Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Az igaz, hogy ha életemben...

Az igaz, hogy ha életemben egyszer kijött rajtam a genitalis herpesz, akkor egész további életemben csakis óvszerben szexelhetek?

Figyelt kérdés
Életemben egyszer jött ki rajtam ez a herpeszfajta.Azóta csak gumiban szexeltem másokra való tekintettel. Ha védekezés nélkül szeretkeznék, tuti hogy átadom akkor is, ha rajtam már évek óta nincs tünet?
2009. nov. 5. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:

A herpesz egy vírus, amit igen, tovább adhatsz másoknak is. Azonban ez a vírus minden emberben előfordul, kisebb mennyiségben, ami nem okoz fertőzést. Van, amikor el tud szaporodni és akkor jön szó szerint a bibi. Ha egyszer elkaptál már herpesz vírusos fertőzést, akkor te már sokkal veszélyeztetettebb vagy, azaz könnyen kiújulhat.

Nagyon figyelemreméltó és becsületes dolog tőled, hogy így figyelsz a partnereidre!

Én azt mondom, hogy nem kell örökké óvszerben szeretkezned, de az alkalmi partnerekkel igen. Fontos, hogy (ha van) hívd fel a párod figyelmét a korábbi fertőzésedre, de ha mint mondtad, évek óta tünet mentes vagy, akkor további figyelemmel megakadályozhatod, hogy megfertőzd a párod/partnered.

2009. nov. 5. 12:49
 2/6 anonim ***** válasza:

csak akkor adod át, ha éppen kijöttek rajtad a szemölcsök. ha nincs semmilyen tüneted, akkor nem adod át a partnerednek.

azt viszont úgyis észreveszed, ha kijön.

amúgy olyanis simán van, h életedben eccer kijön, aztán soha többé nem. mint ahogyan az első is mondta, kismértékben ez mindenkiben bennevan....mint a hüvelygomba, elég egy stresszesebb időszak, ha fogékony vagy rá, kifog jönni. de lehet h soha többé...

2009. nov. 5. 13:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem is így van, én is herpeszes "vagyok".A párom tud róla,már fél évvel az előtt együtt voltunk, mikor először kijött,szerintem a koliban kaphattam el, a nagyszerű higiéniás körülmények miatt :S, mert mással nem voltam.Most már több mint egy éve vagyunk együtt, tisztában van vele, hogy előbb utóbb ő is el fogja kapni, mi is gumit használunk, mert én nem szedek fogamzásgátlót.Nem szeretném megfertőzni, de lehet, hogy egyszer megesik majd, nálam sem jött ki újra szerencsére :).
2009. nov. 5. 13:07
 4/6 anonim ***** válasza:

A genitális herpesz logikája ugyanaz, mint az ajak herpeszé: csak olyankor fertőzöl, amikor éppen aktív a vírus és kiütéses vagy. Ilyenkor még óvszerben is óvatosan szexeljetek, hiszen akár kézzel is átviheted a partneredre a fertőzést. Ha azonban teljesen tünetmentes vagy, nem fogod megfertőzni gumi nélkül sem.

Ha mégis kétségeid lennének, nyugodtan kérdezzétek meg egy urológustól vagy párod nőgyógyászától.

2009. nov. 5. 15:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hmm..hát én azért megnézném azt, aki akkor szexel, ha épp aktív a herpesze,mert baromira fáj!!!Szerintem az utolsó dolog, ami ilyenkor az ember eszébe jut :S
2009. nov. 6. 11:32
 6/6 anonim ***** válasza:
van ú.n.- "herpes in glans penis" is - azaz a penisz makkján is! Jót tehet a gyógyításban az aloe vera gél!!!
2012. máj. 26. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!