Relatív fitymaszűkület esetén mi a teendő? Normál állapotban tudom húzogatni a bőrt viszont merevedéskor nehezen húzom hátra és eléggé szorító érzést érzek.
A fitymaszűkületnek (akár relatív, akár valóságos) a megoldása a körülmetélés. A körülmetélés akkor jó, ha a teljes fityma eltávolításra kerül.
A legjobb, ha elmész a legközelebbi Urológia szakrendelésre, nem kell beutaló! Megvizsgálnak, és megmondják, hogy mit kell tenned.
Nemsokára fog írni egy elmebeteg "fitymarajongó" akinek elcseszték a farkát a "csonkítással", mert körülmetélték gyerekkorában, és ezt a mai napig nem tudta feldolgozni.
Kezeld megfelelően!
No nem én vagyok az elmebeteg fityma rajongó,nekem nem volt ilyen műtétem ,meg már nem is lesz . Lehet hogy csak
megoldásról tudsz,(1)de hála az orvostudománynak ,hogy már más megoldások is léteznek .Persze elszúrni mindent el lehet .Egy jó doki nem csak a testi megoldást látja maga
előtt,hanem igyekszik a legkisebb lelki törést is okozni.
Szerencsére ilyenek is vannak .
Látom kedvenc barátnénk megint jön a reklámmal meg a riogatással...
Szóval:
Van a körülmetélés, ami azt jelenti, hogy a fitymát levágják. Lehet „részleges” meg „teljes”, vagyis laza ill. feszes. Feszes KM-re általában nincs szükség, csak nagyon súlyos, heges esetekben, amikor a bőr teljes eltávolításával érhető csak el a kívánt eredmény. Ugyanakkor egy csomó orvos ezt preferálja, mert pl. nem ismer más módszert vagy leszarja az egészet.
Alapvetően ha valamivel baj van, akkor bőven elegendő csak a rossz részt eltávolítani.
Ugyanakkor vannak egyéb megoldások is: lehet fitymaplasztikához folyamodni, vagy egy egyszerű bemetszéssel javítani a szűkületen. Ezeknek az előnye a sokkal kisebb seb (ezzel a gyorsabb felépülés és a kisebb heg) valamint az, hogy a fitymád megmarad, így a makkod nem marad fedetlenül.
Általában, ha a szűkület csak annyiról szól, hogy szimplán szűk a nyílás, nincs kóros elváltozás, akkor a fityma – mint minden bőr – nyújtható, manuálisan edzhető. Érdemes előbb ezzel megpróbálkozni, aztán ha nem jársz sikerrel – márpedig ha rendszeresen csinálja az ember és odafigyeléssel akkor általában sikerrel is jár – a drasztikusabb beavatkozásokhoz folyamodni.
Az első válaszoló teljesen elmebeteg...nem érdemes adni a véleményére.
Relatív fitymaszűkület esetén egyáltalán nem szükséges a teljes fitymát eltávolítani. Nekem 5 hete volt részleges körülmetélésem hozzád hasonlóan relatív fitymaszűkülettel, bár nekem azért sokkal súlyosabb volt a helyzet, mert merev állapotban is teljesen befedte a makkot és még túl is nyúlt rajta. Most már teljesen oké minden. A makkot kb. 50-60%-ban fedi a fityma.
Privátban leírhatom a részleteket ha érdekel.
Relatív fitymaszűkület esetén az alább topikban találsz olyan alternatívákat, amelyek megoldhatják a problémádat, akár metélés nélkül is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!