Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » ! Beszámoló + kérdés! 5 napja...

! Beszámoló + kérdés! 5 napja műtöttek! (Fitymafék átvágása, körülmetélés) Normális ez? Leírás+kérdés lent.

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú történet, de részletesen leírok mindent. 17 éves fiú vagyok, nem félős, nem aggódós típus. Ezért elmentem egy urológus magánrendelésére. (Fehér pöttyök voltak a makk alatti bőr részen, amik ritkán váladékoztak, emiatt kerestem fel.) Elmentem, megmutattam, de jóformán csak legyintett erre, ugyanis ezek természetes mirigyek voltak, amik nedvet termelnek, ezt tisztán kell tartani. Köznyelven ha ezt nem tisztítja az ember akkor "túrósodik" a nemi szerve. Ez után, megemlítettem neki, hogy merevedéskor teljesen hátra tudom húzni a bőrt, de a fitymafék feszül, (körülötte 2 oldalt a hártya be is van gyulladva) illetve a makk átmérője nagyobb mint a hátrahúzott bőr, így nem megy vissza a helyére. Nem akartam krémekkel szórakozni, bejegyeztek műtétre. Ez a műtét szeptembre 3.-án meg is történt. A műtét előtt beszéltük meg, hogy ebből nem csak fitymafék átvágás lesz, hanem a makk felénél körbevágja a szűkült bőrt, illetve a gyulladt hártyákat is eltávolítják. Nem izgultam, helyi érzéstelenítés, 5 inyekció és 40 kellemetlen perc. A körbevágott bőrön illetve a fitymaféken összesen 8 varrat van. Ha jól értettem a doktor urat, a a fitymafékre rakott egy "csomót" és azt varrta össze. Másnap (4.-én) a kötéseket levettem. Minimálisan volt csak beleragadva a gézlap, így a felszakadást, vérzést megúsztam, viszont a látványtól rosszul lettem. A péniszen egy jókora (mint kiderült) vérömleny keletkezett, ami miatt egy kicsit aszimetrikus. Minden pisilés és fürdés után kamillázom, és ahol érzem, hogy tapadna le, kenőccsel bekenem. A doki semmit nem mondott a kötés cseréről, hátrahúzásról, kenegetésről. Az interneten olvasgattam, ezért a 4. napon (tegnap) szépen lassan, óvatosan hátrahúztam a fitymáról a bőrt. Körülbelül a fityma felénél vágta körbe a bőrt, így 4 napig a makk alja nem nagyon szellőzött. Hátrahúztam, kicsit kamilláztam, de szépen gyógyult az a rész, semmi fertőzés, elváltozás. A VARRATOK viszont azon a bőrrészen vannak, amit kívülről nem látni, csak ha hátrahúzom a bőrt. Ezek 5 nap után meg sem mozdultak még. A fék így 5 nap után is nagyon csúnya és érzékeny. Piros, barna és fekete színű a felülete. hallottam olyat, hogy azért csomózták meg, mert az le fog száradni? (Érdekes is lenne, ha egy közel fél centis kis bőr csomó ott maradna.) A doktor keddre azaz 10.-ére hívott vissza kontrollra, de addig is ha kapnél használható válaszokat azt nagyon megköszönném, illetve akinek volt vagy lesz ilyen műtéte őnekik is segítsünk.

Kérdések:

1. Úgy tudom, átlagos a vérömleny kialakulása, az átvágott erek miatt. Ennek az ömlenynek a csillapodására (mert egyelőre elég csúnyán nyomja a bőrt a fitymához) mikorra számíthatok?

2. A varratok állítólag felszívódóak, ez pontosan mit jelent? Ki fognak potyogni (de mondom, alapjáraton takarásban van, a fityma és a duzzadt rész között) vagy beépülnek a bőrbe?

3. Kamilla és Fenilbutazon kenőcsöt használok. Ez a kenőcs nem szívódik fel 100%-osan, mert a 3 napi kenésből, van hogy a bőr alatt még mindig van. Ez okozhat problémát, vagy a felesleget távolítsam el gézlappal?

