Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkület. Párkapcsolat....

Fitymaszűkület. Párkapcsolat. Orvos. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves fiú vagyok, nemrég keztem el a nemi életemet. A problémám forrása fitymaszűkületem.

Kis koromban műtöttek fitymaszűkülettel, viszont azóta újra kiújult. Már több éve van teljes fitymaszűkületem, se izgatott se nyugalmi állapotban nem tudom hátra húzni. De egy nagyon picit kb a makkom negyedéig/feléig igen. A sexben nem akadályoz, viszont nem tudok olyan könnyen elmenni, mintha önkielégítést végeznék én vagy bnőm. Tartok a műtéttől és a körülmetéléstől, kiskoromban is nagyon de nagyon érzékeny volt a makkom. Sok cikket olvastam már e témában, de nem tudtam dűlőre jutni sok helyen pozitív dolgokat írtak, de elég sok helyen negatív visszhangja is volt (nem vallási okok miatt). Semmilyen szituációban nem fáj, nem gennyesedik... El tudom kerülni a műtétet, vagy nincs más megoldás?... Milyen alternatívák lehetségesek? Mit tegyek?

2013. dec. 27. 01:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak rosszabbodni fog. Az alternatívákat az urológus az eseted ismeretében fogja tudni elmondani. Nyugodtan kérjél másod- meg harmadvéleményt más orvosoktól, úgy nagyjából biztosra tudsz menni, hogy a legkisebb műtétet válaszd.
2013. dec. 27. 01:25
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
A fitymaszűkület megoldása műtéti. Nem lehet elkerülni, és nem is érdemes, mert ezzel a kis beavatkozással egyszer és mindenkorra megoldódik minden szűk fitymával kapcsolatos probléma. A körülmetélés egészséges dolog, nemcsak higiénikus, hanem férfias is. A szabadon lévő makk néhány hét után megszokja az állapotát. Nemcsak azok végeztetik el akiknek problémájuk van, hanem azok is, akik tudják, hogy milyen megelőző szerepe van az egészségügyben. A barátnődnek is jót teszel ha megcsináltatod.
2013. dec. 27. 10:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igen az említett dolgokat olvastam pozitív oldalról. Kisebb koromban több hónapon keresztül nem szokta meg a makkom az irritációt és már a víz erősebb sugárban való érkezése során nagyon "szúrt", nem szokta meg. Az orvos akkor azt mondta van ilyen, hogy nem szokja meg az "irritációt". És a fenti végleges irritáció fennmaradástól, rosszul elvégzett műtéttől és az utána lévő esetleges kinézet romlásától tartok (nem attól hogy ronda a makk csupasz látványa, és hogy a bnőm rondának tartja).
2013. dec. 27. 11:44
 4/10 anonim ***** válasza:
37%
Az nem biztos,hogy teljes körülmetélésre van szükség. Vannak kisebb műtétek is, és abból is többféle. Ha elmondod az orvosnak ezt az előző műtétet és a tapasztalatodat, figyelembe fogja venni.
2013. dec. 27. 11:51
 5/10 anonim ***** válasza:
31%

Bocs 2 es ,de azért nem kell átesni a ló túloldalára .

Az rendben van hogy a kis korban végzett műtét nem hozta a várt eredményt.Ebből azért nem az következik most meg teljes k.metélést kell csinálni.Mitől higéniásabb,vagy könnyebb ezt karban tartani ? Úgy gondolod akinek fitymája van azé egész nap büdösödik ? Nagyobb gondot fordítanak rá ,mint a metéltek .Mitől férfiasabb ez,mint egy fitymás ?? Amelyiken a bőrt szinte teljesen simára hátra lehet húzni,semmi különbséget nem is lehet látni .

De lépjünk a sex terére. A metéltek makkja teljesen érzéketlenné válik,mert ott elsorvadnak az érző idegvégződések .Mind az 50 ven,ennyit ír a szakirodalom.

További veszteség a fitymával eltávolított érző idegvégződések,ami olyan 51-60 % ra tehető .Sehol a testünkön nincs olyan bőven érző idegvégződés ,mint itt .

Ebből következik az,hogy tovább bírják a metéltek a sexet.

