Az gáz ha a nagyobbik here iszonyatosan fáj?
Tompa fájdalmat érzek.
Pár hete észre vettem egy borsó nagyságú kis valamit a here mellett.Ami mostanság még feltűnt,hogy mikkor a heréket tartom a tenyeremben akkor maguktól lassan mozognak.Kicsit ijesztő.
Lehet az az oka,hogy a munkahelyemen nagyon nehéz raklapot kézzel húztam arrébb? kb olyan 100kg lehetett a raklap súlya.
Bár, találtam egy képet, ez hátha meggyőzi:
De lehet, hogy Dr. Kuti Lajos az egyetemen rosszul tanulta, és tényleg semmi köze a lágyéksérvnek a heréhez.
Dr. Köves István Ph.D.
sebészSzakmai önéletrajz
Rendelés - Műtéti-kórházi ellátás biztosított betegek részére
Privátbetegek ellátása
06 (20) 217-11-11KönyveimFilozófiaRehabilitációKérdése van?Címlap
Here-sérv
Az elnevezés megtévesztő, mert a kóros folyamatnak a heréhez semmi köze nincs, csak az elhelyezkedés közelsége miatt használjuk ezt az elnevezést.
Bocsi kedves velem vitatkozók.Linket én is tudok feltenni
Az itt olvasható sebész sem a kertészeti egyetemen végzett .
Ne haragudj, csak szerettelek volna jobb belátásra bírni, orvostanhallgató vagyok, kérlek hidd el nekem, hogy ugyanazon a csatornán tud lecsúszni egy béldarab, amin az ondóvezeték jön, hiszen épp emiatt gyenge ott a hasfal,hogy nyílás van rajta.
Egyébként két fajta lágyéksérvet különböztetünk meg:
a direkt és az indirekt lágyéksérvet. Az indirekt lágyéksérv esetén az a helyzet, amint fentebb leírtam, ugyanazon a nyíláson jön a béldarab, amin az ondóvezeték, így lejut a herébe. Ami eleinte lehet borsó nagyságú, de én már tapintottam akkorát, ami akkora volt, mint a két öklöm.
És van a direkt lágyéksérv, ilyenkor valóban nem jut le a herébe a bél, mert ez egy mellette lévő csatornán halad le. Elképzelhetőnek tartom, hogy neked ilyen fajta volt.
Ennek ellenére kérlek ne állítsd, hogy a másik nem létezik, mert igenis van.
Amúgy pedig lapAROszkópos, nem laptoroszkópos a műtéti eljárás.
Valóban nem helyesen írtam a műtéti eljárás nevét.
De Te pontosan tudtad miről is van szó,ahogy én is .
A legújabb "Nagy egészségügyi könyv"-et meg én is tudom lapozgatni .Ott olyat is olvasni,hogy van here sérv is ,illetve annak lehetne nevezni.Ott valóban a herét műtik .
Nem tudom milyen szakra szakosodsz,de ha urológus leszel
biztos még többet is tudsz róla .
Nem gondoltam volna,hogy a here bajom ekkora port kavar :D
Akkor menjek dokihoz?
Nem szeretek orvoshoz menni.
Az állandó várakozás meg minden.
De nagyon nem kéne dokihoz mennem.
Kiderülne a többi problémám is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!