Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Talán fitymaszükülés?

Patrick13 kérdése:

Talán fitymaszükülés?

Figyelt kérdés
Helló! Egy átlagos 14 éves srác vagyok. Utána olvastam a fitymaszüküléseknek meg hogy hogyan kezelhetőek. Rájöttem hogy valószniüleg nekem is az van. Nyugodt állapotban a makkrol csak 1-2cm re tudom lehúzni a fitymát, illetve merev állapotban pedig alig 1 cm re. Régen a szüleim mondták 1 évvel ezelőtt hogy mennyünk el egy dokihoz nézze meg csak hogy minden rendbe legyen szóval egy sima vizsgálat. Engem abban a helyzetben a félelem és a cikiség uralt szóval azt mondtam hogy nem kell mert minden rendben van. A szüleim idegeskedve elfogadták. Háth most nem rég olvastam minden hüllyeségnek utána evvel kapcsolatban és rájöttem ahogy mondta a haverom is hogy folyamatosa kordában kell tartanunk a farkunkat ugy hogy maszturbálunk. Mondjuk ezt nem tudom hogy mennyire igaz, de utána olvastam a neten és találtam pár ehez fogható dolgot. Én ezt eddig világ életemben nem csináltam. Mindegy, most nagyon eltértem a témátol. A lényeg hogy valaki tuddna valami módszert mondani hogy mit tegyek? A Dokin kivül?

#férfi #fityma #makk #fitymaszűkület #miért nem jön fel a makkrol a bör?
2013. júl. 31. 10:02
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

Itt a dokinak van nagy esélye.

A többit inkább priviben írnám meg .

2013. júl. 31. 10:17
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

A leírtak alapján valószínűsítem, hogy valóban fitymaszűkületed van. Ebben az esetben viszont ki kell ábrándítsalak, csak egy orvos segíthet. Ez veszélyes dolog is lehet, főleg ha már ennyi idős vagy. Erre nincsenek házi praktikák, otthoni kezelések, stb. A te eseted a leírtak alapján kb. közepesen súlyosnak tűnnek. De orvos által könnyen és jól kezelhető. Ne aggódj, ezen semmi szégyellnivaló nincs, viszont fontos, hogy kezeljék, mert ilyen állapotban nem tisztítható trendesen a makk, ami fertőzést, gyulladást okozhat.

Amit a haverod mondott, hogy rendszeresen maszturbálni kell, hogy egészséges legyen a péniszed, ez hülyeség. A maszturbálás csak egy örömszerzési forma, illetve néhány technikával egyfajta előkészület lehet a szexualitás tanulásának folyamatában (mert a szexet bizony tanulni kell, senki sem születik lepedőakrobataként :)). A napi tisztálkodás a fontos, mindennap fürdéskor teljesen hátra kell húzni a fitymát, és vízzel alaposan le kell mosni a makkot.

Még egyszer, semmi félnivalód nincs, nyugodtan menj el orvoshoz. Nekem is volt hasonló problémám, még óvodás koromban. Egyszeri orvosi kezelés után otthon kellett pár hónapig fürdésnél mindig figyelni rá, hogy minél jobban hátrahúzzam a fitymámat. Azóta semmi problémám vele. :)

Nagyon jól tetted, hogy feltetted ezt a kérdést, mindig inkább kérdezz, minthogy megpróbálsz találgatni. Ha valami nem tiszta, szeretnél még kérdezni valamit, ne habozz! Sok hülye van ezen az oldalon, de páran azért tényleg segíteni próbálunk. :)

2013. júl. 31. 10:26
 3/6 A kérdező kommentje:
Másodk válaszoló. Köszönöm a válaszodat. A válaszod alapján kicsit megrémültem ahogy láttam hogy olyan közép súlyos kategóriába tartozik. Háth nem vagyok félős fajta, de ettöl az egytöl valamiért félek. Lenne mégegy kérdésem, ha válaszolnál rá nagyon megköszönném! Hogyan fog kezelni az orvos?
2013. júl. 31. 10:37
 4/6 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem. :)

Félned, megijedned semmiképpen sem kell. A közepesen súlyosat úgy értettem, hogy mindenképpen kell orvosi segítség a probléma megoldásához. Persze én nem vagyok orvos, pontosan nem mondhatom meg, hogy mit fog csinálni, de azért én a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy invazív (vagyis műtéti) beavatkozásra nincs szükség. Mindenképpen megvizsgál, aztán szinte biztos, hogy megpróbálja óvatosan hátrahúzni a fitymádat. Ha kell, érzéstelenítést is használ (nem injekció, spray vagy kenőcs). A legvalószínűbb, hogy letapadásról van szó. Ilyenkor valószínűleg felír valamilyen kenőcsöt, neked pedig az lesz a feladatod, hogy naponta fürdéskor mindig megpróbáld egy kicsit jobban hátrahúzni. Ez hetekig, akár hónapokig tartó folyamat is lehet.

