Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » 14 évesen 142/82 es vérnyomás...

14 évesen 142/82 es vérnyomás nagyon rossz? :S

Figyelt kérdés
2013. okt. 21. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Gondolom a rendelőben mérték és izgultál egy kicsit.

Kicsit magas, de nem vészes.

Otthon kellene mérni, többször ellenőrizni, hogy nyugodt körülmények között is ennyit mértek-e.

2013. okt. 21. 16:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Rendszeresen sportolj és még elmúlik.
2013. okt. 21. 16:43
 3/7 anonim válasza:
Ja es a felkaros mérőt használd ne a csuklósat !
2013. okt. 21. 18:10
 4/7 A kérdező kommentje:
csak a szüleimnek is magas vérnyomásuk van lehet örököltem?kicsit túl súlyos vagyok :S de már kevésbé lehet rajtam látni mert le fogytam valamennyit.és köszönöm a válaszaitokat!:)
2013. okt. 21. 18:27
 5/7 anonim ***** válasza:

14 éves koromban pályaalkalmasságin voltam.Ennek pontosan 50 éve . Ezt a kartont.azóta is őrzöm,viszonyítom hozzá

mostani egészségi állapotom . 140/90 es vérnyomásom volt,

ahogy most nézem .Ez végig elkisért,illetve 5-6 éve lett

150 ,és szedek gyógyszert is .Soha nem szédültem ez miatt,

dolgoztam magasban,hisz 20 évig toronydaru szerelő voltam.

2013. okt. 21. 18:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez sajnos már magas vérnyomásnak számít. De elképzelhető persze, hogy csak izgultál a vizsgálat közben.

Először is 1-2 hétig mérni kellene a vérnyomásod lehetőleg naponta többször is. (Pl. ébredés után és délután) és feljegyezni az értékeket és az időpontokat.

Ha nem magas, akkor betudhatod az idegességnek. De ha otthon is magas, akkor kardiológushoz kellene menned.

Sajnos a hajlam a magas vérnyomásra örökölhető, így ha a szüleid vérnyomása magas, a Tiéd is az lehet.

A túlsúly is emeli a vérnyomást. Javasolni tudom a futást, ami a vérnyomásodra is jó és fogyaszt is. A legegyszerűbb egy futópadon, mert akkor tuti, hogy tényleg egyenletes tempóban futsz és nem ingadozik közben a vérnyomásod.

2013. okt. 22. 20:34
 7/7 A kérdező kommentje:
itthon meg mértem és 120/82 volt köszönöm a válaszokat:)
2013. okt. 23. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!