Sokkal kevesebb sexulis inger ér el az agyukhoz .Mert

ugye a sex is agyban játszódik, a pö**ünk csak kellék

hozzá.Ennek az előnyét tudják a nők nagyon jól kihasználni,

mert nekik több idő kell amíg a csúcsra jutnak .

A makk nagyon érzékeny a fitymásoknál,még az erősebb vízráfolyást sem kedveli .

Olyan jó érzésekkel teli sexet,mint amilyet a fitymával rendelkezők élnek át,egy metélt sem fog .

2013. dec. 27. 12:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Menj el urolgosuhoz és kérdezd meg az összes lehetőségről amivel meg lehetne oldani a szükületed.
2013. dec. 27. 15:54
 7/10 anonim ***** válasza:
44%

Igen valóban nem bíztos hogy körül kell metélni,sőt ha a makkod eleve érzékeny fedetlenül akkor erről beszélj az orvossal majd és kérdezz rá hogy metélésen kívül ilyen esetben milyen megoldás létezik még.Nem kell a döntést elsiettni,de a benne lévő kérdéseket fogalmazd meg,írd le és beszéld át az orossal,sokszor elfelejtik elmondani például a műtéti kötés cseréjét,mégis naponta hányszor kell,vagy hogyan tartsd tisztán majd amíg gyógyul,minden ami benne felmerül írd le és kérdezd meg az orvostól

Lényeg menj urologushoz mert magától nem oldodóik meg.

2013. dec. 27. 15:57
 8/10 Zahorecz Tamás válasza:
Nekem is ez volt a problémám de én ezt megoldottam: csak annyit csináltam hogy amikor merev helyzetben volt teljes erőből visszahúztam, igaz kicsit fájt de utána már merevedéskor feltudtam huzni! Remélem tudtam segiteni! ;)
2014. ápr. 10. 16:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez lehet, hogy nálad így bevált, másnál meg szétrepeszti a fitymát és/vagy parafimózist okoz. Légy szíves ne ajánlgass ilyen baromságokat.
2014. ápr. 10. 18:20
 10/10 anonim ***** válasza:
35%

A TKM-mel vigyázz,mert érékenyebbé válhat a makkod akár,ha eleve érékeny és ha hirtelen nem lesz rajta semmi féle bőr,ami védené és fedné,a másik hogy a teljes gyógyulás 4-6 hétig tart,és ezalatt az idő alatt sok kellemetlenség adódhat.A fitymás péniszt is simán tisztán lehet tartani,a higéniát így hadjuk,hiszen manapság van víz,lehet tisztálkodni és meg lehet előzni a szükületet,az európai férfiak többsége nem metélt és nincs bajuk ezzel.

A metélés sivatagi népektől ered,ahol nem volt mód a tisztán tartásra napi szinten,nem túl higéniukus és fájdalommentesen végezték,végzi még ma sem.Azt meg hagyjuk hogy a barátnőnek mennyire fog tetszene mert elég sokan a tv-én kívül életükbe nem láttak metélt péniszt,és a csupasz makk nem szebb,mint a fitymával fedett.

Tehát nem ilyen féremagyarázatok legyenek döntőek hogy szebbe lenne,mert nem igaz,aki metélt és nem kamuzik az is megmondta a pénisz nagyobbnak nem fog látszani,kicsit kisebbnek és a sex sem lesz jobb,aki ügyes volt eddig is az sex terén az utána is az marad,aki meg nem az nem lesz ettől ügyesebb.

De menj el orvoshoz mindenképpen többet keres fel,vizsgáltasd meg magad,hallgads meg az orvosok véleményét,majd utána mond el hogy te mit szeretnél és megoldható.De ne ülj rajta évekig.

Alternatív lehetőség pl.a fitymatorna:Meleg vízben lassan,óvatosan hátrahúzkodni a fitymád,mintha masztiznál(akkor lesz nagyon hatásos ha már merev lesz a péniszed és folytatod)de ha repedzene a makk azonnal abba kell hagyni,ha óvatosan csinálod lazulhat a fitymád és idővel mindig hátrébb tudod húzni és már nem fog fájni,vagy feszülni.

2014. ápr. 13. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!