Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Rivotril gyógyszertől lesznek...

Rivotril gyógyszertől lesznek merevedési zavaraim?

Figyelt kérdés

A doki fölírt 2 mg-st. 1/2+1/2+1-tehát ez 3 mg naponta.

Egy hónapra írta föl.Azután vizsgálat.

Lesznek e merevedési gondjaim?

2013. máj. 29. 03:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

reggel: 2mg/2=1mg

délben: 2mg/2=1mg

este: 2mg/1=2mg

Ez nem 4 mg lenne?

2013. máj. 31. 10:22
 12/14 anonim ***** válasza:
Az antidepresszánst is megfogadom, biztos hogy azért depressziós az ember mert nem eszik antidepresszánst. Ez egyértelmű, és az evolúció mostanság jutott el odáig, hogy antidepresszánsokat szintetizálunk. Lombikokban, ez technikai evolúció. Biztos jó ötlet, hülyeség volna a depresszió okait kezelni, megszüntetni.
2013. máj. 31. 11:14
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves Harcművész!

Megint nem értek egyet a hozzászólásoddal. Remélem, hogy ezzel egy szép hosszú vitát nyitunnk, amivel rendezni fogjuk a tudatlanságod egy részét. (egy pszichológus írta táplálkozási szakértő nem éppen hiteles)

"Az antidepresszánst is megfogadom, biztos hogy azért depressziós az ember mert nem eszik antidepresszánst."

Vannak olyan események, amikor a depresszió kialakul. Mindegy, hogy paleolit, vagy sem.

"Ez egyértelmű, és az evolúció mostanság jutott el odáig, hogy antidepresszánsokat szintetizálunk."

Szerinted ha elmész a fogorvoshoz, mert kitörték a fogad (bocs, egy paleolitosnak nem lesz lyukas foga, még fejlődési rendellenesség esetében sem), akkor egy természetes gyógynövénnyel érzéstelenítik el a kezelendő területet?

Az én orvosom javasolja a citromfű-komló tea folyamatos esti fogyasztását, de a szükség esetére írt fel 0,5-ös Rivotrilt, aminek a felét kell bevenni, ha nem tudok elaludni. Ez így megy már három éve, és még az 50szemes Rivotrilból 40szem maradt még, tehát összesen 20 alkalommal vettem igénybe a gyógyszeres megoldást. Az orvosom azt mondta, hogy nem fog felírni nekem több nyugtatót, mert ha ilyen hatáásos a gyógytea nekem, akkor nagyon jó, és példálózni fog velem :)

"Lombikokban, ez technikai evolúció. Biztos jó ötlet, hülyeség volna a depresszió okait kezelni, megszüntetni."

A pszichiáterek gyógyszeres terápia alatt javasolják a pszichológus látogatását, elő is jegyzenek oda. Az antidepresszáns kúra általában a problémától függően olyan fél év szokott lenni. Bár csak pszichológussal könnyebb lenne, de így gyorsabb, ami néha nagyon jó (pl. nyaralás előtt)

2013. máj. 31. 11:51
 14/14 anonim ***** válasza:

"Bár csak pszichológussal könnyebb lenne, de így gyorsabb, ami néha nagyon jó (pl. nyaralás előtt)"

Mekiben ebédelni is könnyű. Vállaljuk a következményeket?

"Az én orvosom javasolja a citromfű-komló tea folyamatos esti fogyasztását, de a szükség esetére írt fel 0,5-ös Rivotrilt,"

És meddig fogsz gyógynövényeket vagy alkalmanként gyógyszert szedni? Ez a terv a jövőre? Ez volt a pakliban fogantatásodkor? Nincs megoldás? Én nem látom megoldásnak a citromfüvet és a komlót ha azt örökké használni kell. Akkor valami nem jó.

Fogorvos: érzésteleníteni akupunktúrával is lehet. Megint az egyszerűség: több ember tud érzéstelenítő gyógyszert felírni/adni mint gyógyszer nélkül érzésteleníteni. Erre nem tudok mit mondani, tanítani kellene az akupunktúra alkalmazását. Ha már van ilyen tudás.. miért hagyják kihasználatlanul?

"Vannak olyan események, amikor a depresszió kialakul. Mindegy, hogy paleolit, vagy sem. "

De milyen esemény? A depressziónak kellene legyen igazi oka. Ha lelki, akkor azt kell hatékonyan kezelni, ha biológiai (d-vitamin alacsony szintje?) akkor azt kell kezelni, mígnem helyreáll az egyensúly.

Nyilvánvaló hogy nem vagyok szakértő. Nem is állítottam az ellenkezőjét. De nehezen hiszek benne, hogy a 'szakértők' nem a könnyebb utat választják és ezért használnak gyógyszert valódi gyógyítás helyett.

Nem tudom azt állítani, hogy sosem kell gyógyszer (antidep, rivo) de ha beteg vagyok, akkor nem egy olyan szer kell ami mondjuk erősíti az öngyilkossági hajlamot az logikusnak tűnik.

Az érvem pedig primitív, egyszerű de mégis elgondolkodtató. Nem a gyógyszer hiányától vagyok beteg. Akkor miért gyógyszert akarunk a testembe juttatni? Oké, akut kezelés, rendben. És azután?

Elméleti vitának szánom az egészet, senkit sem beszélnék le a gyógyszeréről. De egészségesebb szemléletnek tartom ha valaki mondjuk nem kockáztatja a testi egészségét bizonyos gyógyszerek elkerülhető (!) szedésével.

A kérdés az, hogy elkerülhető-e. Most erre ki meri kijelenteni hogy bizony egy antidepresszáns vagy egy erős nyugtató az elkerülhetetlen? Inkább kényelmes.. na ez az ami nekem nem tetszik.

2013. máj. 31. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!