Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Rövid fitymafék utáni műtéttel...

Rövid fitymafék utáni műtéttel kapcsolatban lehetne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Ma műtöttek meg, nem lézerrel, hanem átvágták a féket és összevarrták, de egyáltalán nem úgy zajlott a dolog ahogyan itt mondták és az orvos is mást mondott.

Itt mindenki 3-4, de van aki 6 hetes gyógyulási időt mond. Nekem az orvos azt mondta, hogy 1-2 hét. Itt azt mondta mindenki, hogy a műtét után pár nappal, vagy egy héttel van ellenőrzés. Nekem azt mondták, hogy ha van valami baj, komolyabb vérzés akkor menjek vissza. Azt mondta még az orvos hogy a mai nap még ne húzzam hátra a fitymát, nem is fogom.

AKKOR MOST KINEK VAN IGAZA A GYÓGYULÁSI IDŐVEL KAPCSOLATBAN?

Illetve még egy dolog van amit nem igazán értek. Itt mindenki a kamillateás borogatást és a Bepadin, vagy milyen kenőcsöt mondja hogy használjam. Az orvos azt mondta, hogy HA GONDOLOM, LEHET KAMILLÁS BOROGATÁST alkalmazni, vagy valamilyen kenőcsöt. De akkor ezek szerint azt sem muszáj? Mondjuk ha nem csinálom egyiket sem akkor mi lesz? Az miért olyan fontos?

2013. nov. 21. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:

3-4 vagy annál több hetes gyógyulási idő akkor van, amikor nem csak fékműtéted volt, hanem a fitymádon is ejtettek bemetszést (ezt akkor, ha szűkületed is van). Szerintem ezzel kevered. Nekem mindkettő volt, de egyszerre, úgyhogy nem tudom külön-külön mennyi lett volna a gyógyulási idő, de szerintem fékműtét után jóval kevesebb.

Én kamillás, langyos vízbe lógattam a szerszámot, Betadinnal is kentem, meg néha Bepanthemmel is. Ezektől gyorsabban gyógyul a seb, hamarabb kiesnek a varratok, a Betadine pedig fertőtlenít is, ha már egy ideig nem tudja az ember rendesen tisztítani a szerszámot, akkor nem árt. Nem muszáj egyébként, ha nem csinálod sem lesz semmi bajod, de semmibe se kerül pár percig kamillában áztatni, meg bekenni, cserébe hamarabb túl vagy a gyógyulgatós szakaszon:)

2013. nov. 21. 17:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! Még azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kenjem be? Mert van itthon Bepanthen plus, ha minden igaz. A műtét utáni nap húzzam hátra a fitymámat és kenegessem a féknél?
2013. nov. 21. 17:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Kicsit megcáfollak az állitásodban,hogy itt kicsit félre vezetett mindenki. Valóban láttam én is itt nem valós dolgokat .Én nem estem át ilyen műtéten

,de vettem a fáradságot, és írtam vagy 8-10 fiúnak is,írják le,hogy történt a műtét,mit javasolt a doki,és milyen volt a gyógyulás menete.Volt e varratszedés.Összességében azt irták a varratok az 5 nap után,volt akinél előbb,kezdtek is kihullni . 2 hét múlva ,már csak a heg volt,aránylag eléggé gyógyult is . Kamilla teában mindenki áztatta,hisz ez gyulladás csökkentő.A Betadine oldat,vagy kenőcs meg fertőtlenitő,szinte elengedhetetlen a gyógyulás elősegitésében .Volt aki más gyógyszereket írt .

A visszafertőződés nagyon meggátolja a gyógyulást .

Jobbulást kívánok !

2013. nov. 21. 17:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Mivel nekem bemetszésem is volt ezért én nem tudtam hátrahúzni, szóval pontosan nem tudom nálad mi a helyzet. Én mindig csak annyira húztam hátra ameddig nem fájt, tovább nem mertem, aztán próbáltam minél "beljebb" bekenni (minden nap kicsit tovább jött hátra, szóval a végén már nem volt gond azzal hogy magát a féket is kenjem). Ha te hátratudod fájdalom nélkül húzni a fitymád, akkor szerintem nyugodtan kenheted be a féket, nem kell vastagon, naponta kétszer elég.:)
2013. nov. 21. 17:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyébként aki túl van már a műtéten és van egy kis ideje, az kérem küldjön egy privát üzenetet! De tényleg csak ha már átesett a rövid fék műtéten!!! köszönöm
2013. nov. 21. 18:53
 6/6 anonim válasza:
Nekem több, mint 2 éve volt lézeres műtétem. Ha gondolod, belinkelem a kérdésemet, hátha találsz benne valami hasznosat.
2013. nov. 21. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!