Ha a makkomat mossom minden este de a makk alatti részt a makkárkot nem tudom már megmosni az baj? Mivel egyből elkezd dagadni és felmpumpálodik vérrel a makkom. Így gyorsan visszahúzzom a bőrt a makkra.
Van aki szerint tágulhat a meleg vizes húzogatástól, de én nem hiszek benne. Ettől függetlenül megpróbálhatod!
Orvoshoz már elmehetsz egyedül, de szerintem mindenképpen szólj a szüleidnek, mert 18 éves korodig, egy esetleges műtétnél szükség lesz a beleegyezésükre.
SamsungGalaxyMini: Korábban mi volt a helyzet? Mit tapasztalsz, mi változott (mármint azon kívül, hogy fáj)? Mennyire tudod lankadtan, mennyire tudod mereven hátrahúzni?
Az hogy elhalhat: igen, előfordulhat, ha sokáig úgy hagyod és van annyira szoros a fityma hogy elszorítsa a vérellátást. De ugyanakkor az is sajnos a helyzet, hogy itt GyK-n sokan ok nélkül pánikolnak és riogatnak. Az ilyesmi ugyanis *nagyon ritkán* fordul elő, ha beakad a fityma és az illető nem tudja előretolni, akkor jellemzően úgyis eljut gyorsan valami kórházba/ügyeletre, ahol megoldják (aki meg még ilyenkor is fél a szüleinek vagy bárkinek szólni hogy para van, az magára vessen, de tényleg).
Utolsó hozzászóló!
A baj akkor van, ha nem, vagy csak nehezen tudod hátrahúzni. A makkod pedig csak akkor hal el, ha nem fordulsz időben orvoshoz a parafimózissal, szóval nem kell félni. Ha megtörténik, hogy a fitymádat a makk körül nem tudod visszahúzni és az érintett rész gyűrű szerűen dagadni kezd, akkor rögtön orvoshoz kell vele menni és nem lesz baj.
Akkor ezek szerint az, hogy meddig tudod hátrahúzni, az javult (mert most már teljesen?), jól értem?
Ha igen, csináltál-e bármit, hogy jobban hátramenjen?
# 19 (SamsungGalaxyMini)
Ezért szoktam mondani, hogy a langyos vizes húzogatás nem túl hatékony. Ilyenkor sérülések keletkeznek a fitymán (valószínűleg ezért fáj)és a hegesedés következtében a szűkület gyakran kiújul.
Ha van otthon Neogranormon krém, azzal kend be vékonyan! Vagy a kamilla is jó (persze a nem filteres). Az abból főzött teával töröld át az érzékeny részt! Mindkettő gyulladáscsökkentő hatású.
Aztán ha lesz időd, írd meg, ha rendbe jöttél,és hogy tényleg elmúlt-e a szűkület (kiújult-e, vagy nem)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!