Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Jobb, ha elmondom a páromnak,...

Jobb, ha elmondom a páromnak, hogy genitális herpeszem van?

Figyelt kérdés

Szeretem a páromat, fél ismerjük egymást. Még nem került "arra" a sor, de már nagyon forr a levegő köztünk. Nagy gondban vagyok, mert a legelső párkapcsolatomból szereztem genitális herpeszt, ezért félek attól, hogy milyen lesz a második párommal az első aktus.

Azon gondolkozom, jobb-e ha elmondom neki mert a bőrgyógyász olyat mondott, hogy ne is tegyek említést róla... Érzem, hogy egy görcs fog kialakulni bennem a ki nem mondott szó miatt... persze attól is félek, hogyan fog rá reagálni.

Ti elhagynátok a párotokat, ha ilyen betegsége lenne?

Hogyan reagálnátok az őszinteségére?

Kérlek segítsetek!

2008. jún. 22. 17:09
 1/9 A kérdező kommentje:
fél éve ismerjük egymást ---> korrigálás
2008. jún. 22. 17:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs mi az a genitális herpesz, de a párod elkaphatja..? Mert ha nem, akkor mi van? Nem hiszem, hogy elhagyna.. Illetve, ha elkaphatja, akkor meg illendő lenne szólni. ^^"

De ez csak az én véleményem, meg hát érted..

2008. jún. 22. 17:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Én személy szerint azért szeretnék róla tudni, ha a páromnak ilyen 'betegsége' lenne. Hisz ez fertőző. Én elmondanám neki a helyedben. Úgyis ki fog derülni idővel! Nem szexelhettek, ha épp tüneteket produkálsz. Ha később jön rá, talán mérgesebb lenne. Lehet most így nem is zavarná, ha előre szólnál neki.
2008. jún. 22. 17:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy szólj neki!!!! Ne viccelj, ez egy fertőző betegség, tudnia kell. Ezért nem fog elhagyni, de ha utólag tudja meg kellemetlen módon azért már annál inkább!!!
2008. jún. 22. 17:57
 5/9 anonim ***** válasza:
MINDENKÉPPEN MONDD EL NEKI, MERT NEKI JOGA VAN EZT TUDNI UGYANIS ŐT IS ÉRINTI!!!!!!!! Ha emiatt elhagy akkor nem is szeretett soha, már ne haragudj. Nem te tehetsz erről , nem megcsalásból jött hanem az előző párodtól kaptad el sajnos, AKI NEM SZÓLT NEKED HOGY EZ A BETEGSÉGE! Nem hiszem hogy elhagy emiatt, és védekezzetek, gumival. Aztán vannak erre injekciók is, amivel ki lehet űzni a szervezetből pár évig tünetmentessé.
2008. jún. 22. 18:30
 6/9 A kérdező kommentje:

milyen injekicó létezik erre? és hol lehet beszerezni? mit tudsz még erről?

egyébként köszönöm a válaszokat!

2008. jún. 22. 18:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A herpesz genitális a nemi szervek, a végbélnyílás körüli bőr és a környező területek nemi úton terjedő betegsége, amelyet a herpesz szimplex vírus okoz.

A herpesz szimplex vírusnak két alfaja van, a HSV-1 és a HSV-2. Az utóbbi általában nemi úton terjed, az előbbi pedig a száj fertőzését okozza, azonban mindkét típus érintheti a nemi szerveket, a végbélnyílás körüli bőrt, a kezeket (főleg a körömágyakat), de a test egyéb részeire is ráterjed. A herpeszes fekélyek általában nem fertőződnek felül baktériumokkal, de előfordul, hogy a vírus mellett egyéb, nemi úton terjedő kórokozó, így a szifilisz vagy sankroid is megtalálható ugyanabban a kifekélyesedésben.

