Segítség! Gynecomastia vagy zsír?
Üdv.! A mellem fiú létemre túl nagy. 3/4-ed éve járok kondieterembe, kardióztam is, eszek is rendesen, de szinte semmi eredmény, még mindig akkora mint egy tinédzser lányé. :(
Ja igen. 16 éves vagyok.
A mellbimbóm körül is nagyobb a kelleténél. Mi ez?
Gynecomastia (emlőgondok) vagy zsír?
Szia, ha nem vagy túlsúlyos, és nagy a melled, akkor valószinű, h gynecomastya. Ne ijedj meg, ez hormonzavartól is lehet, nem csak a koksztól.
Ha elmész a háziorvoshoz, ő tovább tud küldeni egy sebészhez. A gynecomastya műtét egyszerű és a TB is támogatja, de műtét előtt egy sor kivizsgálásra kell majd menni. A férjemnek is ez volt, hamar felépült. Ha van kérdésed nyugodtan írj.
8-9 évesen kaptam rengeteg hormon inyekciót, mert nemszállt le akkoriban a heregolyóm. Lehet most üt vissza? Várom még a válaszokat!
1 kérdés az előző válaszadónak: Minden kórházban elvégeznek ilyet? Tudna nekem pár korházat ajánlani? Előre köszönöm!
A 16:53-as hozzászólóval kissé vitatkoznék. A gynecomastia a férfi emlő nőies megnagyobbodását jelenti, s ennek az a szöveti kritériuma, hogy emlőmirigy-állomány jelenjen meg a férfi emlőben. Ez eléggé ritka, lehet hormonális oka.
A lipomastia a zsírszövet felszaporodását jelenti a férfi emlőben, s általában az általános elhízás részjelensége. Sokkal gyakoribb, mint a gynecomastia.
Üdv: dr. Szalai Krisztián
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!