Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » A jövőhéten fognak körülmetéln...

A jövőhéten fognak körülmetélni, megborotválkozzak odalent?

Figyelt kérdés
A műtét előtt leborotválják vagy nem baj ha nincs megborotválva?

2012. nov. 4. 13:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kell. Csak a péniszed lesz szabadon, a többi területet sterilen letakarják. Ha esetleg van a fitymádon is szőrszál, majd leszedik ha kell.
2012. nov. 4. 15:27
 2/7 anonim ***** válasza:
6%

Hali!

Sztem inkább borotválkozz meg otthon, hacsak nem szeretnéd, hogy megborotváljanak, ált. szárazon. Persze ez a belátásodra van bízva. Engem amikor műtöttek ágyéknál a kórházban műtét előtt közvetlenül borotváltak le. Nem volt a legkellemetlenebb, de azért egy borotválkozásról azt glom, hogy mégiscsak egy személyes szokás. :-)

Am. miért műtenek? Fitymaszűkület miatt, és mert az orvos ezt mondta, vagy azért mert te akarod, és ezt TE választottad, nem az orvos döntötte el helyetted? Vagy mit szeretnél szíved szerint?

Hány éves vagy?

Üdv: EE

2012. nov. 4. 17:18
 3/7 A kérdező kommentje:

A saját döntésem.

Úgymond "vallási okokból" is, mert ugyan nem tartom a vallást, de a családom egyik fele muszlim és mivel fitymaszűkületem lett így gondoltam nem jelent problémát, az orvos javasolta én pedig elfogadtam, megbeszéltük az időpontot.

Mivel van a családban olyan aki már elég idős volt mikor elvégezték rajta a műtétet (tizenéves korában) ezért sok hasznos tanáccsal tud majd segíteni.

Értelmező szótár:

Fitymaszűkületem LETT: elég szűk volt és a gyerekorvos figyelmeztette a szüleimet,hogy ez így beszűkülhet, ám mivel 15 éves koromig fájdalommal ugyan,de tudtam használni nem is érdekelt, ezután beszűkült.Most 18 vagyok, és főként egy lány miatt (meg mert muszáj) úgy döntöttem,hogy most műthetnek.

2012. nov. 4. 17:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak ha azon a területen van, azt leszedheted.
2012. nov. 4. 18:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem muszáj leborotválni ha nem akarod. Max egy ollóval nyírd rövidebbre a szőrt. Előtte úgyis fertőtlenítik a területet. A fitymán nem szokott szőr lenni. Egyébként azért érdemes megkurtítani a szőrt, hogy a kötésbe ne ragadjon bele. Ha mégis leborotválod madadnak, akkor legalább az orvos látja, hogy "készültél" a műtétre!

Sok sikert és bátorság!

2012. nov. 5. 10:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ne borotváld le, csak nyírd le rövidre ! Az azért jó mert nem ragad bele a kötésbe, viszont látják meddig ér a szőr a tövén, és nem "húzzák túl" a fitymád a metszés előtt, tehát nem vágnak le túl sok fitymát csak amennyit kell. Én rövidre vágnám, de nem borotválnám le.
2012. nov. 6. 19:15
 7/7 anonim ***** válasza:
23%
Remélem kérdező, hogy a gyerekedet majd nem akarod csonkoltatni.... én pl nagyon rosszul jártam vele :(
2013. jan. 8. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!