Mit mondjak majd a fiú osztályfőnökin? Komoly válaszokat szeretnék!
A fiukkal ne dumalj igy velük inkab egy barátod férjed
zavarba lesznek és nem tudtok dumalni jobb lene igy egy férfi lenne hitelesebb is
Én a saját szakterületünket ajánlom figyelmedbe. A "melegség és megismerés" projekt keretében egy (dupla) osztályfőnöki órát tartunk az osztályfőnök részvételével (ez opcionális), ahol a melegséggel kapcsolatos kérdésekre adunk válaszokat egy-egy saját történet elmesélésén keresztül. Érdekes program, haladó szellemű iskolákba rendszeresen visszahívnak minket. Ha az osztályod legalább nyolcadikos és az általános szexuális felvilágosító órákon túlestetek, keress meg minket!
Hali ismét!
˙
Kíváncsian figyeltem, hogy a többiek mivel segítik munkádat, úgy érzem, most érett be nekem is a mondanivaló, amit szeretnék veled megosztani.
"egy férfi lenne hitelesebb is"
_ Való igaz, egy férfi férfitémákban valóban sokkal hitelesebb a fiúk szemében. Azonban nem ismerjük a körülményeket, amik között te is dolgozol, dolgoz6sz. Minket a biológia tanárnő világosított fel 6. osztály karácsony előtti uccsó biológia óránkon és kellően hiteles volt, ráadásul jó hangulatban is telt az óra, jól is éreztük magunkat, a lányokkal igaz együtt volt ez tartva, és voltak vicces pillanatok is, amelyek emlékezetesek maradtak számomra.(..a saját nevemben nyilatkozva.) ha ti így tudjátok megoldani, hogy veled, akkor csak akkor fogj hozzá, ha eléggé felkészültnek érzed magad ehhez, vagy kérj segítséget, de akkor figyelj, hogy később már ne legyen ilyen gond!
""Erre én is gondoltam. De akkor ki?"
"Mert senkit nem tudok elképzelni a családból."
_ Családból?? A tiédből?
_ Nézd, hátha te a családodnál nem látsz messzebb, az baj. Itt gyakorlatilag egy későbbi, ugyancsak érdekes témát felajánlott a figyelmedbe egy ezzel foglalkozó csoport, noha ők egy bizonyos szakterületüket ismertették meg veled, amely az általad felhozott témakör egyik le7séges folytatása is. Én is figyelmedbe ajánlottam egy tematikát, -- igaz nem >>priviben,... és nem is két mondatban... -- de bíztam benne, hogy veszed a lapot. (Ezek szerint nem.) :-(
˙
>>>>>
Az én szakterületem elsősorban a FÉRFIEGÉSZSÉG. Ebben a témakörben fordultak hozzám több éves itteni működésem, ténykedésem alatt 12 éves kortól 51 éves korig fiatal, serdülő fiúk ill. ifjú, felnőtt és érett férfiak is eléggé vegyes témakörben (fitymaszűkület, korai magömlés, merevedési zavarok, serdülőkori problémák,), többségük a saját nemi szerveikkel sem volt pontosan tisztában felnőtt létére sem, tehát olyan nyelven kellett mindegyik korosztályba tartozóakkal beszélnem, hogy azt megértsék, nyilván a topikokban ezért is az első kérdésem az... "--Hány éves vagy?/Hány éves az, akiről szó van?" ... mert akkor egy 12-15 éves gyerekkel nem úgy beszélek és nem olyan szakkifejezésekkel, hogy ő azt ne ért7se meg!
De mondjuk ha egy 30-35 éves szűz fitymaszűkületes avat be a bizalmába, ővele sem kezdek el poénkodni, de nem is hagyom, hogy tabuként beszéljen a dologról. Úgy állok hozzá, hogy ő is azt érezze, segíteni akarok neki, és komolyan veszem őt a problémájával együtt, hogy meg merjen nyílni előttem, és ne érezze azt, hogy szégyellnie kell magát nekem/előttem, azonban a megoldás kitalálásába őt magát is bevonom, ő is tegye meg a kezdő lépéseket affelé, hogy elindul6sunk a megoldás útján. Ez idő, de legfőbbképpen türelem kérdése, emellett legelőszöris a közös nyelvet kell kialakítani köztünk, amit sokan eleinte csak időpazarlás-pocsékolásnak gondoltak, csak később látták be, hogy az igenis kellett, hogy ne kapásból a problémájának ugorjunk neki fejjel, hanem előtte előzzük meg a bábeli zűrzavart! :-o
Az osztályodnál is legelőször egy közös nyelvet tartanék fontosnak kialakítani, amivel felvezetjük a témát, amiről beszélni fogunk (közösen), közben ők is kiveszik a részüket a beszélgetésből, érezzék azt, hogy ez az óra róluk, értük szól! :-)
Van egy mondanivaló, amelynek van eleje meg vége ("A"==>"B"). Ezt kell megszínesíteni oly módon, hogy az megmaradjon bennük, de úgy, hogy ők azt úgy éljék meg, hogy bármikor vissza tudjanak rá emlékezni amikor arra szükség van, de jó érzéssel. Egy idősebbnek és tapasztaltabbnak pont az itt a feladata, mint egy apukának, aki pl. barkácsolni tanítja a kisfiát türelemmel, odafigyeléssel, vagy mint egy szerető bátyónak, aki csajozni tanítja az öccsét, vagy ellátja jótanáccsal az első szerelmi együttlét előtt.
Ugyanez lenne a mi dolgunk nekünk segítőknek is. Ezért nagy a mi felelősségünk ebben.
Egyébként sokkal könnyebb lenne az egészről beszélni is, ha iskolaorvosi szűrővizsgálata lesz a közeljövőben az osztályodnak, mert ugye akkor van még1 apropója is a beszélgetésnek, igaz, erről azért hasznos lenne egyeztetni az iskolaorvossal is.
<<<<<
˙
Ha úgy érzed, tudok segíteni neked ebben a témában, vagy inkább szeretnéd, ha beszélgessek egyet a srácokkal, írj >>privit, és megbeszéljük a le7őségeket! Ha van SkyPE-/MSN-címed, az még jobb, abban az esetben könnyebb kommunikálni is, csak akkor légy szíves, írd meg ezen elér7őségeidet is, és hamarosan felveszem veled a kapcsolatot!
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!