Tünetek

A kezdeti elváltozás a fertőződést követő 4-7. napon alakul ki. Viszketés, égő fájdalom és érzékenység képezik az első tüneteket. Ezután egy kis vörös folt jelenik meg, amit apró fájdalmas hólyagocskák követnek. A hólyagok kifakadnak és összeolvadnak, így kerek fekélyeket hoznak létre. Az általában fájdalmas fekélyek néhány nap alatt pörkösödnek. Fájdalom léphet fel vizeléskor és járáskor. A fekélyek 10 nap múlva, hegesedéssel gyógyulhatnak. A lágyéki nyirokcsomók általában enyhén megnagyobbodnak és érzékennyé válnak. Az első elváltozás fájdalmasabb, hosszabb ideig zajlik és kiterjedtebb, mint a kiújuló folyamat, és lázzal, valamint rossz közérzettel járhat.

Férfiakban a hólyagok és fekélyek a hímvessző bármely részén, így - ha nincs az illető körülmetélve - a fitymán is kialakulhatnak. Nőknél a hólyagok a külső nemi szerveken, a hüvelyben és környezetében és a méhnyakon is kialakulhatnak. Az anális nemi életet élők végbélnyílása körül és végbelében is kialakulhatnak az elváltozások.

A HIV fertőzöttek vagy más okból gyengült immunrendszerű betegek fekélyei súlyosak lehetnek, a test egyéb részeire kiterjedve hetekig vagy hosszabb ideig is fennállhatnak.

A tünetek többnyire ugyanott, vagy a szomszédos területeken alakulnak ki, mivel a vírus a medence környéki idegekben lappang, innen tör elő újabb bőrfertőzést létrehozva. A HSV-2 könnyebben képes újra aktiválódni ezekben az idegekben. A HSV-1 jobban reaktiválódik az arcidegekben, lázhólyagokat vagy herpesz labiálist okozva (ajakherpesz). Végső soron mindkét vírus képes megbetegíteni mindkét területet. Az egyik típussal történt elsődleges fertőzés részleges ellenállóképességet nyújt a másikkal szemben, ezáltal a második típus fertőzése enyhébbé válik.

Diagnózis

A herpesz gyanúja a tünetek alapján merül fel. A fekélyekből vett kaparék mikroszkópos vizsgálata azonnal alátámasztja a gyanút, a minta speciális laboratóriumi tenyésztése pedig igazolja a kórismét. Az eredmények legkevesebb 48 órán belül készülnek el. Vérvizsgálattal kimutathatóak az előző fertőzések, az ellenanyag szint emelkedése pedig arra utal, hogy a vizsgálat időpontjában is fertőzés áll fenn.

Kezelés

A herpesz genitális semmiféle kezeléssel nem gyógyítható, viszont a betegség fellángolásának időtartama csökkenthető. A kezelés korán elkezdve a leghatékonyabb.

A vírusellenes szerek folyamatos kis adagban való alkalmazásával a kiújulások gyakorisága is visszaszorítható. E szerek hatására csökken az élő vírus terjedése a fekélyekről, aminek eredményeként az átvitel valószínűsége csekélyebb. A szer továbbá csökkenti az első elváltozás tüneteinek súlyosságát. Az első elváltozás korai kezelésével sem lehet azonban megelőzni a további kiújulásokat.

Azok az egyének, akiknek kórelőzményében herpeszes fertőzés szerepel, nemi partnerüknek átadhatják a fertőzést anélkül, hogy észlelnék saját elváltozásukat.

"bőrgyógyász olyat mondott, hogy ne is tegyek említést róla..."

Az a bőrgyógyász aki kezelt és ilyet mondott, az nem nórmális!!! Egy barom.

Dr. Bóday László

2008. jún. 22. 21:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Mindenképp TISZTELD meg a párod azzal,hogy elmondod neki.Ha nem érti meg nem is igazán akar téged.

Sajnos tudom milyen ez. Szerencsére nekem már nincs ilyen problémám. Én is átestem ezen kb 10 éve. Akkor volt virus ölő gyógyszer amiről azt mondták 95%-ban hatásos. Csak épp az immunrednszernek és a májnak is nagyágyú. Akkor egy kúra 3-4 ezer volt ( A fizum meg 30)

Kérdezd meg a bőrgyógyászt létezik-e ilyen szer érdemes esetleg befektetni.

2008. jún. 22. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ne a bőr- és nemibeteggondozóban derüljön ki, mert igen hamar rá fog jönni, kitől kapta...
2010. jan. 5. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!