Ha testépítés mellé 17 évesen elkezdek inni fehérje turmixot az mennyire befojásolja a ágyban való teljesítményemet? (tesztoszteron szintet) És egyébb más kihatása lehet?
Mielőtt még testépítőnek tartanád magad legyél tisztában az alapokkal.
Ezt az "olvasmány" erősen ajánlom a doktor uraknak is.
1. válaszolónak : Ne csapj be másokat a közléskényszered miatt! Ha valamit nem tudsz inkább olvass utána. Így okosabb leszel, és nem maradsz buta.
Szia!
Szerintem sem lessz tőle semmi bajod!(a túl sok fehérje megterheli a veséket ugyan,de ha mértékkel iszod semmi bajod nem lessz tőle). Amúgy is a fehérje alapvető "tápanyag" szóval nem lehet káros. Ha edzel is mellé szerintem ajánlatos fehérjét fogyasztani...(izmoknak kell)
A másik meg amit a drága orvosok felírnak az még rosszabb... Amúgy engem az egyik ismerősöm ismerőse kedzett el ijesztgetni ezzel a marhasággal...(nyilván az 5x ennyibe kerülő herbasz@rlife-os fehérje nem... csak a sz@r testépítő cuccok) szóval erről is ennyit
Szteroidokat meg tényleg kerüld!!!
A szervezetnek nem sok fehérjére van szüksége normális esetben: [link]
Ha funkcionálisnál több izomzatot akarsz, akkor viszont kénytelen leszel sok fehérjét enni.Ez viszont nagyon megterheli a szervezetet.Ennyi.Egy alkalommal csak 25, max 30 gramm fehérjét tudsz hasznosítani, úgyhogy felesleges 50 grammokat enned étkezésenként. A testépítésről pedig had ne mondjam el a véleményem:) Persze lehet ezt is normális szinten művelni.
Komolyan nem értem, hogy hogy az istenbe lehetnek az ilyenekből orvosok, akik ennyit képtelenek felfogni. Ez mindenkinek alap lenne pedig.
A túl sok fehérje tényleg tönkreteheti a vesét. De mi az a túl sok? Mennyi az? Ja, hogy a ti kis csökevényes agyatok szerint az egy adagos (kb 25g fehérje) túrmixot ha valaki megissza, azzal egyből túladagolta magát? Tesztoszteron.hu-n olvastam egy tanulmányt anno, ott írták le hogy kb 4g/testsúlykilogram fehérjétől számít megterhelőnek. Tömegnöveléskor egy testépítő kb 2g/tskg fehérjét eszik meg, kajával, túrmixal együtt.
Az átlagosan étkező emberekről ne is beszéljünk, ők kb 0,0g fehérjét visznek be nap mint nap a szalámiskenyérrel, virslivel, öreglebbenccsel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!