Az a helyzet hogy 12 éves vagyok és érzékeny a makkom fáj ha hozzáérek! Mit tegyek? Kérlek komolyan irjatok!
Ne parázz, nincs semmi bajod. Az érzékenység természetes, idővel majd érzéketlenebb lesz valamivel. A fehér váladék a makk alján az elégtelen tisztálkodás miatt van. Minden fürdéskor hátra kell húzni a fitymát és megmosni alatta is, különben összegyűlik a váladék és fertőzésveszélynek teszed ki magad.
Van egy enyhe fitymaszűkületed, de ha hátra tudod húzni komolyabb fájdalom nélkül, nem akadályoz a tisztálkodásban és a rejszolásban, akkor nem feltétlenül szükséges orvoshoz menni vele. 12 évesen nekem is ilyen volt a fitymám és az én farkam is olyan érzékeny volt, hogy szinte fájt hozzáérni, de ez idővel megoldódik. Csak verd ki sokat és 1-2 éven belül megnyúlik a fitymád annyira, hogy egyáltalán ne legyen probléma.
minden nap mosd meg úgy, hogy hátrahúzod a bőrt
üldögélj a kádban, és finoman huzogasd a vízben
ha recskázol, ne szárazon, hanem hazsnálj vmilyen vízbázisú krémet
bármi jó, kézkrém, testápoló is
orvoshoz akkor kell menni, ha a makkod piros, vagy piros foltos, vagy gyulladt
különben meg normális
Hali!
˙
"csak nem merem 12 évesen elmondani a szüleimnek de ha a fityma szükületet megoldják körülmetélésel az érzékenységgel mi lesz?"
_ Ha még sokat vársz, akkor valóban TKM le7 a gyávaságod végkövetkezménye. A kettő önmagában összefügg7 egymással, de akár le7 némi letapadás okozta irritáció is, ami esetlegesen gyulladást okoz6ott a makkod és a fitymád egymást borító szakaszán. Emléxem egy kissrácra, akivel elég nehéz volt anno dűlőre jutni, pláne, hogy még az anyja sem vette komolyan, aztán a bátyja végül komolyan vette a problémát és felhívta az anyjuk figyelmét, hogy vegye ő is komolyan a kissrác gondját. Elmentek a gyerekurológiára, bekenték egy kis érzéstelenítő kenőccsel, majd megoldották a problémát, azóta jól van, és a fütyit is sokkal rendesebben tisztítja, ahogy elmagyaráztam neki. (Uis apja baxott rájuk, a bátyjának nincs ilyen gondja, de mégsem tanította meg az öccsét rendesen mosakodni ottlent!)
Mára már nemtom, mi van a kölyökkel, de azt igen, hogy az egyik >>privizővel -- akit korábban már TKM-eltek emiatt, mivel folyton vixxatapadt, ami meg rendszeres gyulladást okozott nála, így sajna esélytelenné vált megmenteni azt a fitymát, vele -- együtt próbáltunk neki MSN-en segíteni, belé lelket önteni, naaagy nehezen. Ha sokat várt volna, a kissrác is a segítő >>priviző sorsára jut6ott volna gyávasága miatt. Ezért mdom,...
NE VÁRJ TÖBBET, mert AKKOR NEM FOGOD TUDNI ELKERÜLNI A Teljes KörülMetélést (TKM-et)! (( :-o
Itt a topik.
>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..
˙
Ha bármi kérdésed van, vagy tanács kell, AKI NEM KÉRDEZ, NEM FOG KAPNI VÁLASZT, néma gyereknek meg a segítő sem érti a szavát! Oks? :-)
FEL A FEJJEL, Pajtás! ;-)
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!