Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Attól erősödni fog az arcszőrz...

Attól erősödni fog az arcszőrzetem ha mindennap vagy gyakran borotválom? 18/F

Figyelt kérdés
Arcomon elég gyenge szőrzet van csak azt is inkább tapintással érzem. Szóval az segít ha sokat borotválom , akkor megerősödik? Elég gyerekes képem van jo lenne máshol nincs ilyen gondom:D Hogy tudok rajta segíteni? és milyen gyakorisággal?Tudom rossz lesz utána meg állandóan borotválni max szakállam lesz:D pls ne hurrogjatok le egyedül csak férfiasabbnak akarok kinézni.
2009. okt. 12. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
24%

Ha az arcszőrzeted még pelyhes persze borotválhatod de nem nem sok értelme van naponta, hiszen akkor szinte alig nő.

És a válasz IGEN! fog erősödni.

De genetika, hogy sűrű lesz e, vagy az arcon egy bizonyos helyen fog csak jobban nőni.

Ne várd annyira a borotválkozást, nagyon meg fogod unni!

2009. okt. 12. 19:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, szóval akkor milyen időközönként? 1 hét jó? És addigra csak nől v.mennyit:D Köszi a választ.
2009. okt. 12. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a RENDSZERES borotválástól erősödik a szőr csupán egy városi legenda.

Az első 1-2 alkalommal még ez megtörténhet, mivel ilyenkor még az első "hajtásait" borotválod le és a nagyon fiatal hajtás még lehet erőtlenebb, de a továbbiakban inkább tőled független biológiai tényezőktől fog függeni, hogy hogyan alakul a szőrzeted.

Olyan dolgok azért közrejátszhatnak, hogy a kinőtt szőr vége megtöredezhet, megkophat, a nap kiszívhatja a színét, míg ha lekapod akkor a vastag, frissen kinőtt, erős színű töve lesz elől, de ez egy ciklikus jelenség, ami minden borotválkozásnál megismétlődik, tehát nem egy folyamatos erősödésről van szó.

Óvatosan hozzátenném, hogy saját tapasztalataim alapján csak az amcsi filmekben macsó a borostás arc, a nők többsége jobban kedveli a rendszeresen borotvált, ápolt, sima arcú férfiakat.

2009. okt. 13. 19:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ tudom hogy mostanában nem anynira jön be a nők többségének, nem is úgy értettem hogy na szakállam lesz de szinte semmi nem látszik.....csúnyán kifejezve magam mint a babapopsi kb és zavar hogy 18 vok és nincs arcszőrzetem
2009. okt. 13. 19:25
 5/7 anonim ***** válasza:
24%

Első hozzászóló vagyok!

Én nem értek egyet azzal a városi legenda maszlaggal.

Én szintén saját tapasztalatból tudom, hogy a seregben egy év alatt látványosan erősödött a pelyhestől a bökőig.

Nekem anno heti egy borotválkozás bőven elég volt, az elején, aztán már mindennap kellett.

Úgyhogy kedves kérdező, a válaszom megint csak IGEN erősödni fog rendszeres borotválkozásnál.

Elég hülyén néznél ki 35 évesen pelyhedző szakállal.

Mivel el fogsz kezdeni majd egyszer borotválkozni, adja magát, hogy erősödni fog.

Jah és az Én barátnőm, imádja ha borostás az arcom. :D

2009. okt. 14. 16:55
 6/7 anonim ***** válasza:
87%

??

Nem nem nem és nem.

Nem a borotválkozástól erősödik a szőr, hanem a hormonoktól! Jól írta valaki, hogy max. csak az első 1-2 borotválkozásnál lesz látszatra erősebb, de az is csak azért, mivel a szőrszálat ugyebár félbevágod, így a vége bökősebb lesz.

2009. okt. 14. 18:43
 7/7 anonim válasza:
77%
Én minden reggel adok magamnak egy két pofont mindkét oldalra, majd rákiabálok a tükörre és várom, hogy sűrűsödjön. Mondjátok nyugodtan, hogy marhaság de nem nagyobb mint az a teória miszerint a sűrű borotválkozástól a szakáll is sűrűsödik. :D
2013. ápr. 2. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!