Ha a makkomat mossom minden este de a makk alatti részt a makkárkot nem tudom már megmosni az baj? Mivel egyből elkezd dagadni és felmpumpálodik vérrel a makkom. Így gyorsan visszahúzzom a bőrt a makkra.
Szia!
Az egész makkodat mosni kell minden nap (szappannal), majd szárazra törölni. Miért baj, ha mosás közben megdagad (feláll)? Mereven nem tudod lehúzni a makkról a bőrt?
Kötelező is megmosni minden este .Ne húzzad vissza,vissza
megy az akkor is .Tudja hol a helye .Persze hogy megtelik
vérrel ,hisz izgalmi állapot hozol létre .
Ezt most nem igazán értem. Mereven nem tudod teljesen hátrahúzni? Akkor egészséges, ha mereven is le tudod húzni a fitymát a makkodról. Ha ez nem megy, relatív fitymaszűkületed van.
Ha a makk alá húzod zuhanyzás közben és megdagad, nehezebb visszahúzni? Vagy miért félsz ettől?
Azt Parafimózisnak hívják. Azért alakul ki, mert a szűk fityma a makk mögé szorul, ahol elszorítja a makkot.
Azt kéne eldönteni, hogy van-e fitymaszűkületed.
Jól értem, hogy ha merev, akkor nem tudod teljesen lehúzni?
És akkor megy rendesen, ha nem merev?
Amikor mosod és elkezd dagadni a makkod, nehéz visszahúzni, vagy akkor is megy rendesen?
Nem lehet, hogy csak azért kezd el dagadni, mert a dörzsöléstől elkezd megmerevedni?
Hát amikor mosod is, szerintem több inger éri, mint amikor csak simán hátrahúzod. Ezért lehet, hogy gyorsabban megtelik vérrel. És lehet, hogy azért lesz hirtelen nagyobb a makkod, mint a péniszed többi része, mert a fitymád szűk része szorítani kezdi a makkodat, amikor lehúzod a bőrt és a péniszed elkezd megtelni vérrel. Amikor pedig nehezen visszahúzod, a szorítás megszűnik ezért a péniszed újra "rendesen" néz ki.
Persze ez csak tipp, azok alapján, amit elmondtál. Azért kellene orvoshoz menned, mert ha egyszer hátraszorul és nem tudod visszahúzni, valóban kialakulhat parafimózis. Szüleidnek mondtad már, hogy fitymaszűkületed van? Beszélned kellene velük és forduljatok orvoshoz, mert magától nem fog elmúlni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!