Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ez csak a kamaszság egy része...

Ez csak a kamaszság egy része lenne?

Figyelt kérdés

Hali! Tudom, hogy nem a férfi részre kellett volna nyitnom, de sajnos nem találtam másik jobb helyet, elnézéseteket kérem.

Olyan problémával fordulnék ide, hogy az normális kamasz korban, hogy naponta kell hajat mosnom, mert a másik napra már zsírosnak érzem, vagy koszosnak? Illetve a pattanásaimmal küszködöm, naponta mosom az arcon, hátam, mellkasom kozmetikai tonikkal, de egyszerűen nem akar az utánpótlás megszűnni. Többen mondták, hogy mozogni kéne, heti 3×90 percet kondi terembe járok, nem eszek chipset sem, vagy csokit, néha proteines kakaót, ha cukorra vágyom. A szüleim szerint ez nem több, mint kamaszság...

Van a pattanások ellen valami trükk, vagy ilyesmi?

Előre is köszönöm! 14/F

2012. aug. 30. 15:35
 1/6 anonim válasza:
Én mondjuk lány vagyok, de én is küzdöm a hajzsírosodással meg a pattanásokkal is. :S Szerintem ez normális, kinek jobban van kinek kevésbé.
2012. aug. 30. 15:50
 2/6 anonim válasza:

Nyugodj meg. Pár év és elmúlik. Ez csak a hamasz kor miatt van. Én is nagyon pattanásos voltam ennyi évesen. Mondjuk nekem tiszta heg az arcom mert apám sokszor nekem esett, hogy "nyomjuk ki akkor jobb lesz" azért annyira nem dúrva, de inkább ne akard kinyomni és ne kenj rá semmi kenceficét. nekem csak rosszabb lett tőle, lényeg hogy minden este jól mosd meg az arcod.

a zsíros hajjal meg sokszor a felnőttek is küszködnek, én is ugy érzem másnapra hogy undorító. de van direkt zsíros hajra sampon. Olyat használj, és lehet majd az is elmúlik idővel.

2012. aug. 30. 15:52
 3/6 anonim ***** válasza:

jó minőségű termékek. [link] én ezeket használom, igaz, nő vagyok, és idősebb, de talán pont ezért abszolút átfogó véleményem van erről, és ezek tényleg nagyon jók.

ha kondiba jársz, akkor amúgy is zsírosnak fogod érezni a hajad, kamaszkor ide vagy oda:-) de valószínűleg a hormonjaid rosszalkodnak, és el fog múlni!

2012. aug. 30. 15:52
 4/6 anonim ***** válasza:

szia,igaz én lány vagyok,de ugyan ezekkel a problémákkal küzdök:/

hajadra próbáld ki a Bánfi sampont nekem ezzel kibírja 2-3 napig is - kb 1000 ft gyógyszertárban-

ha tényleg sok pattanásod menj kozmetikushoz(nyugi fiúk is szoktak menni:D) vagy esetleg bőrgyógyászhoz

pattanásokra még a fogkrémet is kipróbálhatod :D

zsíros arcbőrre tonikot tudok ajánlani, legalábbis nekem ez vált be :D

15L

2012. aug. 30. 16:01
 5/6 anonim válasza:

Először is a hajaddal kapcsolatban válaszolnék. Ez a kamaszkor természetes velejárója de próbáld meg hogy hetente 1x maximum 2x mosod meg. Hosszútávon fog hatni szóval nagyjából 1-1,5 hónap múlva érzed hogy kevésbé koszos/zsíros...

A pattanásokkal kapcsolatban pedig ecetes tejfölt vigyél fel a kívánt területre (elötte mosd meg alapossan, esetleg arclemosót használj).

De mindez a kamaszkor velejárója, szóval majd kinövöd. Remélem segítettem.

2012. aug. 30. 16:06
 6/6 anonim válasza:
Az ecetes tejföl mire jó? Én is pattanásokkal küzdök, azon kívűl hogy a hajam hullik nincs semmi más bajom vele 14/F
2012. szept. 3. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!