Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Péniszproblémák?

Péniszproblémák?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én igazából segitséget szeretnék kérni.A kisfiam 6 és fél hónapos és most húzta neki előszőr hátra a fitymát a védőnőm.Megjegyezte,hogy elég pici a fütyije,csak a makk része látható.Nálunk a családban csak Ő az egyetlen fiú,az első gyermekem lány.Nem tudom ez baj e,illetve a fütyi vérzett az első hátrahúzás után.Ez normális?

2013. okt. 6. 17:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Ez egy tudatlan védő nő. 2 éves kor előtt ezt semmi képp nem szabad megtenni.A fityma annyira tökéletesen tapad a makkhoz,hogy semmiféle kórokozó nem tud alá jutni
2013. okt. 6. 17:05
 2/11 anonim ***** válasza:

Egyébként is feljön az majd magától is ,ha eljön az ideje .

1 voltam

2013. okt. 6. 17:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Miért jegyezte,meghogy pici a fütyije? Perverz.
2013. okt. 6. 17:16
 4/11 anonim ***** válasza:

Néhány hónapos korban azonban a fityma magától elválik a makktól, így a tisztogatás megkezdhető, de körülbelül egy éves korig ez a terület öntisztuló. Figyelembe kell azt is venni, hogy a fityma és a makk elválása fokozatos, és lassú folyamat. A hátrahúzhatóság folyamatát erőltetni nem szabad. Körülbelül egy éves kor végére a letapadás teljesen megszűnik, így ráérünk akkor elkezdeni a szoktatást. Szoktatásról és folyamatos tágításról beszélünk, hiszen a makk nem fér át minden esetben azonnal a fityma nyílásán. A tágítást lassan, napról-napra végezzük, míg végül a makk és a fityma találkozását is meg tudjuk tisztítani teljesen. Ez a folyamat nem napokat, inkább heteket vesz igénybe. Persze vannak olyan szerencsések, akiknek minden probléma nélkül, szinte azonnal fel lehet húzni a bőrt a makkon, de inkább legyünk fokozatosak, lassúak, mintsem apró repedéseket hozzunk létre, amelyek amellett, hogy fájdalmasak, a vizelést is fájdalmassá teszik, és akár még el is fertőződhetnek

Vannak szakirodalmak melyek még a 2 éves kornál is többet javasolnak .

i es voltam .

A kapott válasz meg kevésbé érdekel .

2013. okt. 6. 17:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Íme itt másik irás is egy orvosi szak lapból .

Krém vagy műtét?

A jelenlegi ajánlások szerint csecsemőkorban egyáltalán nem szabad erőltetni a fityma hátrahúzását, 2 éves korig csak óvatosan szabad hátrahúzni, amíg könnyen megy. Ha a letapadás nem oldódik magától, problémát jelent a tisztálkodás és merevedéskor fájdalom jelentkezik, ilyenkor indokolt a letapadás oldása (adhesiolysis). Ezt a beavatkozást rendszerint 3 éves kor felett végzik, azonban egyes betegségek, például a balanitisz, a húgyúti fertőzések és egyes húgyúti fejlődési rendellenességek (veziko-ureterális reflux illetve hátsó húgycsőbillentyű) indokolttá teszik a korábbi műtétet.

1 voltam

2013. okt. 6. 17:41
 6/11 anonim ***** válasza:
88%

--------------------------------------------------------------------------------

Kisfiús anyukáknak

Egy édesanya azt kérdezi levelében, hogy mikortól kell kisfia hímvesszőjének előbőrét (fitymáját) hátrahúzni. Gyermekorvosuk szerint egyáltalán nem kell hozzányúlni. De ismer olyan doktort is, aki a drasztikus megoldás híve, azaz a korai hátrahúzást javasolja.

2010-10-05

Minden kisfiú úgy születik, hogy a fitymája erősen hozzátapad a makkhoz, sokszor vékony sejtréteggel is össze van vele nőve. Ez tulajdonképpen hasznos, hiszen megakadályozza, hogy a pelenkás gyermeknél szennyeződés kerüljön a fityma és a makk közé.

Csak kíméletesen

Később az összenövés fokozatosan megszűnik, de egyénenként változó, hogy mikor és milyen mértékben válik el teljesen a makktól. Mindenesetre két-három éves korukig a kisfiúk túlnyomó többségénél teljesen normális, hogy nem teljes mértékben húzható vissza a hímvessző előbőre. Ilyen esetekben tehát semmiképpen sem szabad erőszakolni a fityma hátrahúzását, mert berepedhet, ami aztán később valódi fitymaszűkülethez vezethet. Ha a fityma letapadása négyéves kor után is fennáll, célszerű orvoshoz fordulni, aki megfelelő eszközzel oldja a letapadást. A beavatkozás kis fájdalommal járhat. A leválasztás után a makk felszínét fájdalomcsillapító és antibiotikumtartalmú krémmel célszerű bekenni, majd óvatosan újra visszahúzni a fitymát, hogy később ne tapadjon le ismét.

1 es voltam

2013. okt. 6. 18:08
 7/11 anonim ***** válasza:

javaslom h vidd el a kisracot gyermek orvoshoz es tegyel fejeltest vedono ellen szakszerutlen hozzanem ertes miatt

a kisracoknak 3eves koraig nem szabad az elozoekben leirtak miatt verzes fertozessel jarhat illetve gonolj bele h egy kisbaba 1000szeres fajdalamt erez mint egy felnot ezt tanultam h menyire fajt neki nem veletlen orditor fajdalomtol

2013. okt. 6. 18:43
 8/11 anonim ***** válasza:
elnezest a helyesiras miatt csak gyorsan irtam telorol
2013. okt. 6. 18:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagy segítségemre voltak, remélem még a teljesség kedvéért kapok pár részletesebb választ is.
2013. okt. 6. 18:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező! Mivel bántottalak meg ? Talán te voltál a tudatlan védőnő ? Rajtam kivűl más is elitélte a tettét .

Ha rólad lenne szó,talán 1 választ sem kaptál volna .

Ha veszed a fáradságot nem is ide írtál volna .Tele van hasznos ide vágó olvasnivalóval a nett.Én nem anyázlak mert azt sem érdemled meg .

2013. okt. 6. 19:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!