Tudnátok sürgősen tanácsod adni, fontos!?
A barátom már egy jó hosszú ideje tartó, gyakori lábzsibbadása van, ami főként rövid ideig tartó ülésnél, egy helyben való állásnál jelentkezik gyakran, de egyéb helyzetekben is. Szerinte majd elfog múlni, de én aggódom érte..
Másrészt szintén egy hosszú ideje tartó hasi fájdalmakkal küzd, amivel már volt orvosnál kisebb kivizsgáláson, de semmit nem találtak nála. Azt olvastam hogy a lábzsibbadás esetleg májproblémákat rejthet, de ez elég labilis.
Szerintetek ez a két dolog összefügghet? Mit tanácsolnátok, hogyan segíthetnék rajta, mit tegyek?( Az alkoholfogyasztásánál azért megvan a napi 1,5 liter, talán ez is baj lehet.)

Távgyógyítással ez nem fog menni, küldd el orvoshoz.
(Napi másfél liter alkohol??? :-O)

A lábujjak zsibbadása porckorong sérvet jelez .
A gerincben deréktől lefelé valamelyik erősen kopásnak indul . Ennek hatása aztán lefelé sok helyre kihat,az idegeken keresztül .

Meg az alkohol lebontásakor keletkező méreganyagok a máj károsítás mellett ideg károsítók is:
Tünetek, melyek akár egy ideget is érinthetnek:
Érző (szenzoros) idegek károsodnak, az alábbi tünetek alakulhatnak ki:
zsibbadás;
bizsergés, "hangyamászás" érzés;
olyan érzés, mintha láthatatlan kesztyűt vagy zoknit viselne;
extrém érzékenység a különböző tapintások iránt;
normálisan nem fájdalmas ingerek fájdalmassá válása;
külső ingertől független fájdalom;
égő érzés;
éles, elektromos jellegű fájdalom;
a koordinációs képesség elvesztése;
gyengült érzékelés, illetve teljes érzéketlenség.
A fenti tünetek legtöbbször lassan alakulnak ki. Előfordulhat, hogy a tüneteket alig lehet észrevenni, esetleg évek telnek el úgy, hogy nem tűnik fel a probléma. Másoknál a tünetek erősek, folyamatosan fennállhatnak, és főleg éjszakára elviselhetetlenné válnak.
Nem tudom, hány éves a barátod, de ha ez naponta lemegy, akkor ő alkoholista és sokáig ezt nem lehet csinálni, benyújtja a számlát. Valamint azt kell tudni, hogy náluk az alkohol áll az első helyen, Te oda sosem kerülhetsz. Az alkohol után jön ő, "ketten" jól elvannak és talán utána jössz Te, feltéve ha nem dohányzik. Ez általában jól látható, hogy alkohol nélkül nem bírják ki 4-5 napig, de személyes kapcsolat nélkül bár mikor.

Kedves barátodat szerintem meg lehet próbálni helyretenni házilag is.
1. álljon le a vedeléssel! Napi 1,5 liter az borzasztó sok. Még ha csak sör, akkor is, mert mindennapos. Ez már alkoholizmus.
2. Mozogjon többet.
3. Méregtelenítsen. Igyon 3-4 liter vizet naponta. De tényleg.
4. Változtasson az étkezési szokásain. Pl paleo étrend, az helyre tesz minden ilyet.
5. Szánjon rá párezer forintot és menjen el egy jó csontkovácshoz. Az átmozgatja majd, helyre teszi a gerincet, csípőt stb, lehet, hogy a zsibbadások el fognak múlni.
Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat, mostmár van miből kiindulni.
4-es és 5-ös válaszolóknak is köszönöm! Mind2-en mondtátok hogy szerintetek ez alkoholizmus, ami bevallom ha más írta volna ki, akkor én is ezt gondolnám. De mindíg is én voltam az első nála, soha nem hanyagolt el( én legalábbis így érzem, mert amikor nem dolgozik állandóan együtt vagyunk), kocsmába soha nem szokott járni.. És ezt a 1,5 litert 3 doboz sörben gondoltam úgy esténként, de CSAK esténként.( Állítása szerint ez a hosszú nap után lenyugtatja, ellazítja, és jobb az étvágya is tőle).
Ezt csak úgy még kiegészítésnek gondoltam ideírom.:)
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyosak vagytok hogy leírtátok és segítettetek ahogy tudtatok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!