Körülmetélést követően a varratok kiesése után miért nem nyilvánítható gyógyultnak a szerszám?
Hali!
˙
Azért, mert kben szétnyílik a seb! :-o
Ne gondold azt, hogy a területet azonnal strapának le7 alávetni.
Ne feledd,... 2 hét annyira azért nem sok idő, hogy a műtött terület meg is erősödjön!
˙
A varratok segítenek BEINDÍTANI azt a folyamatot, amit gyógyulásnak nevezünk, azzal, hogy összefogja az elvágott széleket, így könnyebb a területnek megkönnyíteni az összeforrást. A seb azalatt var-asodik. Amint a szervezet már képes magától folytatni ezt, az orvos által beültetett varratokra már semmi szükség nem lex, optimális esetben 2-3 hét alatt maguktól ki kell, hogy hulljanak, azonban ezzel a gyógyulási folyamat még nem ért véget. A területnek MEG is KELL ERŐSÖDNI, erősebben össze kell forrnia, a felszínnek hámosodnia kell, akkor is, ha az RKM-edet/a TKM-edet lézerrel végezték! Ha most te beveted élesben, és az aktussal akármennyire is vigyáztok, azért azt mégsem le7 lehelletenyhén csinálni, a több hét alatt, széép lassan elindult és felépült folyamat egyetlen szempillantás alatt szétszakad6, s vele együtt a látvány mind2töket sokkol6!
Ezért ne strapáld még idő előtt! Légy türelmes(ebb) és tartsd be azt a kb. 6 hetet!
Mert ha a seb szétnyílik, magadra vet7sz, a gyógyulási időd meg nem 6 hét lesz onnantól, hanem ki tudja mennyi? :-o
˙
_ Am. hány éves vagy és mikor volt a műtét?
_ Részleges volt (RKM) vagy Teljes (TKM)?
Üdv: EE
Köszönöm a válaszokat.
Hallgatok az orvosra mert mégis csak ő az orvos, így nem terveztem,hogy a varratok kiesése után én leszek a helyi bika.
Csupán érdekelt a válasz, azt hittem ez után még lehet valami kellemetlen folyamat, de úgy gondolom ha a varratok kiestek és a makk hozzászokott a gatyához már jobb lesz.
Persze a megszokáshoz is még kell egy kis idő,tudom hogy nem úgy megy az.Az is lesz vagy egy hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!