14 évesen 142/82 es vérnyomás nagyon rossz? :S
Gondolom a rendelőben mérték és izgultál egy kicsit.
Kicsit magas, de nem vészes.
Otthon kellene mérni, többször ellenőrizni, hogy nyugodt körülmények között is ennyit mértek-e.
14 éves koromban pályaalkalmasságin voltam.Ennek pontosan 50 éve . Ezt a kartont.azóta is őrzöm,viszonyítom hozzá
mostani egészségi állapotom . 140/90 es vérnyomásom volt,
ahogy most nézem .Ez végig elkisért,illetve 5-6 éve lett
150 ,és szedek gyógyszert is .Soha nem szédültem ez miatt,
dolgoztam magasban,hisz 20 évig toronydaru szerelő voltam.
Ez sajnos már magas vérnyomásnak számít. De elképzelhető persze, hogy csak izgultál a vizsgálat közben.
Először is 1-2 hétig mérni kellene a vérnyomásod lehetőleg naponta többször is. (Pl. ébredés után és délután) és feljegyezni az értékeket és az időpontokat.
Ha nem magas, akkor betudhatod az idegességnek. De ha otthon is magas, akkor kardiológushoz kellene menned.
Sajnos a hajlam a magas vérnyomásra örökölhető, így ha a szüleid vérnyomása magas, a Tiéd is az lehet.
A túlsúly is emeli a vérnyomást. Javasolni tudom a futást, ami a vérnyomásodra is jó és fogyaszt is. A legegyszerűbb egy futópadon, mert akkor tuti, hogy tényleg egyenletes tempóban futsz és nem ingadozik közben a vérnyomásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!