Mütét után ez természetes?
Sziasztok. Fitymafék műtét után 4nappal eléggé furcsa a helyzet. Tegnap vettem le a kötést.
A kötés levételnél nem volt vészes. Kicsi vérzés és kész. Jelenleg azonban a fityma vége fel van duzzadva, mint egy lufi. Puha, nem kemény. A fitymámá teljesen hátra van tolva. Mikor hozzá érek, akkor nem fáj, de nagyon nem szép. Ez a dagadás le fog lohadni? Jegelem a duzzanatot és megy a kamilla, betadine.
Nem vérzik, fáj túlzottan, nem váladékos a seb. Szóval nincs fertőzés, gyulladás szerintem.
Ez a duzzanat le fog lohadni? Vagy kezdjek el be..arni?
Lécci csak értelmes válaszokat és nem fujjolást és hasonlókat. Ez komoly gond és sok embernél előfordul.
Egyre jobban bánom, hogy megcsináltattam. Nem elég, hogy 2-er kellett egymás után műteni, mert elsőre bevérzett és egy napot a korházban aludtam vele. Nem, még kapok egy ilyet is. Mi jön még? Leszárad? :)
Engem még az ág is húz. Nem csoda, ha a kórházakat a temető kapujának tartom.
Hali!
Előszöris, nyugodj meg, és ne bánkódj, s okold magad, azzal semmire sem mész, és csak magadnak ártasz vele tökfölöslegesen! Igaz le7tél vna körültekintőbb, amielőtt nekifogtál volna ennek az egésznek, de ez most már mind1. A duzzadás nem mindenkinél fordul elő fitymaműtétek után, csak a műtöttek egy részénél. (Te épp kifogtad, beleestél... sajna. Ez van, el kell fogadni. :-T )
Kérdeznék párat.
_ Hány éves vagy? (Ezt azért igazán alapból is megír6tad volna...)
_ Milyen eszközzel műtöttek?
_ Vannak-e varratok?
_ Orvos mit mondott, mikortól és hogyan, mivel kezeld?
_ Előre próbáltad már húzni a fitymádat azóta?
_ Részleteznéd pontosabban, hogy mikor volt a második beavatkozás az elsöhöz képest, miért volt rá szükség, vmint hogy mely beavatkozáskor pontosan mi történt, mit csináltak?
_ Altattak, vagy érzéstelenítettek? Helyileg vagy epidurálisan? (gerincbe)
_ Utána miket éreztél a kötéslevételig?
_ Pontosan mikor is vetted le a kötést, és miért akkor, miért nem előbb? Orvossal mikor beszéltél telefonon és mi miatt hívtad fel őt?
Légyszi, a saját érdekedben MINDEN kérdésemre válaszolj!
Addigis légy nyugodt, és FEL A FEJJEL! Okés? :-)
Üdv: EE
24éves vagyok és a panasz úgy 8éve volt meg. Helyi érzéstelenítéssel műtöttek és hagyományos eszközökkel vágta meg az orvos. Igen, varrva van a seb. Az orvos azt mondta, hogy a kötés leszedése után kamilla teával borogassam és kenjem be Betadinnal naponta 2x-er.
Még nem erőltettem előre tolni. De szerintem nem is menne fel egykönnyen.....
A második beavatkozás kb. 2,5-3órával az első előtt volt. Hely érzéstelenítés volt. Az volt a gond, hogy egy helyen nem jól varta össze és így megindult egy nem várt vérzés. Arra a helyte kellett egy kis öltést rakni. Pont oda, ahol be is dagadt nagyon a fityma. Itt kaptam még egy injekciót és plusz két öltést. A kötés felrakásakor erősen meg lett nyomva, így véraláfutások is vannak. Nem volt különösebb panaszom a kötés levételig. Szokásos sebválladék volt. A levételt követően egy órára rá kezdett feldagadni.
Nem számított senki arra, hogy ez így lesz. Az ambuláns lapon nem is volt kontroll feltüntetve. Másnap reggel a viziten megnézte egy másik doki és mondta, hogy maradjon még a kötés. Mondták, hogy hétfőn hívjam fel az orvost és kérdezzem meg, mi legyen. Mondta, hogy vegyem le. Munka után hazamentem és egyből így tettem+kezelés (kamilla+betadin)
Szóval mindent az orvosok tanácsa szerint tettem. De úgy, hogy feldagadt nehezen jártam, mert folyamatosan ingerelte a combom a duzzadt részt. Így haza jöttem és betegszabin vagyok.
Most mit csinálak? Le fog lohadni a duzzanat? Vagy erre is kell beavatkozás, gyógyszer? Menjek egyből vele dokihoz? Mik a tanácsaitok?
Légy szíves segítstek, mert nagyon kétségbe vagyok esve.
Hali!
Hát ez igencsak nem jó hír, és nagyon olyan érzésem van, hogy az előre- ill. körültájékozatlanságod, felkészületlenséged a műtétre most megbosszulja magát! (Nem győzöm eleget hangsúlyozni, nem elég húzni-halasztani, majd nekibátorodni a műtétnek! Azt ésszerűen meg is kell szervezni, fel is kell rá készülni, vmint a nem várt cselekményekre is! (( :-o )
'
Ez még sajna egy darabig márpedig ilyen lesz. Segít7sz magadon ruhába tekert jegeléssel, vmint TETRAN kenőccsel/OXYCORT sprayjel (utóbbi VényKöteles! :-o ), ezek jól lehúzzák a gyulladást, az viszont aggasztó, hogy nem tudod előrehúzni a fitymádat. Nem tixta továbbá az sem, hogy van-e fitymaszűkületed, vagy nincs!?
De látom, itt még sztem lesznek kérdések a részedről, s a részemről egyaránt, szóval sztem jobb lenne ezt >>privin át >>SkyPE-on átbexélni, ill. a felduzzadt részt vhogy megmutatni.
Üdv: EE
Megmutattam és amúgy nem is sokat agyalt.
Megnézte és mondta, hogy csúnya és ez ödéma inkább, mint gyulladás. Ugyan azzal a lendülettel szétnyomta a megduzzadt részt és visszahelyezte a bőrt a makkra.
Mondta, hogy ma ne matassam, ne húzzam semerre sem. Még duzzadt lesz, de 1-2 nap és lelohad.
Azt mondta, hogy sokáig maradt a bőr a makk mögött és hogy van egy enyhe fitmya szűkületem. És ezért mikor este alvás közben hátra csúszott a műtétéi bedagadástól, akkor sokáig volt ott és ödémám lett.
Mondta, hogy nem lesz gáz. A varratok bíztatóak és nincs gond. Két hét múlva menjek vissza kontrollra.
A varratok kihullása után ajánlja a fitymatornát és azzal megoldható a minimális szűkület. Addig csak a kezelés idejére maradjon hátul teljesen a bőr.
Továbbá ajánlott lidokain kenőcsöt, ha a makk a gyógyulás után is kicsit érzékenyebb maradt.
A doki, aki műtött magánrendelésben fogadott. Elég ideges és fáradt voltam, mikor bementem. A beavatkozás után beszéltünk még 4-5percet és bíztatott.
Mondta, hogy nem lesz baj, de ne aggódjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!