4. A kötést a 2. napon vettem le, utána még 1 napig kötöztem, de minden kötéscserénél felszakadt a féknél a gyógyuló bőr, így inkább egész nap meztelenül vagyok itthon, de rendszeresen fertőtlenítek. A kötés akkor ezek szerint már elhanyagolható?

5. Utolsó kérdés. A fitymafék (akinek így oldották meg, hogy csomót kötöttek rá.) hogyan nézett ki a dolog pl 2 hónap múlva? Tényleg le fog esni az a bőrrész? Vagy simán begyógyul és ott lesz egy ilyen kis húsgombóc? A körbevágott bőr szépen gyógyul, bár kellemetlen amikor hozzáragad a fitymához, de a féknek körülbelül mennyi teljes rehab ideje? Varratszedés fáj? :/

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, a sok kellemetlenség ellenére sem bántam meg a műtétet, mindenkinek ajánlom, hogy csináltassa meg mert sok előnyét olvastam. Azért kérdezlek Titeket, mert a doki semmiféle felvilágosítást nem adott, csak annyit hogy 1 hét múlva kontroll... Kedden kontroll után leírom a fejleményeket, de addig ha tudtok, kérlek segítsetek.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

2013. szept. 8. 13:39
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

@EE

Ne haragudj, végigolvastam még egyszer az irományodat.

- A műveleteket szikével hajtották végre. Képeket jól sejted, nem készítettem a műtét előtti állapotról, de "szerencsémre" nem is fog kelleni. Meg szabad kérdeznem mennyi idős vagy, és milyen tapasztalataid vannak ezekkel a műtétekkel, mert ahogy olvasom találkoztál már nem éppen pozitív esettel. Én teljesen megnyugodtam, mert igazad van, teljesen tudatlan voltam, hogy mit fognak csinálni és milyen következményei is lehetnek. Jelen esetben minden a legnagyobb rendben, ha kamillában áztattam, és körömvirággal vastagon bekentem, egyáltalán nem vészes. Az aggodalmam szerintem jogos volt, mert egyáltalán nem vagyok hozzászokva, hogy a testrészeimet ilyen állapotban lássam, még akkor is ha orvosilag szépen gyógyul.

- A makk pereme felett a fék felőli (azaz a hátsó oldalon) csinált a doktor egy függőleges vágást, és a makk körül "kifordította" a bőrt és úgy varrta le a meglévő épp bőrhöz a péniszemen. Ezt csak így teljesen hátrahúzott állapotban láttam meg. (Igen a 7. napon! :) ) Így már világos, hogy miért csúnyább a fék, amiről elkezdett lepotyogni az elszáradt rész, illetve az érzékenység is pl. merevedéskor. A letapadástól így már nem tartok, bőségesen bekenem. Tehát így hátrahúzva látom az összes varratot, és körbe a visszahajtott bőrt is ami szépen gyógyul, rózsaszín körbe. Így a leírtakkal ellentétben teljesen elégedett vagyok, és remélem leszek is a műtét végkimenetelét tekintve. A féknél még 2 darab rojt van kifordított bőr felületén, de az orvos szerint szépen be fog gyógyulni. Így köszönöm szépen még egyszer a segítségedet, a mai éjszakám remélhetőleg már jobb lesz. (Jó tanulság lesz a többieknek! :) )

2013. szept. 10. 19:06
 12/13 anonim ***** válasza:
31%

@ #5/#8/#10-es:

"De pont ma 2 hetes. És előtte nem is csináltam !"

_ Ezt a te saját testednek magyarázd meg, ill. a sejtjeiddel értesd meg! Nem fogja érdekelni mit akarsz. Mindenki másmilyen, nem vagyunk 1formák, a testünk, alkatunk, arcunk, farkunk, fitymánk és annak fékje is különbözik... emellett mindenki szervezete mást bír/tűr jobban.

A 2 hét időintervallum CSAK EGY AJÁNLÁS! ((:-o

(Nem szentírás!)

