Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Pár nap múlva körül fognak...

Pár nap múlva körül fognak metélni. Mire számíthatok az első napokban?

Figyelt kérdés
Boxerban vagy fecskében érdemes távozni a kórházból? Mármint hogy szoros alsót hordjak inkább? És biztosan hazaengednek majd a műtét napján, vagy lehet, hogy bent fognak tartani? Olyanok írjanak, akik már átestek ezen a műtéten. Tényleg fájdalmas a műtét? Egy barátom szerint már most érdemes elkezdeni a kamillás fürdetést, mert az nem árt azt mondja. Szerintetek se? Bármilyen segítő hozzászólást szívesen olvasok. :) Am 21 vagyok.

2013. ápr. 29. 19:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%

Hali!

Azzal valóban hülyeséget csináltál, hogy évekig hallgattál róla, most meg átesve a lónak a túlsó oldalára TKM-re mész! Kicsit keresel könnyebben rátalál6sz olyan módszerekre, amik -- ha alkalmas a fitymád -- működ7nének, akár parafimózis esetén. Nem tudom, próbálkoztál-e vmilyen módszerrel? (Én is számos ilyen topikot írtam tele, viszont néma kölöknek anyja se érti a szavát! :-o )

És még mindig nem lenne késő, ha egy kicsit eszesebb vagy. Csak a sok, hosszú időn át való hallgatás, titkolózás oda vezet, hogy egy idő után annyira félsz a nemtudodmitől... (szégyellős vagy, gáznak érzed a témátI mert a fütyit érinti, önértékelési zavarok ill. problémák, fájni fog,... műteni fogják...AZT,, milyen lex a doki, stb.)...

Elveszíted egy idő után a kontrollt a...

"-- Nem merek! Félek!"-- fölött, rád tör a kapuzárási pánik, hogy esetleg így maradsz... örökre, és már NEM MARAD 1XŰEN VESZÍTENIVALÓD!!! :-o Átesel a lónak a túlsó oldalára, és onnantól már csúzda egyenesen a TKM-be, ami vagy megváltás lex, vagy még rosszabb. Pontosan tudom én, milyen könnyű itt nekem bexélnem, és mennyire könnyű más farkával játszani, és hidd el, KIÁBRÁNDÍTÓ! Bőőven tudnék neked mesélni! :-o

Mindez a gyáva ónmagad hibája, hogy idecsúsztál, és nem tudom, ha most én jönnék neked az alternatív megoldásokkal ennyire közel a műtéthez, vajon megmentenélek egy rosszabbtól, vagy csak ártanék neked azzal, hogy érted kapok, ne csússz tovább! :-o

Volt már, aki a műtőasztalra nem feküdt fel, miután beszéltünk, (súlyos parafimózissal is volt ilyen,) és sikerült más alternatívával megoldani a baját, ami nem a TKM. Az uccsó pillanatban ADOTT MAGÁNAK EGY ESÉLYT ÉS BEJÖTT! :-o

(Könnyen megle7ett volna az is, hogy "le is út", DE Ő ÖSSZESZEDTE A MARADÉK BÁTORSÁGÁT, ÉS MEGPRÓBÁLTUNK VMIT A VÉGLEGES ELŐTT! :-o

(Ez mjuk a rögösebbik út, és nincs garancia a sikerre, ahogyan a TKM-nél sincs, hogy az sikerül olyanra, amilyenre szeretnéd, vagy hogy fogod tudni tolerálni a fedetlen makkot.)

(A GYÁVASÁG IDE VEZET: LÚZERRÉ TESZ ÉS MEGVÁRATJA VELED, MÍG A HELYZET MENT7ETLENNÉ VÁLIK! :-o )

Mondanám, hogy segítenék, de ez nélküled nem megy, uakkor semmi garancia nincs semmelyik mód választása esetén sem a sikerre!

Üdv: EE

2013. máj. 5. 13:29
 12/18 anonim ***** válasza:
54%

Hali!

Szerintem szoros alsót vegyél fel! Mivel be lesz kötve, nem a makkod fog fájni (ha fog), hanem az egész, ahogy hozzáér bármi. Én egy bővebb farmert vittem + szoros alsót, de felvenni alig bírtam.

