Gyógytorna gerincferdülésre?
16 éves fiú vagyok és gerincferdülésem van.
De nem olyan mint amit a google ki ad hanem olyan hogy oldalról nézve a hátam felső része előre felé hajlik.
Erre valaki torna valamilyen gyógytornát linkelni.
Mert nehéz ezzel együtt élni.HA sokáig állok vagy gyalogolok vagy éppen erőltetem dolgozom akkor fáj.Ja és olyat szeretnék amit itthon csinálhatok.
A segítségeteket megköszönöm!
Ortopédushoz, gyógytornászhoz kéne menned.Minden gyógytorna gyakorlat más és más izomcsoportot erősít ,ha te nem a megfelelőt csinálod akkor lehet még nagyobb bajt csinálsz magadnak.Azt hogy neked speciel melyik gyakorlat kell csak gyógytornász tudná megmondani.Aztán azokat a gyakorlatokat otthon is csinálhatnád.
Megértem kellemetlen (18/f vagyok és nekem is volt ferdülésem 2évig fűző+gyógytorna),de egyszer kell túlesni rajta, később pedig röhögsz majd az egészen :D
Ez a háti kyphosis fokozódás. A rendszeres hátúszás a legjobb rá.
Ez is gerinferdülés, csak nem a horizontális síkban történt, ezért nem találod köztük.
Orthopédiai ellenőrzés jó lenne tényleg, ahogy előttem is írták / a Scheuermannn kór kizárása vagy igazolás végett/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!