Attól eltérni mindig csak [+]-irányban szabad [‒]-ban nem! Akkor is, ha úgy érzed, nem bírsz magaddal. Ki minél többet bír, annál jobban edzi a tűrőképességét. Ha nem hallgatsz ide, nem nekem teszel rosszat, hanem magadnak! :-o

"Kezeljem valamivel, vagy hagyjam békén úgy igazán?:D"

_ Sztem ez nem vicces. Am. meg hagyd békén most a brét egy darabig, és ha figyelted volna a kommunikációt ebben a topikban, abból simán elolvas6tad volna javaslataimat a Kérdezőnek, hogy őneki mit javasoltam, hogyan kezelje, s akkor ezt a kérdést már eleve fel sem tetted volna.

Ne légy máá' ennyire önállótlan! :-o

Komolyan mondom, annyira figyelmetlenek vagytok sokszor ti maiak! >:-o

˙

~-~-~-~-~

@ Kérdező:

"Képeket jól sejted, nem készítettem a műtét előtti állapotról, de "szerencsémre" nem is fog kelleni."

_ Reméljük... dO_ob

Függetlenül ettől azért érdekes lenne összevetni az ELŐTTE/UTÁNA állapotokat. Érdekes, az emberek többsége csak nézi a TV-Shopokat, tudományos, vagy élményt közvetítő átalakítóműsorokat, ÉS EGYIK SEM OKUL BELŐLE! :-o

Nekem mindössze ez a bajom az ilyen módon nekivágó, sokszor a kelleténél is sokkal felelőtlenebb emberkékkel az Életben...(nemcsak itt eme fórumon...)

"Meg szabad kérdeznem mennyi idős vagy, és milyen tapasztalataid vannak ezekkel a műtétekkel, mert ahogy olvasom találkoztál már nem éppen pozitív esettel.

_ Itt nyilvánosan OFF-lenne magamról mesélnem. Ha beszélgetni szeretnél,... >>privi ill. SkyPE. Annyi publikus itt is, hogy nem vagyok orvos, de van egészségügyi végzettségem, ill. lelkisegély-szolgálati tapasztalatom.

_ És am. igen, már nem egyvkinél segédkeztem vhogy végigcsinálni ilyesféle procedúrát, és sajna voltak köztük eléggé tragikusak is, olyanok, amik nem hepienddel végződtek, és az általam pártfogolt segélykérő problémájának megoldásában az addig közösen, baráti segítség & támogatás ellenére kudarcot vallottunk, javarészt a tanácsaim figyelmen kívül hagyása, A DOLGOK, DÖNTÉSEK ÁTGONDOLATLANSÁGA, ELSIETÉSE a segélykérők részéről, vmint orvosi tényezők ill. azok nem megfelelő hozzáállása, szakszerűtlensége következtében. (Erre mondják azt, hogy FEL IS ÚT, LE IS ÚT.) :-o

Sajna a mai napig számos ilyen lezáratlan akta van bennem, amivel magam sem tudok mit kezdeni. Több esetben már a helyzet visszafordít6atlan, ami történt megtörtént, és a kapcsolat a segélykérővel megromlott, elszigetelődött. Le7ne segíteni még az esetek zömében, de ők már nem akarják, függetlenül attól, hogy nem én mulasztottam, hanem többnyire ők, amit el is ismertek. Sajna ezekkel is szembe kell tudni nézni, és tovább kell lépni, mert az Élet megy tovább... :-o

˙

Arról, amit írsz, számomra ambivalens, fogalmazásilag pedig ért7etlen. Éppen ezért nem szeretek, és nem is szoktam zavaros szövegek alapján bármiről is nyilatkozni (akkor lennék csak kontár igazán...), hanem először meggyőződöm, megbizonyosodom a probléma pontos helyzetéről, kinézetéről, állapotáról. Tehát véleményezni, nyilatkozni csak akkor áll módomban, ha megmutatod, és saját szememmel látom, ill. meggyőződ7ek arról (vmilyen formában), hogy hogyan néz ki az egész!?

Üdv: EE

2013. szept. 11. 16:00
 13/13 A kérdező kommentje:

Ment a privát. :) Ezt a kérdést, részemről lezártnak tekintem, ha van kérdésem Skype-on felteszem.

Köszönöm szépen!

2013. szept. 13. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!