Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mi történik egy férfi szerveze...

Mi történik egy férfi szervezetében orgazmuskor / ejakulációkor? Milyen hormonok, más fiziológiai folyamatok játszódnak le?

Figyelt kérdés

Meg tudná ezt nekem valaki pontosan fogalmazni?

A helyzet pedig részleteiben a következő:

Szexuálisan igen aktív vagyok, na de valami nagyon nem jól működik nálam, és eddig akinek mondtam (orvos), az max csak kiröhögött, de akkor is ez a helyzet.

Teljesen levert vagyok, fizikailag is és szellemileg is "kiütött", amíg nincs szex egy nap. Ez már alapból is gáz, mert tehát amíg nem történt meg, addig totálisan le vagyok bénulva, sokszor olyan szintig, hogy leginkább fel se kelek az ágyból, mert ahhoz is erő kéne. Amikor viszont megvan a "dolog", na utána így secperc alatt mintha kicserélnének, megint toppon vagyok, akár fizikailag, akár szellemileg, tehát csak utána tudok teljesíteni sportban és agyilag is. De az előtte való rosszullét olyan fokú, hogy tachicardia, anginás panaszok, kábultság, fejfájás, szóval egy sor atipikus jelenség van, nemrég már ügyeletet akartak hozzám hívni az edzőtáborban.

Aztán nemrég elmondtam ezt egy neurológusnak, mert új doki volt, és szimpinek tűnt, aztán ő mondta, hogy szerinte itt valami nagyon durva hormonális felszabadulásról van szó ilyenkor, na de az még durvább, hogy nekem tehát erre van szükségem ahhoz, hogy a hétköznapokat éljem, mert különben inkább ki se megyek sehova, teljesen KO vagyok. Sok ötlete nem volt mondjuk ennek a dokinak se, csak hogy ehhez egy mély endokrinológiai kivizsgálás kellene, mert ez így nagyon nem normális. A sportorvosunk azt mondja, hogy persze, valamilyen ingadozás még oké, na de ilyen extrém fokban egyik végletből a másik végletbe csapódni egy másodperc alatt, na ilyennel még ő sem találkozott soha.

(mondjuk azért az is érdekes kérdés itt, hogy valami pedig lehet benne, mert a nagyon élsportban az edzők kifejezetten tiltják is a szexet meccs vagy verseny előtt 2-3 nappal már! ezt biztosra tudom, hiszen ebben élek).

De ezzel együtt is ott tartunk, hogy oké, elvileg "el kéne vennie a férfienergiát" egy orgazmusnak, utána relax, izmok ellazulása stb, ezért is nem ajánlják sportversenyek előtt, na de itt nem kis relaxról van szó, hanem vagy teljes "kómáról" vagy maximális szellemi és fizikai fittségről, attól függően, hogy aznap éppen hogy állok a szexszel.

Valaki van még így ezzel? Van még olyan, akinek ennyire meghatározza az életét a szex?

Vagy szakorvos / hozzáértő tud erre mondani valamit?

Tudom, persze a leggyakoribb válasz eddig is az volt, hogy "áhh semmi, csak pszichés okok". Na de bizonyos pszichés okok miatt nem lennék annyira nagyon rosszul, nem rázna a hideg, nem verne a víz, nem szédelegnék, és sorolhatnám még ...

Szóval akkor a legelejéhez jutunk vissza: milyen folyamatok játszódnak le egy ejakulációkor, ami ennyire nagyon meg tudja határozni az ember állapotát?

2012. nov. 1. 14:05
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Na most meg köszönöm, de úgy jön ki, hogy én mindenképpen orvoshoz akarok járkálni. Hát hidd el, hogy szó nincs róla! Másrészt nekünk amúgy is kötelező a folyamatos orvosi szűrés, azért azt nyilván te is gondolod, hogy egy első kategóriás, állami versenyzői engedélyt nem a háziorvos ad ki, egy kis jópofizás után ...

Szóval én örülnék a legjobban, ha nem kéne, mert már unom, csak hát előre se jutok a témában, na meg a legnagyobb gondot én abban látom, hogy urológus szakorvos annál a pontnál megáll, hogy "áá nincs ott semmi", és akkor itt vége. Holott azért vannak itt sokkal finomabb, andrológiai kérdések, csak persze ezzel már nehezebb kihívás foglalkozni.

Már bocsánat, de amikor elmegyek két elismert urológushoz, és mindegyik a teljes ellenkezőjét mondja annak, mint a másik, akkor ugye megérted, hogy kételkedek? A "legkirályabb" eddig az a húzás volt, hogy az ultrahang-leletet az egyik áthúzta, és elkezdett ott kiabálni, hogy "jaj istenem, hát ilyen diagnosis nincs is, hát pedig annyit oktattam már a kollegákat", na puff, aztán mint egy idegbeteg, áthúzta az UH-eredményt, és ráírta nagy betűkkel, hogy "ILYEN NINCS", és lepecsételte, aláírta. Na ez volt az ő "szakvéleménye" :DDD

Agyrém ez ....

