Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha a makkomat mossom minden...

Ha a makkomat mossom minden este de a makk alatti részt a makkárkot nem tudom már megmosni az baj? Mivel egyből elkezd dagadni és felmpumpálodik vérrel a makkom. Így gyorsan visszahúzzom a bőrt a makkra.

Figyelt kérdés
Szóval azt kérdezném tőletek ha nem mossom a makkárkot az baj?Ja és amikor elkezd dagadni és nem húznám vissza a bőrt a makkra mi történne?(15/f)
2013. nov. 25. 19:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Van aki szerint tágulhat a meleg vizes húzogatástól, de én nem hiszek benne. Ettől függetlenül megpróbálhatod!

Orvoshoz már elmehetsz egyedül, de szerintem mindenképpen szólj a szüleidnek, mert 18 éves korodig, egy esetleges műtétnél szükség lesz a beleegyezésükre.

2013. nov. 29. 17:42
 12/22 anonim ***** válasza:
A fityma bármikor nyújtható ha nincs valami súlyos kóros elváltozása (márpedig az ifjúkori fitymaszűkület nagy részben nem olyan), úgyhogy hajrá :)
2013. nov. 30. 18:43
 13/22 anonim válasza:
13 éves vagyok és most nekem is ez a bajom :/ 2-3 napja fáj a makkomha hátrahúzom a bőrt :/ a szüleimnek még nem mondtam , de én is olvastam hogy elhalhat ezért én is félek ...
2013. nov. 30. 20:49
 14/22 anonim ***** válasza:

SamsungGalaxyMini: Korábban mi volt a helyzet? Mit tapasztalsz, mi változott (mármint azon kívül, hogy fáj)? Mennyire tudod lankadtan, mennyire tudod mereven hátrahúzni?

Az hogy elhalhat: igen, előfordulhat, ha sokáig úgy hagyod és van annyira szoros a fityma hogy elszorítsa a vérellátást. De ugyanakkor az is sajnos a helyzet, hogy itt GyK-n sokan ok nélkül pánikolnak és riogatnak. Az ilyesmi ugyanis *nagyon ritkán* fordul elő, ha beakad a fityma és az illető nem tudja előretolni, akkor jellemzően úgyis eljut gyorsan valami kórházba/ügyeletre, ahol megoldják (aki meg még ilyenkor is fél a szüleinek vagy bárkinek szólni hogy para van, az magára vessen, de tényleg).

2013. nov. 30. 22:00
 15/22 anonim ***** válasza:

Utolsó hozzászóló!

A baj akkor van, ha nem, vagy csak nehezen tudod hátrahúzni. A makkod pedig csak akkor hal el, ha nem fordulsz időben orvoshoz a parafimózissal, szóval nem kell félni. Ha megtörténik, hogy a fitymádat a makk körül nem tudod visszahúzni és az érintett rész gyűrű szerűen dagadni kezd, akkor rögtön orvoshoz kell vele menni és nem lesz baj.

2013. nov. 30. 22:01
 16/22 anonim válasza:
Korábban nem fájt , es lankadtan feleig , 3 negyedeig tudom hatrahuzni a bort
2013. dec. 1. 16:03
 17/22 anonim válasza:
Hatra tudom. Huzni , csak akkor faj :S
2013. dec. 1. 16:06
 18/22 anonim ***** válasza:

Akkor ezek szerint az, hogy meddig tudod hátrahúzni, az javult (mert most már teljesen?), jól értem?

Ha igen, csináltál-e bármit, hogy jobban hátramenjen?

2013. dec. 1. 16:09
 19/22 anonim válasza:
Langyos vizbe az jo , segitett
2013. dec. 2. 17:34
 20/22 anonim ***** válasza:

# 19 (SamsungGalaxyMini)

Ezért szoktam mondani, hogy a langyos vizes húzogatás nem túl hatékony. Ilyenkor sérülések keletkeznek a fitymán (valószínűleg ezért fáj)és a hegesedés következtében a szűkület gyakran kiújul.

Ha van otthon Neogranormon krém, azzal kend be vékonyan! Vagy a kamilla is jó (persze a nem filteres). Az abból főzött teával töröld át az érzékeny részt! Mindkettő gyulladáscsökkentő hatású.

Aztán ha lesz időd, írd meg, ha rendbe jöttél,és hogy tényleg elmúlt-e a szűkület (kiújult-e, vagy nem)!

2013. dec. 2. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!