Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Menjünk orvoshoz? (kép)

Menjünk orvoshoz? (kép)

Figyelt kérdés

Tegnap este forró serpenyővel megégette a lábát, nem akar orvoshoz menni.

Hideg vizet folyattunk rá, és alsol kenőccsel kentem be neki vastagon. Menjünk orvoshoz?

2012. júl. 25. 10:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Képet ugyan nem látok, de friss sebre nem szabad semmit kenni, csak a sebszélekre!!
2012. júl. 25. 10:25
 2/9 A kérdező kommentje:

jajj bocsánat elfelejtettem linkelni

[link]

2012. júl. 25. 10:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem javasolt bekenni. Inkább menjetek orvoshoz, mert el is fertőződhet, bár nem tudom, mennyire égett meg. Ha hólyagosodik, akkor az már elég rossz.
2012. júl. 25. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha jól látom, ez elég kis kiterjedésű égés és II. fokú (vagyis láthatóak a bullák, azaz a folyadékkal telt hólyagok).

Ha én sérültem volna meg, ezzel nem mennék orvoshoz, persze ha begyulladna, vagy nem javulna akkor javasolt.

Most még semmiképp ne kenj rá semmit sem, mert ez nyílt sebnek számít!!

Ha már eltűntek a bullák és kezd hámosodni, akkor lehet elkezdeni a kenőcsöt használni.

Addig viszont hagyjátok szabadon amikor csak lehet és persze próbálja a párod sterilen tartani.

2012. júl. 25. 11:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem szükséges. Az égés kis felületű. Kend be mézzel és kész.
2012. júl. 25. 11:29
 6/9 anonim ***** válasza:

"Ha én sérültem volna meg, ezzel nem mennék orvoshoz, persze ha begyulladna, vagy nem javulna akkor javasolt."

Ha begyullad akkor paradicsomos kötés 24 órára és már el is múlt.

2012. júl. 25. 11:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hány napig ne kenjük kb?
2012. júl. 25. 11:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Fertőtlenítővel fújhatom? Kössem be?
2012. júl. 25. 11:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Hali!

Ez valóban II. fokú égési sérülés, de ezzel én is csak akkor mennék orvoshoz, ha kifakadnának a "bullák", ill. nem javul, esetleg még jobban gyullad.

NAGYON FONTOS!!! NEM SZABAD KINYOMKODNI!!!

Ellenben jegelni fagyasztóba tett zselés zacskóval egy kendőbe tekerve, vmint ha égő érzést érez, akkor folyó HIDEG víz alá tartani szabad, sőt kell is!

Betadine-nal nyugodtan, ámde óvatosan le7 fertőtleníteni, Neogranormon kenőccsel meg hámosítani. Ha már elkezd a bullákban lévő átlátszó genny felszívódni, akkor jó. Rendszerint tartsa puhán, és esze ágába NE jusson KAPARGATNI!!! :-o

˙

Az meg hogy.... "nem akar orvoshoz menni." ... nem kívánsághangverseny. Ha 1x menni kell, .... na és!? Hát akkor menni kell,... kész! Változtasson eme hozzáállásán, kben a problémái sokkal súlyosabbak le7nek később, akármiben is szenved majd!

MEGELŐZNI VAGY AZONNAL KEZELNI, NEM HAGYNI ELIDÜLÍTENI, ELHARAPÓZTATNI!!! EZ A LEGFONTOSABB!!! ((:-O

˙

Üdv: EE

2012. júl. 25. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!