A tény viszont tény marad, hogy sokszor már mentőt akarnak hívni hozzám, annyira vagyok rosszul, csak ismernek, és tudják, hogy mi a helyzet, meg az én ellenkezésem miatt se teszik.

Szexuálpszichológus? Aha, hogyne, voltam én már ott is, de hát finoman szólva zakkant volt az ürge, sőt aztán majdnem rám mászott, szóval hagyjuk ... A vén majom elkezdte nekem ott részletezni, hogy jaj azért merülök ki, mert biztos túl hevesen megy a szex meg biztos túl durván csinálom. Az nem zavarta, hogy köze nincs a valósághoz annak, amit mond, de hát ugye ő szajkózza, amit tanult, aztán ha rajta múlna, azóta is hozzá járkálnék a nagy semmiért.

2012. nov. 2. 08:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, azóta mi a helyzet veled és a problémáddal? :-)

Üdv: EE

2012. dec. 3. 00:21
 13/15 anonim ***** válasza:
Velem is ez van. A szex beindítja a mellékvesét, az termeli az adrenalint meg még mást is, elég meghatározó szerepe van az energia/hangulatszabályozásban. Lehet hogy egy idő után megszokja a gyakori szexuális aktivitást és felveszi a ritmust és nagyon gyengén kezd alaphangon működni hogy tudjon pörögni szex közben vagy túlhajtja magát és amikor lemegy akcio után az adrenalinszint akk már nem tud rendesen működni. Van akinek alapból gyenge a mellékveséje, ami nem túl szerencsés. Nyersétkezés (legalább részben, mondjuk reggeli+ebéd, sokat segít, én azt tapasztaltam minnél több tápanyagot beviszek annál jobban vagyok) Ami nagyon hasznos az a zöldturmix, abban van a legtöbb tápanyag (alma,banán,friss gyömbér+spenót/sóska/kelkáposzta/petrezselyem/zellerzöld minnél több a zöldből.) Ha elkezdesz minnél több nyers ételt enni rendbe fogsz jönni. Csak ha elkezded növeli a tápanyagbevitelt akk valsz méregtelenítés is be fog indulni előbb utóbb, az is fáradtságot idéz elő, aztán meg ha megszakad, mondjuk egy csokitól akk eltűnik.
2013. nov. 16. 01:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Én is kimerült vagyok alaphangon, szex nélkül teljesen. Viszont ha nyers ételeket eszem amihez nem kell semmi emésztési energia akk jól vagyok. Pl. a sok fehérje eléggé leterheli a vesét/mellékvesét. A só az felpörgeti, ha sósat eszem több lesz az energiám, csak ha ilyen stimulánsokat használok a csoki, szex is az, akk utána csak mégjobban kimerülök ha elmulik a hatás. Hosszútávon engem a rengeteg tápanyag, az oxigéndús levegő hoz rendbe. Ha futok erdőben utána sokkal több az energiám pl.

A kaja nagyon meghatározó az energiaszintben, ha eszem mondjuk 800kcalt szőlőből futás előtt akk kétszer olyan jól bírom mintha mondjuk kenyérből vagy kekszből ettem volna meg. liferegenerator channel youtubeon jól elmagyarázza mi a legjobb étrend. A sok tápanyag javítja a szervek működését beleértve a vesét/mellékvesét is.

2013. nov. 16. 01:59
 15/15 A kérdező kommentje:

most már olyan szinten katasztrófális a helyzet h azóta csak még durvult minden. valami hormonálisan nagyon nincs rendben.

most már ott tartok h szex után jön 2 kb kómás nap, de ezt majdnem szó szerint kell érteni, azaz nem csak felkelni nemtok az ágyból (izomgyengeség), hanem agyilag is ki vagyok ütve és érzékelem a környezetet csak éppen reagálni nem tudok rá ahogy akarnék, és napi 20 óra alvásigényem van pár napig. + elég tachycard vagyok pár napig.

úgyh nemtom ez így vajon milyen szakemberre tartozik, mert kedves háziorvosom hülyének néz, na meg azt mondja h ő nem is csináltathat speciálisabb hormon-vérvizsgálatokat. endokrinológus? andrológus? vagy ki? lényeg a lényeg h ez így nem állapot, mert igazából ez határozza meg az egész életemet, azaz szex után lehetőleg 4-5 napra ki kell vonnom magam a forgalomból.

2013. nov. 16. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!