza:
70%

Te jó isten, hát ne legyél hülye, menj el másik dokihoz is, mert én nem hiszem, hogy teljes körülmetélés kellene!

Jól vigyázz, mert utána már nem lesz visszaút!

Én is elmentem a dokihoz és én is elhittem, hogy jobb lesz, de a teljes körülmetélés iszonyatos következményekkel jár, azóta is!

A fityma nem véletlen van, valahogy biztosan meg lehet oldani anélkül is, hogy az EGÉSZ fitymát le kelljen vágni!

Próbálj más helyeken utánanézni, mert később már nincs visszatánc!

Amióta nincs fitymám, egyre terjedő sötét foltosodás van a makkomon, ráadásul a kis bőrdarabok, amik a makkra vannak föltapadva, feszítenek. A makk kiszáradt, hámlik, érdes a felülete, nagyon gusztustalan.

Nem viccből van ott a fityma, ne hagyd, hogy eltávolítsák, mert nekik ugyan az a legegyszerűbb, neked viszont évekig okozhat nagy gondokat (ahogy pl nekem) szóval szedd össze magad és nézz el másik dokihoz is, kizárt, hogy ennyi legyen!

2009. dec. 28. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!