Szerintetek lehet baj abból, hogy mikor a fürdetés van a kistesómnál, és a nagyszüleimnél vagyunk, akkor a nagyim mindig felhúzatja vele a fitymát, és amig a kádban ül, végig úgy van neki?
10-es személyeskedik a fene
és pisiléskor hátra kell húzni, és lerázni róla az utolsó cseppet, hogy ne kerüljön a fityma alá, ez egyszerűen tisztasági kérdés
Én sem hiszem, hogy "kell". Vannak, akik így tanulták, vannak akik amúgy. Teljesen természetes és normális, hogy a fityma rajta van a makkon pisiléskor, lehet, hogy a mai "jaj de higiénikus" világban nem menő, de valahogy mégis túlélt az emberiség ki tudja hány évezredet...
Kisgyereknél meg abszolút felesleges. Hátrahúzkodni akkor kell kb. elkezdeni neki (ill. megtanítani, hogy az jó, ha megmosdik alatta), amikor már szobatiszta, addig a fityma (letapadásostul, mindenestül) jól védi a makkot a pelusban történő dolgoktól.
14-es ebből a megközelítésből WC után és evés előtt sem kell kezet mosni (és így tanítani a gyereket), mert azt is túlélte eddig az emberiség
senkit nem akarok meggyőzni erről, mindenkinek saját ügye ... a pelusos dolgot meg nem is értem, mert arról szó nem volt, hogy a pelusba úgy csomagold be, hogy hátra van húzva, ami egyébként nem is maradna úgy (férfi vagyok négy fiúval - ezt csak azért, hogy nem csak okoskodok)
Bocs, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, te meg sikeresen félreértettél :)
Lényeg, hogy azt látom itt elég gyakran, hogy még egy éves sincs a gyerek és már aggódnak a szülők, hogy jajúristen, a gyereknek hátra kell tudni húzni a fitymáját – annak akkor és ott az a dolga, hogy ott legyen. Nem a semmiért van alapjáratban letapadva (persze, nyilván nem az evolúció hozta úgy, hogy ez jó „védelem” a pelusban is, de a letapadt és többé-kevésbé szűk fityma igazából megvédi a makkot). Persze az rendjén van, hogy minél előbb legyen túl a gyerek rajta és működjön neki a micsodája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!