Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mütét után ez természetes?

Mütét után ez természetes?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Fitymafék műtét után 4nappal eléggé furcsa a helyzet. Tegnap vettem le a kötést.

A kötés levételnél nem volt vészes. Kicsi vérzés és kész. Jelenleg azonban a fityma vége fel van duzzadva, mint egy lufi. Puha, nem kemény. A fitymámá teljesen hátra van tolva. Mikor hozzá érek, akkor nem fáj, de nagyon nem szép. Ez a dagadás le fog lohadni? Jegelem a duzzanatot és megy a kamilla, betadine.

Nem vérzik, fáj túlzottan, nem váladékos a seb. Szóval nincs fertőzés, gyulladás szerintem.

Ez a duzzanat le fog lohadni? Vagy kezdjek el be..arni?

Lécci csak értelmes válaszokat és nem fujjolást és hasonlókat. Ez komoly gond és sok embernél előfordul.

2013. jún. 11. 18:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Már sokkal korábban is levehetted volna a kötést.A bőrt meg nyugodtan vissza is lehet húzni .Talán így még előbb is gyógyul .
2013. jún. 11. 18:58
 2/10 A kérdező kommentje:
Ezt a doki mondta. Felhívtam és mondta, hogy levehetem. Nem akarom vissza tolni, csak ha lejebb ment a duzzanat. Amúgy nem is menne könnyen így duzzadt állapotban.
2013. jún. 11. 19:03
 3/10 A kérdező kommentje:

Egyre jobban bánom, hogy megcsináltattam. Nem elég, hogy 2-er kellett egymás után műteni, mert elsőre bevérzett és egy napot a korházban aludtam vele. Nem, még kapok egy ilyet is. Mi jön még? Leszárad? :)

Engem még az ág is húz. Nem csoda, ha a kórházakat a temető kapujának tartom.

2013. jún. 11. 20:27
 4/10 anonim ***** válasza:

Hali!

Előszöris, nyugodj meg, és ne bánkódj, s okold magad, azzal semmire sem mész, és csak magadnak ártasz vele tökfölöslegesen! Igaz le7tél vna körültekintőbb, amielőtt nekifogtál volna ennek az egésznek, de ez most már mind1. A duzzadás nem mindenkinél fordul elő fitymaműtétek után, csak a műtöttek egy részénél. (Te épp kifogtad, beleestél... sajna. Ez van, el kell fogadni. :-T )

Kérdeznék párat.

_ Hány éves vagy? (Ezt azért igazán alapból is megír6tad volna...)

_ Milyen eszközzel műtöttek?

_ Vannak-e varratok?

_ Orvos mit mondott, mikortól és hogyan, mivel kezeld?

_ Előre próbáltad már húzni a fitymádat azóta?

_ Részleteznéd pontosabban, hogy mikor volt a második beavatkozás az elsöhöz képest, miért volt rá szükség, vmint hogy mely beavatkozáskor pontosan mi történt, mit csináltak?

_ Altattak, vagy érzéstelenítettek? Helyileg vagy epidurálisan? (gerincbe)

_ Utána miket éreztél a kötéslevételig?

_ Pontosan mikor is vetted le a kötést, és miért akkor, miért nem előbb? Orvossal mikor beszéltél telefonon és mi miatt hívtad fel őt?

Légyszi, a saját érdekedben MINDEN kérdésemre válaszolj!

Addigis légy nyugodt, és FEL A FEJJEL! Okés? :-)

Üdv: EE

2013. jún. 11. 20:58
 5/10 A kérdező kommentje:

24éves vagyok és a panasz úgy 8éve volt meg. Helyi érzéstelenítéssel műtöttek és hagyományos eszközökkel vágta meg az orvos. Igen, varrva van a seb. Az orvos azt mondta, hogy a kötés leszedése után kamilla teával borogassam és kenjem be Betadinnal naponta 2x-er.

Még nem erőltettem előre tolni. De szerintem nem is menne fel egykönnyen.....

A második beavatkozás kb. 2,5-3órával az első előtt volt. Hely érzéstelenítés volt. Az volt a gond, hogy egy helyen nem jól varta össze és így megindult egy nem várt vérzés. Arra a helyte kellett egy kis öltést rakni. Pont oda, ahol be is dagadt nagyon a fityma. Itt kaptam még egy injekciót és plusz két öltést. A kötés felrakásakor erősen meg lett nyomva, így véraláfutások is vannak. Nem volt különösebb panaszom a kötés levételig. Szokásos sebválladék volt. A levételt követően egy órára rá kezdett feldagadni.