2013. júl. 31. 10:48
 5/6 anonim ***** válasza:
45%

Nézd azért próbáld megmosni amennyire csak tudod a péniszed,mert megtelepedhetnek a bacik.

Sajnos meg kellene próbálnod a fitymád egyenlőre csak ernyedt állapotban hátrahúzni többször is,előbb ázztasd egy kicsit este meleg vízben és többször meg kell próbálni hátra húzni ,akár 1 percen keresztül csinálni ezt a művletet és csak ezek után megmosni minden esete.Ez a házi praktika.

A legjobb az lenne ha felkeresnél egy orvost,simán akár egyedül is elmehetsz vizsgálatra,csak telefonon kell időpontot kérni urologustól és ha beavatkozásra lenne szükség csak ahhoz kell szülői engedély.De simán ha jóba vagy a házidokiddal ahhoz is elmehetsz,ő is megnézheti és segíthet merre indulj.

A legjobb az lenne ha szólnál szüleidnek és elvinnének urológushoz.Ha szégyenlős vagy beszéld meg a szülőddel hogy mivel előszőr az orvos csak kérdezget hogy mi a gond és amint meg akajra vizsgálni menjen ki ha nem lenne külön vizsgáló kialakítva,vagy kinnt a rendelőn kívül várjon majd meg és ha megvizsgált bejöhet,vagy forduljon el.Ezt tisztázzátok le,bár többnyire van külön,elkülönített vizsgálórész,így sokszor az orvos és csak te leszel vizsgálatnál ennt.Jobb több dokit is felkeresni mert vannak körülmetélés pártiak akik egyből metélni akarnak,ha ezt akará akkor is hallgad meg az orvos és csak utána kérdezd meg lenne e lehetőség hogy ezt elkerüld.Vagy néha jobb több orvost is felkeresni.

A vizsgálat többnyire úgy megy,bemész a dokihoz ha behívott,előbb kérdezget,beszélget veled,mikortól tapasztalod,megkérdezheti maszturbálász még ez is előfordul,de ez ritka,majd ha van külön vizsgáló,akkor fáradj át oda és húzd le a nadrágod,boxerod,megvizsgálhat állva és utána fekve is akár.Ha lehúztad a nadrágod akkor kesztyűt húz és a heréket is áttapogatja kör-körösen,és megpbróbálja hátrahúzia fitymád,megnézi a húgycső nyílásodat és utána ezt az ágyre fekve is megnézheti és utána mondja meg mit tud tenni.

2013. aug. 3. 11:07
 6/6 anonim ***** válasza:
9%

Hali!

˙

Átolvasgattam, amit írtál,... többször is.

Sok esetben iskoláskorban sajnos elég gyakori, hogy a fityma vagy a használója lustasága (tisztítás hiánya), vagy a serdülőkorban aránytalanul bekövetkező változások (hirtelen növekedés) következtében a fokozott szmegmásodásnak köszön7ően VISSZATAPAD a makkra, ill. akár a fütykös hirtelen növekedésével a fitymabőr nem bírja felvenni a tempót, emellett az BE IS REPED7, nagy vszséggel EZ okozza a serdülőkorban kialakulandó (szerzett) RELATÍV FITYMASZŰKÜLETek zömét.

Jelenleg az alapján, amit írsz, a LETAPADÁS a legvalószínűbb, mert te azt írod,...

" Nyugodt állapotban a makkrol csak 1-2cm re tudom lehúzni a fitymát, illetve merev állapotban pedig alig 1 cm re."

_ ...ergo SEMMILYEN állapotban nem tudod teljesen lehúzni a bőrt a makkodról.

˙

"Régen a szüleim mondták 1 évvel ezelőtt hogy mennyünk el egy dokihoz nézze meg csak hogy minden rendbe legyen szóval egy sima vizsgálat. Engem abban a helyzetben a félelem és a cikiség uralt szóval azt mondtam hogy nem kell mert minden rendben van. A szüleim idegeskedve elfogadták."

_ Szegény szüleid! Szeretnek, féltenek, a legjobbat akarnák neked, de te MÉGIS kifogtál rajtuk (magadon)! Ők érezték, hogy van vmi, de te letagadtad, így voltaképpen NEM OLDOTTAD MEG a problémát, ellenben ELNAPOLTAD! Van egy olyan mondás...

"-- Amit ma megte7sz, NE HALASZD HOLNAPRA!"

TE MÉGIS ELHALASZTOTTAD, EZÁLTAL HAGYTAD, HOGY ELFAJULJON A DOLOG! Nem a józan eszed vezérelt, hanem A FÉLÉLEM! És most milyen állapotba kerültél?