Amúgy nekem pont fordítva volt, mint a legtöbbeknél: sokaknál a műtét nem fáj, utána viszont a gyógyulás, vizelés nehéz, lassú és fájdalmas, nekem viszont a műtét fájt, de a gyógyulás könnyű volt. Jobban jártam így, hogy az alatt a ~40 perc alatt volt némi fájdalom (aminél szóltam is a dokinak, és adott is plusz érzéstelenítőt), mint hogy hetekig szenvedjek.

Aki írta, hogy senkit nem engednek haza a műtét után, hülyeség... Pont hogy nagyon kevés embert engednek haza csak másnap. Altatásnál van hogy ott tartanak, de ha helyi érzéstelenítéssel csinálják, szinte biztos, hogy hazaengednek. Valami komolyabb bajnak kell történnie, hogy ott tartsanak.

A kamillás fürdetés szerintem nem árthat a műtét előtt, mert ha van egy kis gyulladás, lehúzhatja/csökkentheti, és ha a műtétkor be van gyulladva, nagyobb az esély rá, hogy érzel majd fájdalmat a műtétkor. Nekem 1 vágás volt amit úgy gyakorlatilag teljesen éreztem, mondta is a doki, hogy ott elég heges volt a fitymám.

A beleegyező nyilatkozathoz én sem értem hogy minek tanú. Nekem is alá kellett írnom, de tanú nem kellett.

Amúgy műtét előtt kapsz majd egy nyugtató tablettát (D betűvel kezdődik a neve, de nem emlékszem a teljes nevére), nálam az volt a baj, hogy reggel 7-kor odaadták, mondták hogy vegyem be most, de csak délután 1-kor műtöttek, addigra már semmi hatása nem volt.. Olyan 8-11 -ig éreztem a hatását, kisebb elalvások, képzelgések, meg olyan "semmi nem érdekel" érzés.

Ha valami érdekel, privizz nyugodtan, fel a fejjel és sok sikert! :)

Üdv!

2013. máj. 5. 15:27
 13/18 anonim ***** válasza:
43%

@ Előző (#12-es)

A tabletta neve: Dormicum volt (nagy vszséggel.) :-)

Üdv: EE

2013. máj. 5. 15:55
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat! Kedden átestem a műtéten. A tervvel ellentétben nem körülmetélés volt, hanem fitymaplasztika, bár a korábban kapott műtéti papíromon circumisio állt, vagy valami ilyesmi. A műtét előtt azonban megbeszéltük a dokival, hogy megpróbálja az ékvágást, plusz meghosszabbítja a fitymafékem, és ha minden jól alakul, akkor nem lesz szükség a körülmetélésre. Az epikrízis így néz ki: "Relativ phimosis miatt phimoplasticat (Schlöffer), phrenulotomiát végeztünk. Eseménytelen postop. szak. " Jövőhéten megyek fonalszedésre. A műtét egyáltalán nem fájt. Észrevehetetlenül matattak ott lent, amíg én feküdtem. Már éppen meg akartam kérdezni, hogy mikor kezdik el, amikor közölték, hogy felülhetek. :) Még kötést sem kaptam. Most kamillázok + Betadinozok. Csak a tűszúrások helyei fájnak időnként. :) Húzogatni viszont még nem merem így két nappal a műtét után.
2013. máj. 9. 12:51
 15/18 A kérdező kommentje:
Egyébként reggel 8-ra kellett mennem. 9-kor hívtak be, és 9:30-kor jöttem ki a műtőből. Ezalatt a fél óra alatt 15 percig hozzám sem nyúltak, mert öltözködtek meg készülődtek csak a dokik. 11:30-kor pedig már kifelé sétáltam a kórházból. :)
2013. máj. 9. 12:56
 16/18 A kérdező kommentje:
Tudja valaki, hogy mi is az a Schlöffer?
2013. máj. 9. 12:57
 17/18 anonim ***** válasza:
62%
Na, te akkor jó hamar végeztél :) Amikor engem metéltek, 7-re kellett ott lenni, 9 körül benézett a doki a kórterembe, megbeszéltük még utoljára hogy akkor mi és hogy lesz, aztán olyan délután 1 óra előtt vittek át a műtőbe. Hol műtöttek egyébként? Jól vagy, minden ok?
2013. máj. 10. 08:14
 18/18 anonim ***** válasza:
62%

Örülök h sikeres volt a beavatkozás! :)

(Első válaszoló)

2013. máj. 18. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!