Nem számított senki arra, hogy ez így lesz. Az ambuláns lapon nem is volt kontroll feltüntetve. Másnap reggel a viziten megnézte egy másik doki és mondta, hogy maradjon még a kötés. Mondták, hogy hétfőn hívjam fel az orvost és kérdezzem meg, mi legyen. Mondta, hogy vegyem le. Munka után hazamentem és egyből így tettem+kezelés (kamilla+betadin)

Szóval mindent az orvosok tanácsa szerint tettem. De úgy, hogy feldagadt nehezen jártam, mert folyamatosan ingerelte a combom a duzzadt részt. Így haza jöttem és betegszabin vagyok.

Most mit csinálak? Le fog lohadni a duzzanat? Vagy erre is kell beavatkozás, gyógyszer? Menjek egyből vele dokihoz? Mik a tanácsaitok?

Légy szíves segítstek, mert nagyon kétségbe vagyok esve.

2013. jún. 11. 21:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Plusz info. Nem tolható előrre. Ránézés alapján is láttam, mert nagyon fel van dagadva.
2013. jún. 11. 22:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Hali!

Hát ez igencsak nem jó hír, és nagyon olyan érzésem van, hogy az előre- ill. körültájékozatlanságod, felkészületlenséged a műtétre most megbosszulja magát! (Nem győzöm eleget hangsúlyozni, nem elég húzni-halasztani, majd nekibátorodni a műtétnek! Azt ésszerűen meg is kell szervezni, fel is kell rá készülni, vmint a nem várt cselekményekre is! (( :-o )

'

Ez még sajna egy darabig márpedig ilyen lesz. Segít7sz magadon ruhába tekert jegeléssel, vmint TETRAN kenőccsel/OXYCORT sprayjel (utóbbi VényKöteles! :-o ), ezek jól lehúzzák a gyulladást, az viszont aggasztó, hogy nem tudod előrehúzni a fitymádat. Nem tixta továbbá az sem, hogy van-e fitymaszűkületed, vagy nincs!?

De látom, itt még sztem lesznek kérdések a részedről, s a részemről egyaránt, szóval sztem jobb lenne ezt >>privin át >>SkyPE-on átbexélni, ill. a felduzzadt részt vhogy megmutatni.

Üdv: EE

2013. jún. 11. 23:26
 8/10 A kérdező kommentje:
A szűkülettel nincs gond. Mikor felhúztam anno a fék végéig, akkor még lehetett emelni a fitymán. Szóval a fékkel volt itt gond. És azért két doki is megnézte és azt egyik sem diagnosztizálta.
2013. jún. 12. 00:03
 9/10 anonim ***** válasza:
szerintem nem kell aggódni, mutasd meg az orvosnak és kész.
2013. jún. 12. 17:42
 10/10 A kérdező kommentje:

Megmutattam és amúgy nem is sokat agyalt.

Megnézte és mondta, hogy csúnya és ez ödéma inkább, mint gyulladás. Ugyan azzal a lendülettel szétnyomta a megduzzadt részt és visszahelyezte a bőrt a makkra.

Mondta, hogy ma ne matassam, ne húzzam semerre sem. Még duzzadt lesz, de 1-2 nap és lelohad.

Azt mondta, hogy sokáig maradt a bőr a makk mögött és hogy van egy enyhe fitmya szűkületem. És ezért mikor este alvás közben hátra csúszott a műtétéi bedagadástól, akkor sokáig volt ott és ödémám lett.

Mondta, hogy nem lesz gáz. A varratok bíztatóak és nincs gond. Két hét múlva menjek vissza kontrollra.

A varratok kihullása után ajánlja a fitymatornát és azzal megoldható a minimális szűkület. Addig csak a kezelés idejére maradjon hátul teljesen a bőr.

Továbbá ajánlott lidokain kenőcsöt, ha a makk a gyógyulás után is kicsit érzékenyebb maradt.

A doki, aki műtött magánrendelésben fogadott. Elég ideges és fáradt voltam, mikor bementem. A beavatkozás után beszéltünk még 4-5percet és bíztatott.

Mondta, hogy nem lesz baj, de ne aggódjak.

2013. jún. 12. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!