___ JOBB LETT A HELYZET?

___ HA MÉG TOVÁBB VÁRSZ, MEGOLDÓDIK vajon a problémád? :-o

Tudod, serdülőkorunkban mi fiúk javarészt már csak ilyenek vagyunk. Megijedünk, félünk a fájdalomtól, az ismeretlentől, az orvostól, a műtéttől. Cikinek véljük azt, ha megnézik, ha fogdossák a kukit, emiatt cikinek véljük szólni a szüleinknek is, BECSAPJUK SAJÁT MAGUNKAT... bízunk abban, hogy...

"-- Majd csak kinőljük...!"

"-- Majd csak megoldódik, s elkerül7ővé válik ez a felesleges mizéria!

...PEDIG NEM! :-o NEM FOG MEGOLDÓDNI.

Ha elvetsz egy magot a földbe, az kicsírázik, gyökeret ereszt, majd elkezd nőni felfelé, és szépen kivirágzik. Na, uígy műxenek a problémáink is. Az is csak NŐ, kivirágzik, kibokrosodik,... TERJED

!!! ENNÉL CIKIBB NINCS, HA BAJUNK VAN, ÉS HAGYJUK, HOGY ELFAJULJON! (( :-o

˙

Most már sztem te is érzed, hogy nagyobb a gond, és próbálnál bízni abban, hogy talán kikerül7ed az orvost. MÉG MINDIG FÉLSZ, ÉS EZ ROSSZ, MERT NEM FOGSZ ELMENNI AZ ORVOSHOZ, mert MÉG BÍZOL ABBAN, HOGY MAGADTÓL, ha hozzá nem nyúlsz, még mindig MEGOLDÓD6, PEDIG . N.E.M. .F.O.G.!.!.!.

˙

** ** **

Az elmúlt időszakban több 14-15 évessel volt dolgom itt a GyK-n. Nagyon érdekes, hogy csak a töredéke látta be, mennyire fontos lenne ezzel MÁR MOST foglalkozni, főleg, ha van segítségük is, azonban ilyenkor a fiatal tinédzserek zöme úgy van ezzel, hogy NEM AKAR EZZEL FOGLALKOZNI! A serdülőkori változások következtében megjelenő "LEXAROM"-érzés itt is megnyilvánul, hisz nem foglalkoznak ezzel. Élitek a magatok kis életét, szórakozni akartok, élvezni a szünidőt. IGEN ÁM! CSAKHOGY 1xCSAK LESZ MAJD .B.A.R.Á.T.N.Ő. IS,... NNA, AKKOR LEX EZ MAJD KEGYETLEN!!! :-o

Véget ér a rózsaszín köd, ami látszólag "megvédett" attól, hogy foglalkozni kelljen ezzel az egésszel, vége a "lexarom"-érzésnek, MERT ÚJ CÉL került az életedbe: A BARÁTNŐ!!! Igen ám, de addigra meg már KITUDJA, MILYEN SÚLYOS LEX A HELYZET?? :-o

NEM LENNE 1XŰBB ELVISELNI EGY SOKKAL KISEBB FÁJDALMAT .M.O.S.T., AMIKOR a helyzet nagy vszséégel MÉG MENT7Ő, .M.I.N.T. .É.V.E.K.K.E.L. .K.É.S.Ő.B.B., AMIKOR már majd a barátnő-ügy nyomaszt MÉG PLUSZBAN, s A HELYZET SOKKAL SÚLYOSABB A FÁJDALOM ÉS A FÉLELEM SOKKAL NAGYOBB LEX?????

_____ N E M ˙ V O L N A ˙ 1 X Ű B B ˙ M I N D E Z T ˙ M E G E L Ő Z N I ? ? ? ? ?

Tedd fel magadnak a kérdést TE is, kedves "Patrick13", mert most még nagyobb vszséggel A HELYZET MENT7Ő! :-o

** ** **

A LETAPADÁSról itt bővebben is olvas6sz:

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__4..

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__2..

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__3..

Van egy LETAPADÁSOS KÉRDÉSSORom is. Ha érdekel, nézd meg:

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..

˙

A SZMEGMÁSODÁSRÓL pedig itt olvas6sz bővebben:

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__3..

˙

Ha bármiben tudok neked segíteni, vagy kérdésed van, NE FÉLJ többé feltenni őket! Akár itt, akár >>priviben BÁTRAN! ;-)

Egy a lényeg: NE HALOGASD TOVÁBB A MEGOLDÁST, HANEM CSELEKEDJ, OLDD MEG MIELŐBB! Erre törekedj! :-o

Üdv: EE

2013. aug. 4. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!